Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí mi prosím někdo? Jsem OSVČ v oblasti poskytování služeb - péče o tělo, masáže, nutriční poradenství...Dalo by se napsat, že jsem klienty vyhledávaná pro kvalitu služeb a dobré ceny... V čem je problém: 3 měsíce ke mne chodí klientka, která je arogantní, na objednané termíny chodí pozdě, pokud ji chci já přeobjednat na jiný termín např. z osobních důvodů se vší slušností a omluvou, pošle mi paní výhružnou sms ať koukám dodržet smluvený termín...Vrcholem byl dnešní den, kdy na mne začla požadovat všechny platby, za služby které si od začátku u mne vybrala a aby doložila vážnost svého požadavku, přivedla s sebou svého chlapa, který měl za pasem pistoli...
Jak se můžu bránit, když jsem si 100% jistá, že jsem poskytovanou službu odvedla kvalitně a v plném rozsahu jak je uvedeno nejen na mých web.stránkách ale taky na informovaném souhlasu, který u mne klienti podepisují?
Děkuji za rady a nápady!
Dobrý den. Takových klientů jistě není mnoho. Takže takováto klientka by u mne byla naposledy. Pokud by mne někdo ohrožoval, nedala bych se a volala policii. To je asi jediný způsob obrany. Bohužel. Když po mně někdo něco chce, má si to žádat ve vší slušnosti. A poku paní nebyla někdy spokojená, měla Vám to říci hned a vyžádat si nápravu.
doplněno 21.03.12 14:09:Já bych asi uvažovala o tom, mít v provozovně kameru.
doplněno 21.03.12 14:17:Beko, máte spokojené klienty, to hovoří samo za sebe. Ale vždy se všude najde někdo nespokojený a dělá dusno. Takoví nám nestojí za rozčilování. Kašlete na ni, musela by prokázat, že jste jí poškodila. A kdyby to byla pravda, už by k Vám dávno nechodila. Holt potřebovala ušetřit a nevěděla, jak to zařídit. tak si vybrala tento způsob. Kašlete na ni a dejte jí najevo, že nemá právo poškozovat Vaši pověst. Že i vy se můžete když tak soudně bránit...
V životě se mi nestalo, že by si někdo stěžoval...naopak, klienti mi nosí dárky, kytky...jako poděkování za můj přístup, služby...Já to ani od nich neumít přijmout. A paní Arogantní jsem hned a v klidu se vší pokorou oznámila, že pokud není s mými službami spokojená, může si vybrat jiný salon... A výsledek byl stejný jako když nalijete do vařícího oleje vodu
Pokud mě někdo navštíví s pistolí za pasem,volám policii.Buď hned nebo jakmile odejde.Vy by jste to měla udělat taky.A nahrát případně rozhovor.
Určitě bych to sepsal na Policii, aby byl nějaký záznam o tomto incidentu. Pak bych informoval dotyčnou paní o sepsání prohlášení na PČR, a pokud má nějaký problém s poskytnutýni službami - reklamace, spor, soud... Tohleto co provedli se dá považovat za nátlak pod pohrůžkou použití zbraně (kdyby nechtěli zbraní hrozit, jistě by ji neměli uloženou tak, aby jste ji viděla), na což trestní zákoník ČR pamatuje. Nejlépe vám poradí a poskytnou informace na Policii.
Hned po tom incidentu jsem ještě jednou zašla na policii a ptala jsem co dělat. Bylo mi řečeno, že pokud ji na mne nevytáhl a nedošlo k přímému ohrožování, nebo slovním náznakům výhružky,tak s tím nic nemůžou udělat. Zápis provedli se vším všudy. Poté jsem si zašla na živnostenský úřad,tam mi poradili zavolat na ČOI, což jsem udělala. Na ČOI mne vyslechli, neschledali v mém jednání pochybení a řekli mi, že paní může podat reklamaci, na kterou já můžu podat zamítavé stanovisko a pak už jen čekat, co pani Arogantní udělá...
Určitě ji znovu neobjednávejte, to je jistá věc. Peníze jí nedávejte, pokud by se to opakovalo, opravdu přivolejte policii s tím, že na vás vyvíjí nátlak a cítíte se ohrožená. Že máte podepsaný informovaný souhlas je fajn. Postupujte tak strašně slušně, aby vás nemohla chytit ani na mrknutí, ale velmi rázně, aby tam necítila prostor, do které se může vklínit... samé hraběcí rady, což? Ono to moc rozumné řešení nemá. Určitě by bylo vhod, kdybyste nějakého svalovce měla sebou též. Mimochodem, má účtenky z těch plateb? Jestli má alespoň čím mávat? (Ne že by to něco měnilo.) Snažte se s ní nadále jednat před nějakými svědky (tím nemyslím jejího chlapa). A vydržte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.