Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má cenu se usmířit s kamarádem?

Od: mladystredoskolak* odpovědí: 6 změna:

Ahoj :),

po neschodách s mým kamarádem jsem se rozhodl proto, e nae přátelství ukončím. Chodíme oba dva na stejnou S, take je to docela komplikované. Stále se spolu bavíme, ale ne v takové míře jako dříve. A proč sem se rozhodl pro tento krok? Na základce jsem měl úplně strejného kamaráda jako je on (tj. typ). Na základce to dopadlo tak, e kamarád kvůli něčemu na mě natval, ale nenechal si to dovysvětlit a začal mi dělalt naschvály. Začalo mi to vadit a přiel sem si za blbce, vyhlásil jsem válku a tak to bylo 2 roky. Vichni nakonec byli rádi e to tak dopadlo a dnes se bavíme bez problému. U kamaráda ze S se mi stalo taky něco podobného, bylo mi jedno období psychicky blbě a chtěl sem si odpočinout, já mu poté po naem "usmíření" něco odmítl a u to jelo, skoro totoně jak předtím. Kamarádce na fb začal psát pomlouvačné zprávy, kdy sem vedle něj seděl, přiel mi, e je ze me otravenej, zacal merit dvojim metrem, kratsi na spoluzaky, delsim na me a pak sme se zacali i kvuli temto vecem hadat. Bojim se, e to dopadne jako na z a nechci ohrozit nasi tridu. mam pokracovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lidé mají sklon opakovat stále stejný vzorec chování.

Já vím, to není přímá rada, ale zamysli se nad tím.Konec konců tady si nakonec musí poradit sám sobě, i třeba po vyslechnutí více lidí a zamylení.

iz*

Souhlasím a také neporadím přímo.

Já bych se zamyslela nad tím, jestli vůbec jde o kamarádství.

Já mám ve zvyku za svými kamarády stát, nikdy jsem se nemusela radit nebo rozmýlet (nikdy jsem se do takové situace nedostala), zda se s nimi mám nebo nemám usmířit.

Nesrovnalosti v názorech nejsou důvodem k ukončení kamarádského vztahu. Naopak, odliné názory mne mohou obohatit, nabídnout mi jiný úhel pohledu, ...

Důvod k ukončení jakéhokoliv vztahu bych viděla v podrazech, fali, lhaní, pomluvách, ...

hodnocení

1x

Me by jenom zajimalo, jak kamaradstvi nebo nepratelstvi mezi vami dvema muze ohrozit vasi tridu. To si to prijdete do skoly navzajem vysvetlit v americkem stylu posledni doby? Nebo jses tak dulezitej, ze bez tveho kamaradstvi trida padne na prdel nebo jak se tomuhle ma rozumet?

Sory za nazor, ale ptat se na internetu jestli mas s nekym kamaradit je totalni cipovina.

hop®
hodnocení

0x

A je to opravdu kamarád? Pokud ano, tak i ke kamarádskému vztahu patří občasné hádky a natvání jednoho na druhého, potom vysvětlení problémů a následné usmíření - to ve správný a rozumný kamarásdký vztah posiluje.

A pokud to není ten správný kamarád, není co ukončovat...

Zkuste si spolu v klidu o vem pokecat, férově mu řekni, e Tě mrzí jeho pomluvy, e bys mu rád pomohl aby nebyl otrávenej. Sám uvidí, jak zareaguje. Ale jestli ho bere jako kámoe, tak to nevzdávej...

anergeth
hodnocení

0x

ano můžeš pokračovat :) dřív nebo později to bude mezi vámi dobré

bar*
hodnocení

0x

Myslím, že pokud k sobě fakt patříte (jako kamarádi, víš jak ...), tak že si to vyříkáte, všechno se ujasní a pak to potom pujde dál.

Každopádně, už to ais nebude jako dřív. Nebude tam 100% důvěra, ta se bude získávat postupem času. Jak je známo, důvěra se těžce získává, ale ztratíš ji jednoduše.

Pokud usoudíš sám, že to tak dál nemá cenu, že by to byla jen ztráta času, zbytečné trápení nebo tak něco, tak to prostě ukončit. Určitě mu ale řekni, jak to vše vidíš, proč je toho všeho konec. Protože říct sbohem bez důvodu je ještě víc bolestivý ...

Ať to dopadne, jak to dopadnout má! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]