Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest a škrábání v krku - co na to?

Od: fatalwir®

Zdravím. Můj starší bratr na mě ochotně "plivl" svojí nemoc. Hrozně mě bolí a škrábe v krku včera jsem si nechal napsat omluvenku na tělocvik a odpoledne si dal na krk priessnitzuv zábal (nevím jestli to mám správně napsané). Ten mi vždycky přes noc zabere a ráno je to mírnější ale tentokrát je to jaksi čímdál horší a navíc se cítím i vysláblejší. Nejradši bych sebou fláknul na postel a na všechno se s prominutím vy*ral. Neví někdo co na ten krk? Nechce se mi v lékárně kupovat žádný dreky. A občas když je to opravdu nesnesitelná bolest tak si cucnu trošky mléka vadí to něčemu? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

viky*
hodnocení

2x

Když ne do lékárny, tak léčit doma. Paralen, to je základ. Určitě je dobré použít česnek a cibuli. Cibulku nakrájet na kolečka, (nejméně tři cibulky) dát krystal cukr a nechat pustit šťávu. Po lžičkách si dávat. Zajistit přísun, hodně teplých tekutin, čaj, polévky, je potřeba vitamín C. To znamená, čaj s citronem a medem, ovoce. Česnek - udělat si česnečku, a dávat si teplou polévku. Jestli máte doma Zázvor, nastrouhat, jen tak si ho dát přímo. Dál si ze Zázvoru udělat čaj. Dobré na bolesti v krku jsou Zinkové pastilky. Podívejte se, zda doma nemáte Listerine, je to na kloktání, fakt silné. Když není Listerine, stačí kloktat vodu se solí. Jen můj názor.

viky*
hodnocení

2x

Brusinky jsou dobré, nejen při nachlazení, ale také preventivně do čaje. ;)

Brusinky - Americké. V Lidlu prodávají velké "Brusinky." Vitamin C - velký přínos pro tělo. Mohou se konzumovat normálně. Také je výborné si udělat čaj a dát si do 1 litru čaje asi 1 lžíci brusinek, je to nejen dobré pití, ale také se brusinky, nakonec sní.

sargo*
hodnocení

0x

Doporučila bych drek z lékárny bioparox, jestli jooo hodně nechcete k doktorovi ;) Ale to fláknutí na postel by mohlo pomoct ze všeho nejvíc... fakt se nedá? :)

Sargo, vykoušela jsem, dokonce mi jedna strašná zkušenost nestačila, tak dvakrát. Pokaždé mi bylo po bioparoxu postatně hůř. A to mi ho doktor napsal jako úplnou bombu, která mi určitě pomůže na nohy. No, spíš do hrobu.

Mně při poslední viróze dobře zabralo kloktadlo Tantum verde.

jabraka*
hodnocení

0x

Kup si v lékárně Stopangin,buď s pumpičkou na stříkání do krku,nebo kloktací roztok.Funguje stopro.Jen s tím chce začít hned s prvními příznaky.-

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Fatálku, to mléko asi moc neuškodí, ae taky nepomůže. I já bych doporučil Stopangin, s tím stříkacím nástavcem je to lastová lahvička stále v pohotovosti, kdykoli si lze krk nenápadně "prostříknout", pomůže to od bolesti a zároveň léčí. Já používám ještě další metodu, která mi pomáhá, večer si dám léčebnou kúru, které říkám "skotské střiky", je to kombinace pivo - grog - pivo - grog... až do úplného umrtvení (bolesti), ráno už většinou bolest v krku necítím. Ovšem tento postup vzhledem k Tvému věku doporučit nemůžu. No a pokud nepomůže Stopangin, tak navštívit doktora, ten něco předepíše, možná antibiotika a polohu "naležato" v pelíšku. :)

martinaa*
hodnocení

0x

Pij zázvorový čaj a medem a na noc si udělej zábal - přímo na krk kapesník namočený v horké vodě, na to igelitový sáček a celé zavázat šátkem. A cucat můžeš Orofar nebo Tantum Verde, to na bolest opravdu zabírá.

poiu*

Ano, Orofar mám odzkoušený a funguje! *kafe*

hodnocení

No tak během dneška se mi bolest přesunula směrem nahoru toť kousek za mandle a do nosu takže při dýchání venkovního vzduchu či nějakého smradu mě to šíleně bolí/pálí a mluvit taky pomalu nemůžu. Tak snad zítřek jěště přežiju a pak si budu válet šunky v posteli a cucat čajík. :)

martinaa*

V tom případě opravdu zkus ten Bioparox. Je to sice hnus, ale pomáhá.

viky*

Co tu cibuli naloženou v cukru, užívat po lžíčkách? Česnečku, polévku? Fak to likviduje bacil.

To Viky-ta štáva s cibule je dobrá na kašel to vím tutově,ale na krk?

Jinak,já na angínu dávám nanukáč nebo studený zábal na krk na noc, vždy 100% zabere.

hodnocení

no ono už se to pomalu začíná transformovat na kašel a ani není nijak dráždivý suchý či intenzivní takže už asi v pohodě *ua*

viky*

Diesel. Cibule a Česnek, to zabíjí bacily. Jak je vidět, bolest v krku, přešla v kašel. To je prevence, domácí léčby, jak začne nějaká nemoc, cibule a Česnečka s bramborem. U nás doma, to pomáhá.

Copak nám říká o cibuli, Google? ovoce-a-zelenina.zdrave.c/...

Cibule _ domácí lékárna

O cibuli se dá říci, že má všestranné léčebné použití a její hlavní význam je v prevenci nemocí. Už naše babičky nám vařily cibulový čaj na kašel a dobře dělaly. Přečtěte si, k čemu všemu lze cibuli využít a jak je zdravá.
Cibule působí preventivně proti infekcím dýchacích cest a léčí jejich nemoci jako jsou kašel, zahlenění, špatné dýchání, chrapot, rýma, angína, chřipka, bolesti v krku. Dezinfikuje ústní dutinu, dýchací cesty a nosní sliznici. Preventivně působí proti oparu. Podporuje růst vlasů, jejich kvalitu a sílu. Posiluje slabé nehty. Léčí zánět středního ucha. Podporuje chuť k jídlu. Zvyšuje sekreci trávících šťáv v žaludku a ve střevech, dále sekreci žluče a enzymů slinivky. Posiluje sliznice žaludku a střev. Dezinfikuje střeva, ničí střevní parazity. Léčí hemeroidy. Z gynekologických problémů léčí trichomoniázní výtok. Posiluje srdce a krevní oběh, zpevňuje cévní stěny. Čistí krev, podílí se na krvetvorbě a zvyšuje prokrvování. Snižuje krevní tlak, hladinu cukru a tuku v krvi. Při cukrovce snižuje hladinu cukru v krvi. Posiluje imunitní systém. Při poranění, vyrážce a akné chrání před infekcí. Zmírňuje ekzém a zklidňuje takto poškozenou pokožku. Působí jako mírné sedativum na nervový systém. Podporuje tvorbu stresových hormonů. Likviduje kuří oka a bradavice. Posilujeunavené svaly. Působí jako afrodiziakum.
Cibuli nekonzumujte při otevřených žaludečních vředech. Při skladování v rozkrojeném stavu se cibule stává mírně toxickou.

martinhajek*
hodnocení

0x
Doporučuji gilotýnu. A s bolestí v krku bude navždy konec.
hodnocení

to je sice pravda že když už nebudu mít žádnej krk tak už mě bolet nebude ale to bych přišel o svojí chytrou hlavu a tu potřebuju :-P

hodnocení

0x

Olejova kura vyzkouśeno.zvykejte ,prevalujte v ustech lzici oleje,vice ne,obsah nabyde.musite to vydrzet pomalu 15-20 minut.spravne proveden je,kdyz je olej bily.Nasledne vyplivnete pouze do toalety.V zadnem pripade nesmite spolknout,jsou v nem nejdorsi bakterie i rakovinne.Nakonec vyplachnete dobre teplou vodou a vycistit usta.Opakujte nekolikrat denne a uvidite,ze to pomaha.Olej slunecnicovy muze byt.Doporucuji tez kloktat salveji,pit se muze maximalne 2 salky denne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]