Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne jak řešit problém v manželství, tak aby nedošlo k újmě na zdraví. Manžel předává 25 let celou výplatu manželce ( a to jestli je příjem menší, nebo větší), manželka ekonomického vzdělání se svěřenými financemi po celou dobu hospodaří. Manžel nedostává žádné kapesné, pokud něco nutně potřebuje, tak to manželé společně koupí, nebo nekoupí. Manžel si šetří peníze do šuplíku a to ne z výplat, ale z různých činností např. sběr starého železa, nebo co dostal od svých rodičů apod.Z toho financuje stavbu společné garáže. I přesto, že manželka hospodaří se dvěma slušnými příjmy, tak se často stává, že nemá peníze. I přes své vzdělání tvrdí, že si nebyla schopna vytvořit rezervu. A tak navštěvuje manželův šuplík aniž by ho na to upozornila. A je schopná vybílit manželovy nastřádané peníze do nuly. Když to manžel zjistí, tak mnohdy vypění. Manželka se cítí ukřivděná. Tchýně lamentuje, že je všechno moc drahé a brání dceru! Jiného názoru se manžel nedočkal. I když manžel již několikrát manželku upozornil, aby to nedělala a pokud opravdu ji finance nevyjdou, tak ať ho o peníze požádá a pak je zase vrátí. To po 25. letem manželství nepomohlo a manželka se řídí heslem, co je tvoje to je moje a co je moje po tom ti nic není. Manžel to již nechce tolerovat a takénechce, aby to vyvrcholilo v násilí a tak by si jen poškodil. Lze za těchto okolností podat trestní oznámení na manželku, že krade? Jak atd.? Jakpostupovat? Je lepší se rozvést?
Za odborné rady děkuji.
Jednoduchá pomoc. Manžel ať si zařídí svůj účet, výplatu si na něj nechá posílat a manželce dá tolik, kolik uzná za vhodné. A bokem vydělané peníze si na účet může vložit. Samozřejmě, že manželce nezřídí podpisové právo na výběr, ani jí nesděli PIN od karty na výběr z bankomatu. Jak vidno, čuplík není bezpečná úložna peněz.
A co takhle vzit jeji praci na sebe? Tedy at ona predava svoji vyplatu a manzel at hospodari, plati ptrebne vydaje ,nakupuje... Pak treba zjisti, ze to jde delat vyrazne lepe a usetri a nebo zjisti, ze utrati jeste vic nez manzelka. Jinak mi prijde pomerne ubohe predat druhemu celou svoji vyplatu a nemit nic pro vlastni potrebu. Bych se hanbou propadla, kdybych musela druheho zadat, aby mi laskave koupil fusekle.
Ten manžel by měl jít na faru.Protože musí mít nad hlavou svatozář...25 let...Krádež to není,to už tu je napsáno.Rozvod?Já bych do toho šel okamžitě.Než se stane neštěstí...
doplněno 22.03.12 16:35: No,možná než na faru,měl by jít do kravína...Záleží na tom,jak se na to člověk dívá...
Jinak,okamžitě svůj účet.Než si to rozmyslí,jak s tím rozvodem...
Souhlas se všemi předchozími odpověďmi. Co proboha nutí manžela, aby dával manželce všechny peníze, které vydělá? Každý svého štěstí strůjce.
Okamžitě si zařiďte svůj účet. Jasně se domluvte, kolik se utratí za jídlo, za nájem atd., přispějte půlkou, a pokud si myslíte, že musíte manželce něco dávat, rozhodněte se sám, kolik to bude. Oblečení si kupujte ze svého, jste snad svéprávný. A šuplík zrušte, vidíte přece, že to nefunguje. Ukládejte si svoje fondy tam, kde na ně žena nepřijde - třeba v práci. Aspoň jí občas budete moci koupit kytku, když uznáte, že si ji zaslouží.
Přesně tak, PODPANTOFLÁČ, to mě napadlo hned jako první. Za druhé, pokud manželka "hospodaří" a "nevyjde s penězi" ať všechno píše, má dáti +, dal -. Pokud chybí peníze a + a - nesedí potom jde o tzv. "tunel".
Násilí rozhodně ne, i kdyby manželka tunelovala, tak rozhodně fyzické násilí nedělat, ani na tchýni ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.