Nejste přihlášen/a.
Zdravím,čekám na výsledky krve a RTG kvůli určení diagnozy RA( či jiné) . Stále neví co mi je. Dostala jsem Prednison 1x/den.Je mi po něm dost divně, vždy tak na 5 hod denně oteču od pasu dolů, mám návaly ,potim se ( tzv,smrtelný pot ),pálí mě a tupne jazyk u kořene, vnitřní třes. Na kontrolu až 2.4. je vhodné vzít si nějaká Diuretika proti zadržování vody v těle? Děkuji za odpověď
doplněno 20.03.12 15:12:pro doplnění 20mg denně
Léčbu nepřerušujte (neměl by se vysadit náhle, co vím), ale ani zbytečně nedumejte a nečekejte na další kontrolu - zavolejte tam, jestli jsou takové příznaky důvodem k dřívější návštěvě lékaře a případné změně léků, nebo jestli máte začít zobat něco navíc (třeba právě ta diuretika). Podívejte se do příbalového letáku, měla by tam být nějaká doporučení, jestli si dobře vzpomínám (nesolit, jíst hodně ovoce?). Obávám se, že to je tak vše, co vám laická veřejnost může navrhnout ke konání S tím telefonem tam neotálejte, je to dryák, sice účinný, ale odsuď pocuď, jak se říká.
Ani mi hned nedošlo, že věci typu "příbalového letáku"lze již na netu snadno najíti Tak pokud ho už nemáte doma:
"Nepřerušujte léčbu bez porady s lékařem (výjimku tvoří objevení se krve ve stolici nebo černá stolice). Náhlé přerušení dlouhodobé léčby vyvolá závažné poruchy hormonální rovnováhy. Přípravek se používá dlouhodobě. Během léčby budete muset pravidelně absolvovat lékařské prohlídky, včetně laboratorních kontrol. Během léčby se doporučuje v potravě omezit kuchyňskou sůl, vhodné jsou potraviny s vysokým obsahem draslíku ovoce, zelenina. Během léčby se doporučuje vyhýbat se slunění, nadměrné námaze, prochlazení a infekcím. Není vhodné pití alkoholických nápojů."
V nežádoucích účincích ty vaše nejsou, což nemusí nic znamenat, navíc to může znamenat i to, že to není po léku, ale jako součást nemoci... zkrátka: zavolejte tam
Děkuji, léčbu přerušit se bojim , jen bych ráda trochu ovlivnila to natékání. Ale bojim sePrednison je částečně hormonální ék,tak asi proto ty problémy.Vim odkud to pochází ,ale fakt se s tím nedá žít. Málem jsem v obchodě skolabovala ( omdlela). je to jen část dne ale obtěžuje mě to. Pak už jen bušení srdce, zimnice, náladovost.jsem sama sobě na zabití. Budu muset k lékařce dříve. Děkuji moc za odpovědi.
Dobrý den. Paní Mileno, bez konzultace s lékařem bych to nedělala. Měla byste s ním probrat i vedlejší účinky léku, který užíváte. Určitě Vám na odvodnění doporučí nejvhodnější lék, který se nebude popř. v těle "prát" s lékem, který užíváte. Každý snáší léky jinak, tak nelze poradit jinak, abyste si spíš neuškodila. Je to jen můj názor a jinak držím moc palce.
Okamžitě volejte telefonicky lékaře a konzultujte to! Léčbu sama nepřerušujte v žádném případě a žádná diuretika si neordinujte. Píšete 1 tableta 20mg denně to je velmi málo na to aby jste měla takové potíže, tipnu si alergii na prednison. Zadržování vody u prednisonu je normální, také to, že kůže je napnutá, lesklá a tvářičky máte jak měsíček ale píšete, že otékáte od pasu dolů po 1 tabletě denně což pokud není jen váš subjektivní názor opravdu normální není. Brala jsem až 6 tablet denně, vypadala jsem v obličeji strašně odulá ale to je normální a po vysazení léku to docela brzy zmizí.
Mileno,Prednison patří mezi léky kortikoidní.Podává se vesměs ke snížení imunitních reakcí,zejména u problémů s ledvinami.Někdy bývá obranyschopnost organizmu vybičována až tak moc,že protilátky si pletou infekci s vlastními buňkami a doslova sežerou třeba tkáń ledvin.Pokud se vyskytuje vysoký krevní tlak a nedostatečné vylučování vody,doplňuje se léčba betablokátory a dalšími léky pro snížení krevního tlaku,a také diuretiky.,na příklad Furorese(Furon).
Rozhodně kombinování těchto léčiv patří do ruky lékařům.Já sám tyto léky v kombinaci užívám.
JABRAKA
Po zjištění dost blbé situace v mém těle,mi byl naordinován též prednison 2xdenně a Fortecortin.Druhý den jsem měl obě nohy jak od slona.Po rozhovoru s lékařem,co mi to dělá,řekl že to přejde.LEDA PENDREK.Bral jsem to dva měsíce a pak,když jsem nemohl ani chodit a přibral na váze 15!kilo,jsem s tabletami flákl do koše.Už za týden,mně začaly splaskávat nohy,ale s váhou dolů,to jde velmi pomalu.Začal jsem splaskávat i na těle a odvodňování přišlo samo.Byl jsem u doktora,nic jsem mu neřekl,že to neberu a když mi řekl jak se nám to pěkně spravuje,jsem si v duchu řekl že jsem konečně něco pro sebe udělal.Prednison i fortecortin jsou největší xindl,co jsem požil.I na internetu o tom píší,co všechno to v zájmu léčení poškodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.