Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podle čeho je hlavní nádraží?

Od: ja95* odpovědí: 6 změna:

Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli nevíte podle čeho se udává to e některá města mají pouze nádraí a některá hlavní nádraí? :D .. Vim e je to blbost ale celkem mě to zajímá :DD

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To je přece logické. Pokud má malé město jen jedno nádraí, je to nádraí, které má název města, a pokud má velké město, jako je např. Praha více nádraí, musí se specifikovat, o jaké se jedná.Take Hlavní nádraí je hlavní, a vypravuje se odtud nejvíce vlaků, a pak je Masarykovo (dříve se říkalo Střed) a pak Dejvice, Vrovice atd. - podle čtvrtí.

ja95*
hodnocení

Jo ale například nae město má nádraí dvě a blíe specifikované to není. Například vzdálený Náchod má nádraí jestli se nymýlim 3 a specifikované to také nemá. Ale takový Trutnov má nádraí stejně nebo méně a tam u hlavní nádraí je.

doctor

Náchod nemá tři nádraí. V Náchodě je pouze jedno nádraří a tři zastávky. Trutnov má nádraí opravdu tři, a mimo nádraí i několik zastávek.

hodnocení

0x

Města, která mají tzv. hlavní nádraí, mají taky nějaká mení, místní nádraí v okrajových čtvrtích. Názvem se to rozlií.

hop®
hodnocení

0x

Hlavní bývá zase jen název, kterým se konkrétní nádraí (větinou větí, uprostřed města) odliuje od těch ostatních. Praské Hlavní se také dříve jmenovalo Wilsonovo.

hodnocení

0x

Já jsem jetě z té "staré koly". Kdy jedu do Prahy, říkám, e jsem přijela na Střed, nebo na Wilsoňák. I kdy vím, e se u jmenují jinak. Je to zvyk.

Kdy je v mením městě jedno nádraí, není třeba, aby se jmenovalo Hlavní. Protoe tam ádná vedlejí nádraí nejsou a tak to není třeba odliovat.

Třeba v Přelouči je nádraí Přelouč. A nic jiného.

V Pardubicích se to veliké a známé nádraí u několik let jmenuje Hlavní. Protoe je největí, je tam velký elezniční uzel. Navíc mají Pardubice jetě 6 nádraí, některá jsou pěkně daleko: Pardubice-Opočinek, P-Svítkov, P-Pardubičky, P-Černá za Bory, P-Rosice a P-Závoditě. Proto bylo potřeba tato nádraí odliit a to největí se tudí stalo Hlavním. :) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]