Nejste přihlášen/a.
Zdravím a chtěla bych poradit co mám dělat, když mi zaměstnavatel místo mzdy dává jen zálohu na mzdu a tak mi vlastně dluží stále víc a víc.Ve smlouvě mám 15000kč a dostanu 3000 - 5000kč za měsíc. Co mám dělat, aby mi doplatil výplaty? Děkuji za rady.
briskně si začněte hledat jinou práci, hned si zjistěte na vaší zdravotní pojištˇovně a sociálce zda za vás platí odvody, oznamte svému zaměstnavateli - nejlépe písemně / nechte si potvrdit přijetí - datum ,čas,/ že dlužné částky které tam přesně specifikujete měsíc - vyplaceno, chybí vyplatit, celkem k datu./ A oznamte mu že tyto skutečnosti budete řešit...neříkejte mu jak a nenechte se vyprovokovat, domluvte si na PÚ schůzku s právníkem který by vám měl vyjít vstříc, o schůzce si nechte vyhotovit zápis...pokud se ledy nehnou nezbude vám než podat žalobu/ po poradě s právníkem nebo člověkem znalým pracovního práva/ a očekávat soud. ještě bych pana podnikatele mediálně rozmázl. hezký den...
Ještě mě napadlo, pokud je na tom zaměstnavatel finančně špatně, myslíte si, že neplatí, protože nemá z čeho a dluží nejen Vám, ale i někomu jinému, (čím déle, tím lépe), můžete na něj dát návrh na konkurz ke krajskému soudu. Pak to můžete řešit přes úřad práce, který Vám může vyplatit až 3 mzdy místo zaměstnavatele.
Macku69, povím Vám jak jsem to udělal já, když e výplata spozdila nejdříve o několi hodin, pak den, týden, poté dostali jen dělníci a THP dostali jsem jen zálohu, pak zálohu na zálohu. Bylo mi jasné, že se to nenapraví. Vydržel jsem to do shnání jiného zaměstnání. Zůstalo mi tam 40.000. Soudem nic nezískáte, páč on nic nemá.
Ti co Vám říkají, že máte jít na pracák, nebo inspektorát, mají pravdu jen částečně. Něco jiného by bylo, kdyby Vám nevyplatil mzdu celou. Pak můžete pracovní smlouva jak radí... (jsem to zapoměl a musím si otevřít nové okno. Jako kdyby tu nemohla být vidět celá diskuze§) Dusatka. Pokud skončíte, věřte že od něj nic nedostanete. Pokud tam zůstanet, těžko se to zlepší. Přeji Vám, aby jste dostala to co Vám dluží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.