Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám velice choulostivou otázku! Jsem s přítelem 7let máme spolu 6letého syna. Můj přítel má problémy s alkoholem .
ale do takové míry že upijí potajnu a snaží se mi vtlouct do hlavy že on opilý není a já si všechno vymýšlím! KDYŽ je opilý je agresivní nadává a je zlý i na syna který ma už z něj strach a schovává se jak za mně nebo pod stůl! a ještě k tomu má syn vůči alkoholu averzi i v obchodech že se nesmíme jet kolem regálu s alkoholem! Stavalo se že se přítel i pomočoval přímo v posteli a tento problém nechtěl semnou probírat raději všechno schoval nebo po mně začal křičet! když si nevypije tak je to dobré ale v poslední době čím dál tím častěji se opíjí! z mé strany náš intimní život vychladnul i kdybych chtěla at to funguje ale on mi vyčítá že jsem frigidní a jak mu vysvětlím že sním nespím kvůli alkoholu tak je zle.Děkuji za odpovědi
Žadala jsem ho i o návštěvu poradny ale tu striktně otmítá.
Dobrý den. "Safari", pokud přítel odmítá jakkoliv svůj problém řešit, pak je odpověď jednoduchá. Sbalit se i s dítětem a jít. Váš přítel si na první místo nestaví rodinu a to je špatné. Zkoumá, jak pít, abyste to neviděla, ne jak s tím skoncovat. Trpí tím dítě i Vy. Nehledě na to, že synovi je sedm a začne brzy v kolektivu vyprávět, že má strach z táty apod. a to by mohlo také skončit šetřením sociálky. Nečekejte, až se další problémy objeví. Je potřeba myslet na to, aby Váš syn měl hezké dětství. A tohle mu spíš zadělává na psychické trauma. Jste máma, tak udělejte to nejlepší pro dítě i pro sebe.
Přítel je jasný alkoholik. Pokud odmítá poradnu, případně léčení, bohužel jedinou cestu vidím přes ultimátum, že buď přestane a dá se na léčení, nebo se synem odejdete. Pokud se syn bojí vlastního otce a Vy vlastního muže, je to cesta do pekel. Pokud je ještě agresivní, je jen otázkou času, kdy Vás i syna začne mlátit. Také koukám, že přítel svaluje všechnu vinu na Vás a o své chybě nechce ani slyšet, bohužel to je klasika u takových slabochů.
Už kvůli synovi zvažte svůj odchod. Chudák kluk nemlže za to, jakého má otce, a čím víc bude přítel pít, tím to bude horší.
Dobrý den,
obávám se,že moc na výběr nemáte.Dejte mu klidně ultimátum,buď toho nechá nebo Vy i se synem odejdete,nic jiného doporučit nelze.Dnes je celkem dost možností,jak pomoci s odvykáním této závislosti,ale prvním krokem je přesvědčit přítele,aby to zkusil.Víte,je to běh na dlouhou trať,ale rozhodně to stojí za pokus.Přeji hodně štěstí a držím palce.
Hezký den
doplněno 17.03.12 12:23:Mám známou,která se právě stěhuje i s dvěma malými syny od partnera do podnájmu,je to právě ze stejného důvodu.Není to veselá situace,znám i toho jejího přítele.Dala mu nůž na krk,ale nepohlo to,tak to řeší takhle.Nemohu s ní než souhlasit.
Dobrý den, zažila jsem na vlastní kůži, psala jsem to i sem, takže jen ve zkratce:
1/ Vzít syna a pryč. Lepší to nebude, můžete se časem dočkat se synkem i napadání. Druhá možnost je, pokud je byt Váš, vystěhovat jeho věci ny chodbu, dát vyměnit zámek a ten pak zamknout. Ať si dělá, co chce. Ale Vy u toho být nemusíte. Váš partner je alkoholik jako vyšitý.
2/ Jít se léčit. Pozor - ambulantní léčba bývá z 95 % k ničemu. Je třeba pobyt. A i ten nezvládne každý. Manžel šel, když už jsme nevěděli kudy kam do Želivi. Pomohlo to. Za půl roku se vrátil úplně jiný člověk. Je s ním legrace, lze s ním probírat různá témata a řešení chodu rodiny, což dříve nešlo. Vše jsem se naučila řešit sama, jako třeba vdova a pak jsem najednou byla překvapena, že i on má svůj názor. To dříve neměl. Je to už 5 let a mám úplně jiného ¨/ i když pořád stejného/ chlapa. Příjemný, vtipný, o všem se s ním nechá mluvit. Ta hrůza už je dávno za námi a chci věřit, že už napořád. Přeji Vám totéž, ale bohužel, partner by musel chtít sám. A to hodně ožralů nechce. Znám to z vlastní zkušenosti, nakonec jsme ho tam dostali. A dneska jsem za to všichni vděčni. Paradoxně nejvíc on sám. Manželovi bude zanedlouho 61 let a často říká: Že já blbec tam nešel dřív, tolik let jsem si promarnil, zničil a prochlastal.
Jenže k tomu musí každý dojít sám. Jaga.
Už pan doktor Plzák psával, že pro život v páru se absolutně nehodí několik typů lidí a alkoholici byly mezi nimi. Měl zkušenosti v řádu několika desítek let. Neříkám že silná povaha nedokáže přestat pít, stejně jako kouřit nebo brát drogy, chce to ale impuls a silnou vůli. Nicméně já bych to řešil takto: Nachystal si ústupové bydlení, dal mu ultimátum s tím, že po 1. porušení odcházím /musí pochopit že to myslíte vážně/. Po 1. porušení dohody bych odešel.
Tak první je si to přiznat a z textu jsem pochopil že manžel si nechce přiznat že má nějaký problém což je celkem normální ale vám a asi i synovi došlo že je to alkoholik a bohužel dnes aby se šel léčit tak s tím musí souhlasit i co je léčen tedy váš manžel kdyby jste něměla toho syna tak bych vám poradil at odněho metáte na míle daleko ale kdž ho máte na druhou stranu když má zněj syn takový strach? co je lepší? řekněte si pro a proti. je lepší aby se syn bál? je lepší když nemáte manžela ráda on se pomočuje mlátí syna a křičí na vás? nebylo by lepší se na něj vyprdnout a najít si nějakýho hodnýho chlapa těžko říct jestly vám to zato stojí ale asi uznáte že ne já vím rozvod je složitý a nejspíše manžel z rozvodem souhlasit nebude bydlíte z mužem v RD? je jeho? máte případně kam jít? Soud by vám dítě určitě svěřil jste matka máte výhodu a syn by šel určitě za vámi musím ikdyž je to smutné ale musíte si najít nového tatínka (manžela ) bude to lepší pro vás i pro syna.
Dobrý den, podívejte se na odpovědi z letošního února na dotaz od SKYE /je alkoholik nebo ne/, kde jich je 33. Je to velmi podobný případ a jestli ten Váš není ještě tak hrozný, tak si myslím, že bude. Na Vaši otázku tam jsou různé odpovědi, ale vyhodnotit a rozhodnout se, musí člověk vždycky sám. Do protialkoholní poradny se běžte poradit raději sama, protože partner musí chtít sám se vyléčit. A pokud háže vinu na Vás a popírá, že propadl alkoholu, tak všechna snaha by vyzněla na nic.
Sebral bych syna a odešel. Poradila jste mu co má dělat, přemlouvala, ale on jenom řval. Bude vědět, proč jste odešla. At se rozhodne sám, co chce. Přemlouvání nemá dál cenu. Bud bude o Vás stát a něco proto udělá, jinak at si ničí život sám a Vy si se synem zařidte klidnější život. Kluk se ho už bojí na co čekáte? Až Vás jednou stříská před dítětem? Jestli máte své dítě ráda, tak mu ukažte lepší život, než jen strach a schovávání před fotrem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.