Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasilka do vlastnich rukou bez odesilatele?

Od: maj* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
před několika týdny jsem měla takovou ostřejší rozepři se sousedem na chatě, který mi ve finále vyhrožoval, že na mě podá trestní oznámení. Teď mám na poště zásilku do vlastních rukou, která ovšem *nemá uvedeného odesílatele*. Je možné, že je ta zásilka od policie (či z magistrátu či z jiné státní instituce)? Žiju trvale v zahraničí a jde mi o to, zda kvůli dopisu musím do ČR. Myslela bych si, že státní úřady dávají na dopisy aspoň razítko se zpáteční adresou, zejména když jde o zásilku do vlastních rukou - ale v Čechách je možné všechno, jak víme :)

Děkuju moc,
Majka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To vás asi někdo špatně informoval. Odesilatel je na takové zásilce povinně uveden.

Navíc u úředních zásilek je u oznámení přiloženo též poučení.

buss
hodnocení

0x

Na to vám odpoví přesně poštovní zákon, podmínky pošty, info ma webu pošty. Když nevím, je zbytečné psát, co je tady možné. Policie a soudy používají označené obálky, pošta je u nich evidovaná k danému čj,

mkat*
hodnocení

0x

Ja by som na taku zasielku kašlal.Pokial sa odsielatel taji, tak nech si ju necha.

solenza*
hodnocení

0x

Kvůli dopisu bych se sem rozhodně nehnal ze zahraničí.

hodnocení

0x

POZOR! Pokud si nevyzvednete úřední doporučený dopis v určité lhůtě, považuje se tento za doručený (i když o něm třeba ani nevíte). Jestli je v tom dopise důležitý dokument (například předvolání k soudu, exekuční výměr a podobně), může mít Vaše nevyzvednutí takového dopisu fatální následky!

Zpáteční adresa na onom dopise určitě bude (na oznámení o nedoručení nikoliv). Netuším, jestli je Vám pošta povinna tuto adresu sdělit, ale běžně to nedělá.

maj*
hodnocení

Toho se právě obávám. Takže jedině přemluvit někoho na poště. Mně právě řekli, že tam odesílatel není.

Děkuju všem.

Odesílatel tam logicky být musí. Bez ní by pošta dopis nepřevzala, protože by ho v případě nedoručitelnosti neměli komu vrátit.

hodnocení

0x

Nedávno mi přišel dopis od OÚ, teda lístek že si jej mám vyzvednout na poště. Psali, že pokud se do 10 dnů nevyzvedne, doručí vám ho do schránky a bude považován za doručený. Takže se s někým v sousedství zkuste domluvit (nebo doma) ať vám po oněch 10 dnech vybere schránku a řekne vám od koho dopis je.

Ale stejně si myslím, že by Vám pošta měla oznámit odesílatele

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]