Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, půjdu na očkování proti rakovině děložního čípku a docela se bojím že zo bude bolet a tak. Kde se to píchá? A bolí to moc? Děkuju za Vaše odpovědi.
Tady je info.Já to ještě vnučkám platil.A neříkaly nic o tom,že by to bylo nepříjemné.Prý normál,dědo...
Muzu se prosim zeptat co si o tom ockovańi myslite,dceru nechci nechat ockovat,drive taky nebylo na tohle ockovani a vsechno bylo v pohode,ale dcera je hrozna,ja ji snad nepremluvim,prosim jak ji mam vysvetlit ze je to spatne?dekuji
Dceru nepřemlouvejte, naopak ji přemluvte, ať se očkovat dá. Dříve sice očkování nebylo, ale ani zdaleka nebylo všechno v pohodě. Uvědomujete si, co je to zač rakovina? A tady se nabízí možnost aspoň jedné její podoby se vyvarovat.
Mě píchali do ramene, bolí to klasicky, normální injekce A ten den i den potom jsem ruku neměla moc namáhat, trošku bolela při zvednutí do výšky, ale nic hrozného. Očkování ti plně schvaluji, i přes určitá rizika, která jsou stejně u všeho, zatím pomáhá.
Dobrý den,
chci nechat dceru naočkovat, na výběr jsou dvě vakcíny Cervarix a Silgard. Nemůžeme se rozhodnout, kterou vybrat. Měl by někdo upřímnou radu? Děkuji
Silgard chrání i před genitálními bradavicemi, což Cervarix ne. Obě vakcíny chrání proti dvěma nejagresivnějším typům HPV viru. Cervarix zase podpoří vlastní imunitu. Vzhledem k mé imunitě někde na bodu mrazu mi gynekolog doporučil Cervarix.
doplněno 03.04.12 16:35:Ve své podstatě je Cervarix silná obrana proti rakovině, Silgard normální obrana proti rakovině křížená s obranou proti bradavicím.
Moc děkuji Martino za odpověď, přikláníme se spíš k Cervarixu. Jak jsem četla ty vedlejší účinky (hlavně u Silgardu), běhal mi mráz po zádech. Doufám, že to je jen strašení. Vždycky se najdou nějací bubáci, co zastrašujou. Škoda, protože si myslím, že je očkování užitečná věc. A když je to proti rakovině, tak v každém případě.
Ony ty vedlejší účinky jsou dneska bohužel skoro u všeho Před rokem dvěma byl strašný humbuk kolem 14-leté Američanky, která umřela na komplikace po očkování. Nakonec se zjistilo, že to s očkováním nemělo co dělat, ale o tom už se tolik nemluvilo. Stejně, jak se nemluví o tom, kolik dětí ročně umře na běžná očkování proti tetanu nebo černému kašli... to máte jak s prasečí chřipkou, na kterou umřelo pár tisíc lidí, zatímco na běžnou chřipku umírají desetitisíce. Mediální masáž...
Mě to pomohlo. Po dvou letech potíží mám čípek v pořádku, jak jsem se dnes dozvěděla z výsledků.
Snůška ničím nepodložených výroků napsaných tak, aby vyvolaly co největší paniku. Ráda bych věděla, kde k těm argumentům autor příšel, protože nejméně polovina z nich nejsou pravda. Holt budou vždy zastáci a odpůrci každé věci na zemi, ale když kolem sebe vidím, jak očkování známým (i mě) velmi pomohlo, zachránilo zdraví a utnulo problémy, i z krátkodobého hlediska je to pro mě lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.