Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovký přispěvek

Od: ruzenka04* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Mám rodičák 4letou veriantu.Dcera bude mít 3roky a chci jí dát do školky stím že budu ten rok ještě doma.Ve školce mě řekli že mám přejít na nový sistém aby mě nehlídali docházku dítěte do školky.Vím že musím přinést manželův výměr a tady se chci zeptat jestli někdo neví zda vezmou ještě i něco stoho rodičáku který je 3800kč.Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mmmmmmmmm
hodnocení

0x

Vezmou vám to celé, pokud bude chodit dcera dobu delší než čtyři hodiny týdně (tj jedno dopoledne). Nemůžete být na mateřské a přitom mít dceru ve školce. K čemu manželův výměr jim bude, to netuším.

hodnocení

0x

ruzenka, nedělejte to! nedávejte malou do školky. Může být velice šikovná a rozumná, ale citově je to maličké dítě, kterému je nejlépe u maminky. Užívejte si malého dítěte. Zažije te to v životě málokdy. ještě snad jednou. Všecko se bude v životě opakovat, ale dětství dětí ne! Věnujte se dcerce, zajděte do nějaké herničky nebo Klubíčka nebo jak se taková zařízení jmenují. Dejte řeč s ostatními maminkami, budete mít o čem přemýšlet, ale věnujte se nejvíce malé, ať si pomalu zvyká na ostatní děti, na to, že hračky mohou mít i ostatní děti. Ale že největší bezpečí je u maminky. A ne u cizí, sebelaskavější, ženy. To ani nezmiňuji školné a stravné, které není úplně nejlevnější.;) Věřte vysloužilé kantorce ze školky.

ruzenka04*
hodnocení

děkuji máte pravdu.Dítě do školky tedy nepůjde.

sargo*
hodnocení

0x

A tak nástup do školky se nedá zevšeobecňovat, jsou děti, co už to opravdu potřebují a jiné, na které je ve čtyřech brzy...

Ale každopádně jsem neslyšela o variantě, kdy by šlo zůstat doma, pobírat rodičovskou a mít dítě ve školce, viz první odpověď. Co mysleli ve školce tím novým systémem?

Ve školce novým systémem mysleli přece ten nový systém :D

Ještě loni (a letos pro rodiče, kteří pobírají rodičák podle starých pravidel) platilo, že aby jim na něj zůstal nárok, tak dítě starší tří let smí chodit do školky maximálně na 4 hodiny denně (nikoli týdně, jak je uvedeno v prvním příspěvku, ale denně). Děti do tří let mohly chodit do jeslí/školky na maximálně 5 dní v měsíci bez ohledu na počet hodin (toto si mohli zvolit i rodiče dětí starších, ale nesmělo se v jednom měsíci míchat oba způsoby docházky).

No a od letoška platí, že děti od dvou let mohou do jeslí či školky chodit bez omezení. Do dvou let mají omezení tuším na 46 hodin měsíčně. Ale musí přejít na nový systém vyplácení rodičáku, což je ne pro každého výhodného.

Ale jinak k dotazu tazatelky mi přijde naprosto zbytečné řešit starý X nový systém. Prostě bych dítě do školky přihlásila, přihlásila bych ho normálně na celodenní docházku, a pak tam dítě dávala jenom na čtyři hodiny denně a na úřad nosila potvrzení o splnění podmínek. Prostě jako to fungovalo doteď *nevi*

hodnocení

0x

38 let jsem učila ve školce. Několik let u dětí ve smíšené třídě, ale většinou jsem se snažila být u malých dětí. Tedy ve věku 3-4 roky a věřte, že takto malé děti potřebují více maminku a individelní péči než školku, s 20ti dětmi ve třídě. Sargo, toto píšu vám. Vím i mé děti tímhle prošly a přežily. Ale to být muselo, musela jsem je uživit. Pakliže to není třeba, je lépe dítěti dopřát klid a péči maminky. *hej*Jó, předškoláci, to je něco jiného. Ale tříleté, které neumějí zapínat knoflíčky, ne proto, ale proto, že jediná učitelka je všem musí zapnout sama, utřít zadečky, dokrmit. A nějaké pochování a ind.věnování se? Při tomhle počtu dětí?! *hej*Neblázněte!

sargo*

To jste tam opravdu neměli děti, které ráno v šatně ani nezamávaly rodičům, jak se hnaly do třídy, a odpoledne brečely, že nechtějí domů? ;) To my jo - tříleté. Možná jsou dneska oprásklejší už i ta mrňata? Ono je to opravdu různé. Fakt je, že jsem si kdysi nedovedla představit, že dávám do školky dítě menší než čtyřleté, ale ten náš živel mě přesvědčil, že tři jsou akorát, protože v opačném případě mě zaživa sežere a sám se doma unudí k smrti :-D Knoflíčky mu ale nedávám raději dodnes. *smich*

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji už jste 2paní učitelka která mě radí nedávat. Ono to tak dopadne.Rodičák bych rychleji vyčerpala plat by mě klesl pod 3800kč což si dovolit nemůžem.Šlo mě oto že už tam je syn a chtěla jsem aby měla toho bráchy ve třidě.Že bude mít lepší vstup.Ale je pravda že se zatím neumi ani obléci.Všem děkuji za názory.Nevím zda jde dotaz smazat nebo to tady zůstane.Omlouvám se za češtinu jsem dislektik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]