Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mé údaje na sociálce

Od: tomasgulas odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem,

možná jsem zvolil špatnou rubriku, ale snad to neva. Podával jsem si daňové přiznání a budu ještě dávat přehled pro zdravku a sociálku. Předpokládám, že na tom papíře od sociálky budu uvádět, kolik jsem vydělal.

No a dotaz je možná trochu překvapivý: znamená to tedy, že se kterýkoli pracovník, který zná mé nacionále (např. člověk z rodiny pracující na sociálce), může podívat, kolik jsem vydělal za který rok? I pokud bude dělat na úřadě v jiném městě?

Díky za odpověď. Chápu, že je to divný dotaz, ale věřte, vím, proč ho pokládám. :D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Jestliže dobře chápu o co Vám jde a já myslím,že jo:)tak já bych řekl,že když jeden zaměstnanec sociálky požádá zaměstnance sociálky v jiném městě aby mu umožnil nakouknout do údajů nějaké osoby,tak si myslím,že mu vyhoví...Ovšem jestli je na to nějaký zákon,to nevím.Jen vycházím z obecné znalosti lidí...:)

tomasgulas
hodnocení

Jsem rád, že jsme se tak rychle spřáhli a že si rozumíme *smich* Tam jde spíše o to, jestli ona, jakožto pracovník v jiném městě, může nahlížet do těchto údajů o člověku např. z Prahy. A o tom, že by požádala kolegy - to by jistě šlo, ale už je to přecijenom nějaká ta práce navíc...

ahasver4*

Zákon na ochranu osobních údajů,jasně znám,jenže jaká je praxe,to asi víme všichni..A všude pracují jen lidé..:)Kdekdo o mě ví víc než já,zákon,nezákon...Tak asi by to jit nemělo,určitě tam bude přístup pro lidi s nějakým oprávněním,jenže já vím své.A Vy asi taky...:)

pacourek*
hodnocení

0x

Neznamená informace o vás bude vědět pouze pracovník které tito informace zpracovavat (maximalně jeho nadřízení),vpřípadě že se dozvíte že ma tito informace třetí osoba stežujte si (po případě podejte žalobu) zakon na ochranu osbnosti mluví jasně

doplněno 22.03.12 21:43:

opava-osobnich udaju

doplněno 22.03.12 21:45:

zakon o ochranu osobních udaju

tomasgulas
hodnocení

Tady nejde ani tak o zneužití, spíše o to, jestli je to vůbec technicky možné, prostě jestli jim to ta databáze umožňuje nebo ne. Pokud ano, jsem v kýblu ;)

uska*

Ano, jste v kýblu. Při zadání RČ v systému se zobrazíte pracovnici v Praze nebo ve Zlíně, to je fuk. Jako každej správněj chlap si pro svoji polovičku výmluvu jistě najdete, třeba, že vám kamarád přefakturoval část příjmu z důvodu ...bla bla bla

tomasgulas
hodnocení

Ale prdlajs polovička *smich* Nechci, aby to věděla ségra, tím pádem i zbytek rodiny ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]