Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest hlavy po čtení

Od: petrk2 odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
Mám menší problémy s bolestmi hlavy. Pokud třeba čtu něco delšího a musím se soustředit, nebo myslet, tak mě pak bolí hlava. Není to vždy, ale někdy, většinou několíkrát do měsice.
Jen těžko říct, čím to.
Mám deprese a hodně stresu. Taky toho moc nenaspím. Občas mě taky bolí záda a za krkem z práce u pc (sedavé zaměstnání)
Aby to ale nebyl nějaký problém s mozkem, nebo nedejbože nádor. Pociťuji taky problémy se soustředěním atd.
Myslíte že by to mohlo být vážné a proto bych to měl nějak řešit? Nebo je to jen psychikou? Vyhoření či únava? Nebo od páteře?
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

1x

Dobrý den, bolest hlavy může mít mnoho příčin. Podle mého názoru bude zdrojem stres nebo problém s páteří (zablokování).

Doporučuji návštěvu neurologa, který Vám provede EEG vyšetření, aby vyloučil poruchu mozku a nervového systému.

hodnocení

1x

Dobrý den,

v podstatě jste si sám odpověděl,máte deprese,stresy,málo spánku,sedíte celé dny u počítače,no a to je celý váš problém se somatickými obtížemi,vy musíte zkrátka a dobře změnit celý styl vašeho života,hodně spát,hodně odpočívat,a to nejen pasivně,ale i aktivně,začněte cvičit,především na záda a páteř,jelikož vámi popsané problémy pramení právě od toho,a k tomu jistě špatná strava,že?Váš organizmus se brání,a tímto vám dává svůj nesouhlas,jakoby varovný signál.Je jaro,zajděte do přírody,do lesa,dýchejte čerstvý vzduch,běhejte,nebo pracujte na zahradě,máte-li možnost,zkrátka a dobře,udělejte něco pro sebe,uvidíte,že bude lépe.Nebojte,žádný nádor nemáte,tak šup,šup,víkend je za dveřmi,a klepe*hej*

hodnocení

1x

Také zdravím. Pokud strávíte hodně času koukáním do pc, tak bych si v první řadě nechala vyšetřit zrak. Problémy bolení hlavy mohou klidně pramenit i odtud. Ukazuje na to i Vaše věta:pokud čtu něco delšího...Tudíž namáháte opět oči...

jarek42
hodnocení

0x

Určitě zajít k očnímu lékaři a vyšetřit zrak. Než jsem si uvědomil, že potřbuji brýle, taky mě bolívala hlava. Namáhal jsem nepřetřžitě oči aniž bych si to uvědomoval. Od toho plynuly moje potíže. Od doby co mám brýle - sice hned na stálo, ale potíže jsou pryč. Ovšem je možné že při tvém životním stylu mohou potíže plynou i z něčeho jiného. Nepodceňovat!

karelk*
hodnocení

0x

Chtěl jsem se zeptat původního tazatele, jaký zaznamenal od položení dotazu pokrok, zda a jak problém vyřešil. Sám zažívám v práci něco podobného, bohužel změna způsobu života (zaměstnání) nepřichází v úvahu ... také mne napadla potřeba brýlí, ale vidím dobře, nemám pocit, že bych viděl rozmazaný text. Jsem navyklý, při čtení pro sebe, tzv. číst v duchu a po nějaké době, tak jednou týdně zaznamenávám bolest v pravé části zadní strany hlavy, těsně nad krkem, někdy takové píchnutí až se jakoby mírně zkroutím, ale ve vteřině bolest přejde. V práci hodně (několik hodin) čtu větší množství textů a pracuji na počítači ... no takový mírný popis situace. Děkuji za případné reakce a rady.

Karle, určitě si zajděte o očnímu. Oční vám proměří zrak, koukne se na oční pozadí, poradí, ať si koupíte umělé slzy, přinutíte se často mrkat, měnit polohu těla, hlavy a krku. Určitě vám soustředěním vysychají oči, tuhne páteř a svalstvo. To všechno vede k tomu, že se necítíte dobře a objevují se bolesti. To se ani nezmiňuji o správném, vzpřímeném sezení!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]