Nejste přihlášen/a.
Provozujeme posilovnu. Kromě samostatných návštěvníků k nám chodí též klienti s vlastním trenérem. V obou případech platí stejně vysoké vstupné, nicméně my bychom chtěli
a) aby určitý poplatek za trénování zaplatil i trenér
b) abychom neměli zodpovědnost za případnou škodu na zdraví, které by mohla být klientovi způsobena trenérovou instruktáží (tj. služby trenéra neposkytuje naše společnost, ale je v našem zařízení trenérovi dovoleno cvičit vlastní klienty, kteří nám ovšem rovněž zaplatí vstupné)
Můžete prosím poradit, jak toto právně ošetřit? Jakou smlouvu s trenéry sepsat (zda něco ve smyslu, že si u nás může trénovat, zaplatí za to tolik a tolik a má zodpovědnost za své klienty, nebo to řešit třeba smlouvou o pronájmu části posilovny). Ideální by byl odkaz na nějaký vzor.
Děkuji.
Dobrý den. Já bych Vám doporučila předběžně se dohodnout s druhou stranou a smlouvu si nechat vyhotovit právníkem. Tak, aby vyhovovala oběma stranám, nebyli jste škodní a nenesli jste zodpovědnost za to, zač jí mít nechcete. Správně ošetřit toto po právní strávnce může jedině právník. To je můj názor.
Ja myslim ze pujdou jinam kde nebudou takovy vydřiduši misto aby si byl rad ze ti tam vodi klientelu jeste je chces odirat no to mi neprijde v dnesni dobe dvakrat inteligentni ovsem pokud se nebojis konkurence jen tak dal...
Zaměstnejte ho jako svojeho trenéra
A jinak buďte rádi, že na strojích maká jen jeden člověk a platí dva. "Zákaz trénování bez poplatku" znamená že klient s trenérem půjdou jinam a na vás se vykašlou. Lepší bude když budete mít svoje kvalitní trenéry za rozumnou cenu, pak budou chtít ty vaše.
Pokud ten trenér není váš, tak nechápu proč byste měli mít zodpovědnost za jeho chyby.. i když v našem Kocourkově se dá čekat všechno = napsal bych to do provozního řádu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.