Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může fungovat manželství bez sexu? Nemyslím to oficiální, ale i to uvnitř - jestli se dva lidé můžou milovat, avšak bez sexu. Díky za názory.
Fungovat určitě může ale oba musí být na "stejné vlně". Podle mě je v dnešní době sex docela důležitý a pokud ho jeden z páru potřebuje a druhý tolik ne, tak bych se v tomto případě obávala nevěry.
Každopádně v manželství, potažmo v partnerství, by sex na prvním místě být neměl. Jsme spolu přeci hlavně kvůli porozumění, lásce...
Dobrý den, tak nejdřív musím napsat, že sex není jen ten pohlavní akt ale je to i spousta doteků a líbání. Ano fungovat to může, u obou zdravých lidí to podle mě není normální a je to jen otázka času. Jiný případ jsem já, nemoc mi sex (pohlavní akt) vymazala ze života už před 10ti lety, jsem velmi tolerantní a s manželem mám velmi hezký vztah ovšem on je na rozdíl odemně zdravý a tak mu milenku tiše toleruji, nechápu proč když ne já, měl by on žít od 40ti let v celibátu. On sám říká, že měnit nic nechce, naše vztahy jsou nadstandartní.
Samozřejmě může fungovat... Ale partneři by měli být oba absolutně pro, protože pokud by někdo souhlasil jen proto, že myslí, že po čase by v tom mohl být i ten sex apod. , tak vztah nemůže fungovat, ten druhý bude pořád chtít něco víc a bude na to čekat- počká rok, dva, pět let a přestane ho to bavit. Ale souhlasím s tím, že každý pár má právo si zvolit vlastní způsob života a vlastní pravidla.
Nevím jestli manželství, ale existuje komunita u Benešova, kde jedno pravidlo je: sex pouze při rozhodnutí zplodit dítě. Dámy tam nosí někdy cosi jako sárí a tečku na čele a všichni se chovají přívětivě k návštěvám. Mají jich dost, jsou populární, hospodaří značně soběstačně a drží se dost dlouho. Komunita funguje možná i díky určité kázni a ve střídmosti k různým požitkům..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.