Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na nesmelost?

Od: noname* odpovědí: 1 změna:

Zdravim vsechny ty kteri budou cist tento clanek a budou se mi snazit pomoci.Vim,ze se muzu i respektive setkat s odpovedi,ze bych mel odpoved hledat sam u sebe.O co tedy v podstate jde.Uz jsem delsi dobu bez divky a zacina me to docela trapit.Mel jsem 3 lety vztah,ktery bohuzel skoncil.Ale ten nechci rozebirat.

Chtel bych potkat nejakou attraktivni divku,ale dela mi to velky problem.Nemuzu prijit na to kde v mem mozecku je chyba!

Je mi 27 let.Tahne mi pomalu na 28 a trpim nesmelosti.Nedokazu pochopit proc to tak je.Proc se bojim navazat s dvkou kontakt.

Nevim netusim!.

Libi se mi moc jedna divka z prace.Ale mam pocit ze jsem vsechno pokazil..Snazim se najit spolecnou rec,ale proste kdyz me hokla necim pritahuje stracim smysl mysleni a proste nevim o cem mam v danou chvily mluvit.Kamarad mi poradil ze bych mel vtipkovat.Delat si z ni legraci.Samozrejme ne az tak do extremu.Problem neni ten,ze bych neumel vtipkovat.Jen proste v dany moment mozek vypne.A ja bud placnu nejakou blbost a nebo ze sebe udelam uplneho idiota a chytam se za hlavu s myslenkou co jsem to zase proboha udelal!

Nechci pusobit na divku vtirave,ale obcas mam ten pocit ze tomu tak je.

Nevim zda je to jen vyplod me fantazie,ale dulezite je ze to tak citim.

Nepripadam si jako hloupy clovek.Jen bych zrejme potreboval popostrcit.

kamarad mi rika,ze se mam chovat jako chlap s p.rem.A ne jak zenska!

Ta jeho rada mi moc nepomaha.On s zenskyma dokaze komunikovat,vtipkovat,rozesmat je...Ja se na ne max usmeju,prohodim par slov,obcas zavtipkuji pokud se mi dotycna divka libi a nebo me necim pritahuje.

Kdyz mi holka da naznak,ze bychom se mohli eventualne sejit a neco podniknout jsem nadsen ze by to mohlo k necemu vest.Kdyz se s divvkou dam znovu do komunikace a chci uprresnit nasi schuzku divka se zacne najednou vymlouvat ze nemuze ze ma skolu nebo tak neco..A to me nakonec odradi.(viz divka z prace).A potom zacnu delat blbosti.Stve me to.Protoze to vypadalo ze by to mohlo jit tou spravnou cestou a kdyz zjistim ze ne .Zacinam byt nestastny a docela me to stve..

Mohl by mi nekdo prosim poradit co bych asi tak mohl delat?

Je vubec mozne opet tu a tez stejnou divku znovu zaujmout?Nechci se ji do treice ptat znovu na schuzku.Uz m to oopravdu prijde vlezle.

Diky!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Chce to trénovat své sebevědomí. Na posílení sebedůvěry dobře funguje, když o sobě přestanete prohlašovat negativní věci a naopak uznáte, co je na Vás fajn, nebudete si spílat za to, co se Vám nepovedlo, připustíte, že ne vždy musíte všemu rozumět, nebudete se hrabat v minulosti, ale budete hledět do budoucna a nebudete si dělat starosti z věcí, které nemůžete ovlivnit. Také je důležité mít ve své blízkosti někoho, komu můžete věřit. To Vám může pomoci zvýšit sebevědomí.

Např. na stránkách zde je to dobře popsáno: www.qark.net/qark-jak-na-zensky.html :

Uvědomte si, že se z neúspěchů učíte. Nebuďte z nich proto nešťastný. Největší nesmělost Vás popadne, pokud se vám objekt velice líbí. Je to pochopitelné, protože vám začíná o něco jít. Dobré rady:

Cvičte se. Zkuste to na kamarádkách. Naučte se s nimi komunikovat. Poznejte, jak reagují.

Poslouchejte, co jejich partneři dělají špatně. Poučte se z jejich chyb.

Pozorujte, jak se chovají. Tak nejlépe poznáte, jaké téma zvolit, i kdy s ním přestat.

Zajímejte se, co čtou a poslouchají. Tak se dozvíte i věci, které byste sami nehledali, protože vás nikdy nezajímali. I když jsou to blbosti, rozšiřuje to Váš všeobecný přehled, který je poměrně důležitý.

Lichoťte jim. Tak poznáte, co nejvíce zabírá.

S nesmělostí bojuje spousta lidí. Člověk se holt musí naučit zvládat to, když mu o něco v životě opravdu jde. Tak ať se Vám to daří.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]