Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli nevíte podle čeho se udává to e některá města mají pouze nádraí a některá hlavní nádraí? :D .. Vim e je to blbost ale celkem mě to zajímá :DD
To je přece logické. Pokud má malé město jen jedno nádraí, je to nádraí, které má název města, a pokud má velké město, jako je např. Praha více nádraí, musí se specifikovat, o jaké se jedná.Take Hlavní nádraí je hlavní, a vypravuje se odtud nejvíce vlaků, a pak je Masarykovo (dříve se říkalo Střed) a pak Dejvice, Vrovice atd. - podle čtvrtí.
Jo ale například nae město má nádraí dvě a blíe specifikované to není. Například vzdálený Náchod má nádraí jestli se nymýlim 3 a specifikované to také nemá. Ale takový Trutnov má nádraí stejně nebo méně a tam u hlavní nádraí je.
Hlavní bývá zase jen název, kterým se konkrétní nádraí (větinou větí, uprostřed města) odliuje od těch ostatních. Praské Hlavní se také dříve jmenovalo Wilsonovo.
Já jsem jetě z té "staré koly". Kdy jedu do Prahy, říkám, e jsem přijela na Střed, nebo na Wilsoňák. I kdy vím, e se u jmenují jinak. Je to zvyk.
Kdy je v mením městě jedno nádraí, není třeba, aby se jmenovalo Hlavní. Protoe tam ádná vedlejí nádraí nejsou a tak to není třeba odliovat.
Třeba v Přelouči je nádraí Přelouč. A nic jiného.
V Pardubicích se to veliké a známé nádraí u několik let jmenuje Hlavní. Protoe je největí, je tam velký elezniční uzel. Navíc mají Pardubice jetě 6 nádraí, některá jsou pěkně daleko: Pardubice-Opočinek, P-Svítkov, P-Pardubičky, P-Černá za Bory, P-Rosice a P-Závoditě. Proto bylo potřeba tato nádraí odliit a to největí se tudí stalo Hlavním. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.