Nejste přihlášen/a.
Tchán má asi 4 roky na kotníku pravé nohy bércový vřed.Nedávno byl na operaci se žílama,aby se mu ta noha prokrvovala,ale zatím se to nijak nehojí.Má to asi 4x5cm velké.Dá se s tím něco dělat?E.
Pokud se stále bércový vřed nehojí je potřeba nadále myslet na problém s žilním systémem, ael také na možnost, že v bérovém vředu - zejména v těch odkrytých částech je možná nějaká baktérie.
Doporučovala bych rozhodně prokonzultovat žilní systém s évním lékařem a poté následné ošetření na kožní ambulanci. Jako první taková pomoc se doporučeje do okolí, pokud není nějak porušená kůže nanést vrstvu ochranného krému a do rány hydrokoloidy, které se dají právě sehnat na kožním, ale také roztok hypermanganu, dříve hojně využívaný a nechat zalepené pod speciální folií, která nepropustí vlhko a hlavně nečistoty. Nepoužívat stahovací ponožky pro možnost zaškrcení žilního oběhu a taky používat prodyšné věci - žádný silon a podobně. Boty volnější.
Teď je v lékárně nový výrobek , který byl vynalezen v Česku a jmenuje se HemaGel je to hydrofilní gel k urachlení hojení ran a v příbalovém letáku jsou zmiňované krom drobných domácích poranění jako hlavní léčba bércových vředů, je ale dost drahý 5g stojí kolem 160,-kč osobně na bércáky s ním nemám zkušennost ,mám ho jen na říznutí a oděrky děcek ,ale tam zabírá a rychle hojí tak možná by to za ten pokus u tchána stálo.
Mám taky bércový vřed na pravém kotníku a chodím na kožní už hodně dlouho a zkusil jsem už ledacos.Nejlepší je však mast Betadine.Dávám si ji v malém množství každé ráno na ránu a zabandážuji nohu od prstů až pod koleno.Na noc vše zdělám.Co je však důležité,posilujte nohy! Zvedejte nohama závaží,dělějte dřepy,choďte pěšky,jezděte na kole.Bez toho se bércových vředů nezbavíte.
Ahoj. Mám také bercové vředy na pravém lýtku a už mi je na kožním léčí 3 rokem myslím lečba stříbrem /Sorolex atd/l Nyní Aqacel extra aa předtím další dva druhy atd .Ze začátku se rána podstatně zmenšila ,ale tento rok 2022 se to stále se opakující ,jsou to rány -největší má 5x4cm a dvě menší 2x2cm-v roce 2019 to byla jedna ohromná rána asi 10 x10cm a pomoci stříbra Sorelex se zmenšovala ,ale nyní se už zavírá a otvírá a pořád dokola.Rána stále mokvá ,takže bych řekl ,že vlastně to stříbro stále reaguje ,ale mělo by se to někdy asi léčit .-vyschnout a potom léčit něčím jiným? v návodu u toho Aqacel AG extra ,neni ani stopa po -vytváření kůže atd -ale na konci je napsané ,že by si měli lékaři uvědomit ,že stále opakované /dlouhodobé/asi k ničemu nevedou a je na to málo informací? ,takže podle mně a hlavně jak sleduji tu ránu a stále se opakující mokrou díru Fotím si to -už mám aspoň 100foek/,se to musí nějak přece zastavit-vysušit -léčit? A tak hledám samozřejmě na internetu a našel jsem toto -že po dlouhotrvajícím léčení na kožním stříbrem /2 roky /jsem si obyčejnou mastí vyléčíl bercové vředy za dva měsíce.
Vysušoval jsem ránu pomoci řebřičků ,který vyčistil bezbolestně vředy od hnisu atd.Jasně že lékaři namají rádi internet ,ale na co jsou potom knihy a filmy a různé rady ,které dnes právě na internetu se může hodně dozvědět ,i když něco je dobré a něco jsou nepravdy ,ale takoví už jsme my lidé!?kdo nic neví ,ten nic nepoví ,nebo kdo se neptá ,ten se zase nic nedozví atd.Jsem ochotný přijmout jiný názor a myslím ,že je horší se nenechat přesvědčit a zůstat na svém!a třeba nevhodném ,zastaralém prošlém názoru a vědění!? ahoj ,to bylo moje scifi ,takže si vyberte co chcete .Zase jsem našel novou mast a mají ji i v lékárně ,na vředy?nevím jak se jmenuje.zapomněl jsem ale napsal jsem jenom jak léčit bercové vředy atd !? Zatracené vředy a cukrovka atd a roky 78!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.