Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost smlouvy o vypořádání majetku

Od: susann1* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat,jak dlouho je platná smlouva o vypořádání majetku a financí po rozvodu?S manželem jsme před třemi lety sepsali tuto smlouvu a podpisy nechali ověřit u notáře,ale rozvod jsem tenkrát nepodala.Samozřejmě jsme tenkrát podepsali i rozvodovou smlouvu.
Ale bohužel nám to pořád neklape,tak bych chtěla zažádat o rozvod,ale manžel už s majetkovým a finančním vyrovnáním nesouhlasí (ikdyž jí máme podepsanou a ověřenou u notáře).Tak jsem se chtěla zeptat,jestli je tato smlouva ještě platná a jestli jí soud uzná,nebo jestli má manžel ještě na něco nárok.Asi bude dělat problémy,tak abych věděla na co se mám připravit.
Moc děkuji za odpověď,Kristina.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestliže zde nejsou důvody pro neplatnost smlouvy (nebyla uzavřena svobodně, vážně nebo osobou zbavenou způsobilosti k právním úkonům), pak je smlouva platná a její platnost nekončí uplynutím nějaké doby, ledaže by ukončení platnosti bylo ve smlouvě sjednáno - což asi není váš případ. Pokud manžel s některými body smlouvy nesouhlasí, nemůže s tím sám nic dělat. Smlouvu lze změnit nebo zrušit jen v případě, že s tím budou souhlasit obě strany.

susann1*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.

Hezký den Kristina.

buss
hodnocení

2x

Zřejmě se změnily majetkové poměry, buď se dohodnete, nebo k soudu.

susann1*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.Ano,majetková situace se změnila.Před půl rokem mi otec daroval rodinný domek a manžel si ho teď nárokuje,nebo spíše jeho část.Tak proto se ptám.

Děkuji,Kristina.

otec domek daroval Vám... Občanský zákoník do společného jmění nezahrnuje majetek získaný darem či dědictvím nebo v restituci.

rozvod-rozchod.sk/...

Jestliže byl domek darován pouze vám, nestal se součástí společného jmění manželů, takže manžel k němu nemůže vznášet nároky. Pokud však jste do něj investovali společné peníze (údržba, opravy), pak nárok na určitou část investic by mohl být oprávněný. V tom případě byste mohli situaci řešit další smlouvou, týkající se pouze rodinného domku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]