Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Asi před měsícem mě bolela stolička, mám paniku ze zubaře a i přesto jsem ho navštívila a tam mi zdělili že tam mám zánět a že musi zabít nerv,Samozřejmě to už jsem se ošetřit nenechala (Velká panika ze zubaře) a šla s brekem domů.
A po týdnu celá bolest ustala a ted mě nic nebolí. jen na skousnutí..Co to znamená?
Co to znamená? = Pokračující zánět! Zubaře nemá rád asi nikdo z nás ale bez něj se lidé, kteří mají se zuby potíže se jeho spárám nevyhne. I přesto, že vím jak se člověk bojí je potřeba tam zajít! Nechte si dát účinnější "umrtvovací" látky pro samotný výkon a musí se to vydržet. S postupujícím zánětem bude aplikace a její účinnost zhoršena. Zde platí čím dříve tím lépe = zde platí přímá úměra i k bolesti.
Co to znamená? Představte si, že si zlomíte ruku a nenecháte si dát sádru. Ano, po nějakém čase Vás to samozřejmě přestane bolet a začne to srůstat. Ale nikdy to nebude tak dobré jako, když Vám to dá lékař do sádry. Takže jste určitě udělala chybu, že jste se nenechala ošetřit, protože se určitě stane (nemásí ovšem v dohledné době), že se Vám to vrátí. A co se vrátí, má většinou daleko horší průběh než to mělo před tím. Doktorů se není třeba bát. O tělo musí člověk pečovat. Pečujeme o vlasy, nehty, ženy nosí makeup, aby dobře vypadaly, tak proč tolik lidí zanedbává péči o zuby? Možná příliš drsné, ale je to realita...Omlouvám se.
znemaná to, že by jste měla poslechnout lékaře. Tohleto se mi už stalo tolikrát... Záleží na diagnóze. U mě šlo vždy o zub, který je zaplobmovaný. Odvrtala se plomba, a během následujících 4 týdnů byl zub BEZBOLESTNĚ léčen! Pokud jde o vytažení nervu, to jsem nikdy nebsolvovat. Ale přítelkyně, která má ještě větší strach ze zubařů než já (to si ani nedovedete představit), na tomto zákroku byla. Předem stačí říct - umrtvit zub, a pak necítíte žádnou bolest. Když to necháte jak to je, bude to jen horší, a hrozí zánět okostnice. A to si pak užijete bolesti
Zuby jsou svině. U mě to prbíhalo vždy tak, že zub třeba týden bolel, pak přestal, po dalším týdnu znovu začal na zkousnutí, a pak... začlo peklo :D Dle mé teorie se ten zánět povolí, pak se ta cesta ucpe nějakým zbytkem jídla, a jde to do kytek... Proto VŽDY, jak začne bolet zub, IHNED mažu k zubařce.
jo, tomu věřím. O víkendu když bolí zub, tak než abych šel na pohotovost, zkouším všemožné praktiky, včetně totální destrukce dásně kolem bolavýho zubu čímkoliv... Nacpat do sebe Ibalgin, a vydržet do pondělí ke své zubařce.
Pupie, jestli vám pomůže nějaký prášek na uklidnění, tak si ho vezměte a rychle se objednejte k zubaři. Vysvětlete mu, že se hrozně bojíte, v dnešní době není problém vám znecitlivět celou pusu, nic nebudete cítit. Nemůžete se poradit s maminkou, nebo kamarádkou?
Nyní, podle lékaře máte jen zánět. Lékař vám dá injekci, pak zub vyvrtá a vytáhne nerv. Tím vám zůstane zub zachován. To je to nejmenší, co vám bude zubař dělat. Nyní nechcete jít k zubaři, protože už vás nic nebolí.
OMYL! Váš zánět, ( když ho nenecháte urychleně odstranit) spěje k tomu, aby se rozvinul v " Zánět okostice." Zánět okostice, co je to, ptáte se? Jedná se o zánět, vznikající z infekce kořenového kanálku zubu. Léčení je velmi zdlouhavé. V pozdějším stádiu, kdy se zub neléčí, může infekce zasáhnout i kost. Není to strašení. Je nutné jít k zubaři hned. Jen můj názor.
Zubař, to je to nejmenší zlo, které vás v životě čeká.
Chce to vyvrtat, zubař dá arsenovou vložku a dojde k odumření nervu, po týdnu se nerv vytáhne, nic nebolí - dává se na to injekce. Radši takhle, než to nechat dojít dál a jít pak do nemocnice na resekci...
doplněno 22.03.12 18:42:arsenovou ne - je to formaldehyd Depulpin
Problem je v tom že žiji v cizině (španělsko) tady se to ale opravuje jinak, udělá se to prý během jedne návštevy, kdy prý zubařka ten nerv odřizne nějakou mikropilkou.. přesně si ale nejsem jista. Kdyby hned při první návštěvě mi to přitel neprekládal (a zubařka nedělala zděšené ksichty) jako že je to velký zánět, a řekl by mi že je to jen malinky kaz, asi bych si to nechala opravit hned, a pak už se děj vůle boží .. Ale všichni z toho dělají takovou hruzu že mám takový strach a dokud to zase neboli tak me nehne. Uvažovala jsemi jak prijedu na velikonoce do čr že si to nechám opravit ,ale neprijde mi vhodne tam dát tu vložku pod kterou je vzduch a při cestě letadle se vzduch rozpína a bude to sakra bolet.Takže nevííííím
Běžte hned do lékárny a kupte si Nimesil. Je to v sáčku, prášek se rozpustí ve vodě. Je to na zánět kloubů a na zuby to pomáhá určitě. Manžel to používá na dovolené, když občas něco zabolí. Tady máte odkaz: lekarna.cz/...
Nimesil je nesteroidní protizánětlivý léčivý přípravek (NSA), který tlumí bolest. Používá se kléčbě
akutní bolesti, k léčbě projevů bolestivé osteoartrózy (nezánětlivého onemocnění kloubů) a kléčbě
menstruační bolesti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.