Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrazení právníka u majetko-práv. řízení(rozvo

Od: tatozena odpovědí: 4 změna:

Poradíte někdo s tím, kdo platí právníka při majetko-právním řízení (vypořádávání SJM)? Strana, co prohrála, platí právníky obou stran? ČI SI KAŽDÁ STRANA PLATÍ SVÉHO právníka, ať prohrála či vyhrála spor?

A pokud máte jakékoli zkušenosti s tím, můžete mi prosím sdělit? Díky moc.

Na kolik mne tak přijde takové vzetí si právníka na tuto záležitost? Platí se již to poradenství s právníkem, před tím, než si ho vezmu k tomuto stání u soudu? Nevíte přibližnou sazbu za toto poradenství-asi bude jiná, než za obhajování již před soudem (jinak prý za soud za 1 hodinu někteří žádají 1000Kč či 2000Kč.)?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Právní zastoupení si hradí každá strana sama. V případě sporu může strana, která v něm byla zcela úspěšná, požadovat přiznání nákladů řízení po druhé straně. Pak záleží na soudu, zda je přizná a v jaké výši. Co se týče ceny právních služeb, tam záleží hlavně na domluvě s advokátem. Může se držet advokátního tarifu, ale také nemusí.

doplněno 25.03.12 20:39:

Není zač.

tatozena
hodnocení

Děkuji za prima odpověď.

uska*
hodnocení

2x

Stačí zavolat do advokátní kanceláře a paní sekretářka vám řekne ceník za úkony. Každý právník má jiné ceny. .

doplněno 26.03.12 17:35:

* rádo se stalo!

tatozena
hodnocení

děkuji, ulehčili jste mi práci s hledáním na netu a pomohli..díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]