Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené flíčky, občas vodnaté, nesvědivé

Od: dzoui* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

mám takový problém - ve středu jsem měla zvýšenou teplotu a v hlavě se mi udělalo asi 8 pupínků, které nesvědili, ve čtvrtek se mi udělali za uchem a v pátek jsem si našla dalších asi 8 na krku (v pátek jsem měla teplotu cca 38,2°C), k večeru teplota ustala a i dnes ji mam normální. Pupínky v hlavě už skoro nejdou nahmatat, ale za uchem se mi to trochu rozlezlo + se přidalo dalších cca 20 v okolí břicha a udělali se mi afty v ústech.. nikde jinde pupínky nemám.

Neštovice jsem ještě neměla, ale pupínky nesvědí a ne všechny jsou vodnaté, jako takové mi to nevadí, jen to "blbě" vypadá. Nemá někdo podobnou zkušenost? (na zvýšenou teplotu jsem užívala coldrex horký nápoj), na ukázku obrázky.

Červené flíčky, občas vodnaté, nesvědivé

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Když si přečtete něco o planých nestovicich tak vyskočí na obličeji,krku,prsou,břicha,maximálně ještě stehna.a podpaží.jinak nikde nic moc.Afty v puse ano,nekdy i kolem pohl.orgánů.Jestliže skáčou doslova před očima v jeden den.jsou to ony.Nárokuje voňavé lehce svědčí.Potrete je gencialkou nebo imazolem.Málo se koupíte a zhruba po dvou týdnech můžete mezi lidi .teď ještě jste infekční.
doplněno 24.03.12 10:33: Koupíte ne .Koupete ve vaně :)
dzoui*
hodnocení

děkuji za odpověď, přečetla jsem toho právě už tolik, že jsem z toho "jelen" :)

v hlavě sem nahmatal už jen 3, na obličeji mam tři a nejvíc za tím uchem, takže to odhaduju, tak na 40 pupínků za středu,čtvrtek,pátek a zatím dnešek, nesvědí to nic, proto si nejsem vůbec jistá.

ve styku s dětma s neštovicema jsem byla již několikrát a nikdy nic..

krkovicka*
Nedostanete je hned jak jste poblíž někoho.Mám dceru a ta od dvou let nic a to byla všude.Ve školce když řádil vir nestovic taky nic.Když ale mi onemocněla anginou a ta se ji neustále vracela,že jsme půl roku byly doma tak jak už bylo po všem tak šup chytla nestovice.Mohla za to oslabená imunita po angině.Nevím sice kolik vám je,ale když už je člověk dospělý a ještě je neměl,nechala bych se radši naockovat.Průběh v dospělosti je celkem divoký.
Jakmile už budete mít jen stroupky infekční již nejste...aspoň menší riziko nákazy.

pt®
hodnocení

0x

"dzoui", začínají Vám plané neštovice, nehledě k tomu, zda již proběhly v dětství. Nedávno měla plané neštovice vnučka, pak vnouček a nyní i syn. Nejhorší u dospělého jsou vysoké teploty. Musíte počkat až se neštovice začnou vyloupávat, dříve se raději nekoupejte, popřípadě v hypermanganu. nakonec jsem ode všech dostala bacil já a vyrazil se mi pásový opar na oku. Lékař mně právě vysvětlil, že je to stejný původ onemocnění, Takže berte něco proti teplotě a mažte se tekutým pudrem. Raději to chce zůstat v pracovní neschopnosti alespoň 14 dnů, ale to Vám jistě již řekne lékař.

dzoui*
hodnocení

Dobrý večer, děkuji za odpověď.

Teplotu právě nemám už vůbec, jen zvýšenou ten první den, cítím se skvěle, až na ty pupínky.., ani mě nesvědí.. přes den se mi jakoby ztráceli, k večeru zase naskočili a teď se začínají opět ztrácet.. stále přemýšlím i o tom, jestli to není jen nějaká kopřivka třeba po nějakém jídle, ale nic atypického jsem nejedla.

pt®

"dzoui", zřejmě budete mít lehčí průběh a teplota se už nezvýší. Na foto vidím pupínky podlité žlutou tekutinou, to vypadá na neštovice, kdyby to byl pásový opar, který ani nesvědí, ten mívá pupínky podlité črejší tekutinou. Kopřivka by svědila. Mazejte pupínky tekutým pudrem a v pondělí si dojděte raději k lékaři. Neštovice i pásový opar jsou onemocnění infekční.

dzoui*
hodnocení

tak jsem to nevydržela a zašla na pohotovost.. pan doktor na mě koukal jak "z jara", že si vůbec dovoluju myslet, že by to byly neštovice, prý ani omylem to nejsou, údajně je to na ně alergie (nenapadá mě vůbec na co), dostala jsem injekci a po 5-ti minutách šla domu.

krkovicka*
Nezlobte se na mě,ale vodnate bolaky doprovázející teplotou není alergická reakce.Navíc by se takhle samostatné nerozrustaly,šly by do map rozsáhlých.Ale když doktor určil diagnózu.Ok.Dostala jste calciovou injekci?Zmizelo to?
dzoui*
hodnocení

No řekl mi, že kdyby to byly neštovice, tak jsou ty pupínky větší, tyhle že jsou malé a hodně u sebe, takže prý alergie asi na jídlo (nic extra jsem nejedla, spíš to samé, co vždycky), říkala jsem mu, že dnes se mi to rozlezlo už i na záda a břicho, ale prý by neštovice vyskákali rychlejš a ne 4-5 dnů..

píchl mi Dexamed (dnes v 11:15), s tím, že si mam jít zítra na kontrolu ke své obvodní lékařce, zatím nepociťuji žádné zlepšení

viz. foto (horní obrázek je čelo, dolní brada a vpravo kus zad), hlavně ten obličej, ten je teda horzný :(

Červené flíčky, občas vodnaté, nesvědivé #2
krkovicka*
Bych se z jeho vyjádření neztotoznovala.Uvidíte co Vám řekne obvodní.Po injekci byste měla mít už klid.Nepoužil jste něco na co údajná alergie vznikla?Stačí i pena do koupele,ale to jde taky rychle a jak říkám tak do map podobným ekzemu .
dzoui*
hodnocení

tak to mám stále stejné, nic se nezlepšilo, ale asi ani nezhoršilo, takže alergie asi těžko.. mam alergii na mandarinku, když si omylem vezmu, tak většinou do 36-ti hodin mam klid, tohle trvá od čtvrtka, on pan doktor nebyl moc vstřícný.

a já jsem si už říkala, že musím mít dobrou imunitu, děti neštovice měly a nic, až teď :)

dzoui*
hodnocení

tak jsou to mrchy neštovice! obvoďačka koukla a usoudila, že jo, do rána mi to pěkně vyskákalo, takže když jsem se ted po namazání pudrem koukla do zrcadla, tak jsem skoro celá bílá :)

krkovicka*
No vidíte ani odborníka na to nepotřebujete.Ten na pohotovosti nejspíš zaspal ;)
alergie by přece svedila.No toto:)
pt®

Hlavně, že už máte diagnozu. Ale na pohotovosti pan doktor asi neviděl neštovice. Máte přesně malé a četné pupínky, jako měl syn, narozdíl od vnoučátek, ty měli pupínky větší a ne tak husté. Tak se brzy uzdravte.

krkovicka*
Měla jsem nestovice v 16ti.Tak dlouho jsem se jim vyhýbala...a bylo to v klidu.Bez teplot a deset bolaku.Jinak nic.Dcera osypana všude,jen co jsem ji oteckovala pudrem tak ji otocim a další naskocily.Bez teplot taky a ten pudr bolak vysusi a až tolik nebujari.Měla jen pár fakt osklivych a zbytek jen červené tečky.
doplněno 24.03.12 22:27: Ještě doplním že než stím půjdete k doktorovi tak tam nejdřív zavolejte,že je nejspíš máte a kdy můžete přijít,jste infekční a lidí v čekárně byste nakazil/ty co je neměly...mě s holku poslaly skoro až do suterénu na pohotovosti...doktor-Ten vám řekne paralen a mazat.Takže k tomu doktora nepotřebujete.Jen na tu neschopenku .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]