Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzvednutí léku na předpis

Od: eva1 odpovědí: 11 změna:

Pěkný den! Včera jsem si v lékárně vyzvedla recept, ale až dnes ráno jsem si uvědomila, že tam byly napsané dvě krabičky léků a já dostala jen jednu. Hned ráno jsem tam volala, ale v sobotu mají zavřeno, tak nevím, jestli to ještě vůbec můžu nějak řešit, jestli to v lékárně můžou v pondělí ještě dohledat nebo jestli musím jít pro nový předpis. Mohla bych jít pro předpis hned, ale spíš bych chtěla raději vyřešit lékárnu, aby to bylo v pořádku. Děkuji!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Záleží na tom, za kolik balení jste zaplatila doplatek. Pokud za jednu krabičku tak nebude problém reklamaci vyřešit v lékárně, vše mají v počítači. Byla-li platba za 2 balení a vy dostala jen jedno, tak máte asi smůlu. Zrovna tak pokud lék je bez doplatku. Tam se nedá ověřit kolik balení vám vydali. Nevzádvejte to a v pondělí šupkydupky do lékárny.

cituska*
hodnocení

2x

Zažila jsem podobnou zkušenost i v naší lékrně. Já si nevšimla, že mám napsané dvě krabičky,dostala jsem jednu. Po dojití léku jsem si šla nechat napsat nový,ale lékařka mi povídá, ještě musíte mít napsala jsem vám dvoje balení. Sdělila jsem jí, že jsem v lékárně obdržela jen jedno.No napsala mi opět dvě balení.A divte se, v lékárně mi opět vydal jen jedno balení. Upozornila jsem na to, že mám předepsaná dvě balení a že mi takto vydal už minulý měsíc špatně místo dvou balení jedno.Tak se mi teda omluvil a podal další balení.Minulý měsíc se prý řešit již nemůže, to se prý musí hned reklamovat.Nový způsob obohacování nebo co jiného by to mohlo být.

doplněno 24.03.12 22:56:

Ale doufám, že vy máte naději to řádně vyřešit.Není to určitě pozdě.

hodnocení

0x

Já bych řekl, že odpověď se dozvíte až v té lékárně. Ten recept by asi měli dohledat bez problémů (mimochodom, máte účtenku?), ale fyzickou inventuru kvůli zjištení, kolik toho léku vydali, asi dělat nebudou (leda by to byla poslední krabička a oni to věděli; nevím), takže bude záležet na důvěže a ochotě. Ale rozhodně bych tím začal, nový recept taky nemusí doktor bez řečí napsat; spíš bych řekl, že ho snad napíše, ale řeči mít bude.

askmenow*
hodnocení

0x

Mě se jednou stalo něco podobného, ale pak jsem zjistila, že mi sice dali jen jedno balení, ale takové, které obsahuje dvojnásobný počet tablet, takže jsem vlastně dostala léku stejně. Nebyl to náhodou tento případ?

Jinak ale věřím, že to dělají i záměrně a léčiva vydají méně, zbytek si buď nechají, prodají podruhé, nebo kdo ví, co se s tím děje.

I já mám podobnou zkušenost. Lékárna se pro mě stala dalším místem, kde musí být člověk jako ostříž. Léky nejsou levná záležitost, tak to asi začachrují svým známým, nebo někomu dalšímu za plnou cenu. Nesmíme se dát a recept si pokaždé dobře přelouskat, abychom věděli, na co máme nárok.

Jinak v pondělí to určitě reklamujte, myslím si, že dobře pochodíte. Jaga.

Co se mi stalo. Manžel dostal k Vánocům Prostenal, který však už předtím měl a nedělal mu dobře. Dárce /dcera/ to myslela dobře, ale netrefila se. To se stává. Donesla jsem Prostenal /nepoužitý, neotevřený/ do lékárny, zda by si jej vzali zpátky. Ani za nic na světě. Už to prý bylo z lékárny jednou pryč, nevědí, jak s tím bylo nakládáno, kde to bylo uloženo...blablabla.

Přitom na druhou stranu chtějí /i lékaři/, abychom všechno nepotřebné léčivo odváděli do lékárny. Třeba i načaté balení, které už nepotřebuji. A také o tom nic nevědí, co s tím kdo dělal. Tak kde je vlastně pravda? *ee*

b

"chtějí /i lékaři/, abychom všechno nepotřebné léčivo odváděli do lékárny. Třeba i načaté balení, které už nepotřebuji. A také o tom nic nevědí, co s tím kdo dělal."

Veškeré vrácené léčivo se likviduje, nic z něj již nelze použít. Cílem shromažďování nespotřebovaných léků v lékárnách je snížit znečištění životního prostředí škodlivými látkami, k němuž dochází, pokud jsou léky vyhozené do běžného odpadu nebo do kanalizace.

B.

S tím vracením do lékárny je to tak, že skutečně to vrácené léčivo už nemohou použít, nýbrž ho musejí odborně zlikvidovat; proto se to vrací a nevyhazuje do popelnic.

cituska*

ASKMENOW - ne- nebyl to ten váš případ.Balení bylo po 30 ks a měla jsem dostat dvakrát tedy 60 ks- ale obdržela jsem jen 30 ks.

eva1
hodnocení

Musím Vám napsat, jak to dopadlo:

Hned v pondělí jsem do lékárny telefonovala a paní lékarnice hned povídá, že na to v pátek odpoledne přišli, tak mi poslali ještě ten den dopis a v něm lístek, abych si vyzvedla ještě jedno balení léku, že mi nedopatřením dali místo dvou balení balení jen jedno. Tedy řeknu Vám, to se dnes nevidí, aby se takhle někdo staral, moc mile mě to překvapilo, kéž by takových lidí a firem bylo čím dál víc*palec* Eva

uska*

GRATULUJI! Sice by to měla být normální věc u každého prodejce, ale bohužel není. Toto řešení človíčka potěší, žo jo?

cituska*
hodnocení

0x

To mám taky radost, dobrý člověk ještě žije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]