Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření - mám ještě šanci naučit se to?

Od: kaja1* odpovědí: 44 změna:

čau všichni, kdo máte zkušenosti s kouřením? Potřeboval bych vysvětlit a pochopit co na tom všem tak chutná. Seznámil sem se se skvělou holkou, je jí 16 a kouří od 13, vykouří tak 10 denně a nemůže bez toho bejt... Já si před ní připadám jako blbec protože sem to zkoušel poprvé až asi před rokem, umím to ale kouřím jen když sem s ní a stejně pořád nechápu co jí na tom tak chutná. Nevím to je asi tím že sem byl zaostalej díky rodičům, kterým se to nelíbilo tak sem se na to vykašlal, každej začíná na základce a pak s tím nemá problémy.. já to zkoušel poprvé ve 25. Co myslíte mám ještě šanci naučit se to?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zacit kourit kvuli pritelkyni... To mas tak nizky sebevedomi, nebo co.

V dnesni dobe se naopak muzes vytahovat tim, ze si nikdy nekouril. Ze nejsi zavislej...

Rozhodne bych nezacinal.

Jinak, abych odpovedel na otazku. Samozrejme, ze mas sanci se to naucit. Proste kur at je Ti hur a casem Ti to zacne i chutnat.

vosikac*
hodnocení

3x

*jasne*Pokud nekouris,tak ani nezacinej! jen to leze do penez a zdrave to take neni! Sve pritelkyni se pokus vysvetlit,ze je koureni k nicemu.Stejne prijde cas,kdy toho bude chtit a nebo muset nechat...cim driv prestane,tim lepe to zvladne.jsem kurak 18 let a co bych dal za pevnou vuli prestat*modla*.

slonbonjohn*
hodnocení

3x

TY VOLE, NEKUŘ! Já kouřím 27 let, několikrát jsem zkusil přestat,ale marně - jsem slaboch. Proklínám den, kdy jsem si zapálil první cigaretu.Jsi ještě mladej, nebuď otrokem, já už to nějak doklepu.

lm®
hodnocení

2x

Jsem vděčná dívce svého syna za to ,že ho vedla k tomu ,aby nekouřil.Kdyby tomu mělo být naopak ,byla bych asi nešťastná.Rozhodně se to neuč,je to vskutku hnusný zlozvyk,lidé celí smrdí od těch cigaret,leze to do peněz (i syn později řekl: co mne ted zbyde peněz z kapesného,když nekouřím) a v neposlední řadě umírá se na tento zlozvyk.Naopak odnauč to svoji dívku,motivuj ji.Budou tě mít (i za to)radši její rodiče

simasonka*
hodnocení

2x

jeste jedna vec - jsi pro ni jen hloupej panak s prachama, ktere ona potrebuje.Zamysli se.Kdyz je strizliva, tak o tebe nestoji.Boze dej mi hul ty nejsi clovek ale ...Tobe nikdo stejne nepomuze, protoze ty o to nestojis.Zkazis si zivot ty ne my.

hodnocení

2x

po přečtení celé diskuse mi připadá, že ten IQ test ti dal na začátku minimálně 30 bodů náskok...

co nejdříve té skvělé holce udělej dítě, bude určitě taky inteligentní, zadělané v oparu alkoholu a cigaret, tím se postaráš, že se narodí slabé, nezdravé, však ty jako mladý morální průkopník víš, že zdraví není nejdůležitější, a začni ho už ve školce učit kouřit, když bude rozdávat cigarety, které mu koupíš, bude mít plno kamarádů, neboj se. jen pozor, možná, že do té doby už nebudeš mladý a blbý, nebudeš zdravej a nebudeš mít prachy, když se budeš chtít inteligentně bavit, pokusíš se děcku vysvětlit, kde je jeho máma, možná, že prožívá orgazmus někde před automatem, nebo zrovna balí nějakého křena u baru, nebo hulí jointa pod mostem,...

víš co, choď do prdele, škoda s tebou ztrácet čas

kaja1*
hodnocení

Tak ještě bych měl jednu otázku na kterou sem nikde nenašel odpověď, ani na odborném serveru o drogách.

Všichni tvrdí abych si nezničil zdraví atd., ale poraďte konkrétně: Kdy můžu začít chlastat jako notorik nebo brát drogy atd, abych žil akorát dlouho?

Prostě aby mě to nezabilo za rok ani dva, ale zase nerad bych se dožil toho, že budu starej scvrklej šedivej dědek na kterýho se mladý holky ani nepodívají.A chodit jen do bordelu , nebo skončit se starou bábou doma, který za ten sex budu muset taky platit a ještě tomu říkat"na domácnost",(tak skončil můj táta) to se mi fakt nechce.

simasonka*

chlapce ty jsi fakt magor...nic jineho nelze rict.Lituji tve rodice, ze se dozivaji tveho chovani - ikdyz o tomhle urcite nevedi - jinak by te asi zabili ...

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Měl bych pro Tebe typ. Někteří považují za užívání si a strašný vzrůšo, nechat se nakopat

od někoho do koulí. Tak to zkus, třeba se Ti rozsvítí. Enjoy It!

evina*
hodnocení

1x

Kluku ty seš asi magor*bzum*!Nestačím se divit, co po nás vlastně chceš?

ambraa*
hodnocení

1x

Ahoj Kájo,

já taky kouřím, ale raději bych přestala.

V 16 holky kouří spíš z frajeřiny a možná by bylo lepší s tím vůbec nezačínat, když to nepotřebuješ, tak proč by jsi měl kůli holce začít kouřit?

Myslím si, že podle věku jsi moudřejší než ona a měla by si z tebe vzít příklad a né ty z ní.

Přeju hodně štěstí.

tomh*

Z holky, která kouří se mi chce zvracet a o to víc, když jí mám dát pusu! Jsem zapřísáhlý nekuřák a pokud mě kuřák svými exhalacemi otravuje, jsem hodně nepříjemný...

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Přátelé, rád bych vás požádal, aby jste nereagovali na tyto otázky. Nabyl jsem totiž dojmu, že se nám tu někdo moc dobře baví. Takovýho blba by si rodiče ani nestáhli z internetu, byť by byl totálně zavirovanej.

kaja1*
hodnocení

Tak to fakt ne, ale to je jedno. Stejně se už tady asi nic nedozvím. Jen nechápu že všichni včetně mých rodičů něco tvrdí ale logické vysvětlení neví nikdo.

divokepaze*

No hale, je to celkem snadný. Šanci naučit se kouřit má každý, v tom není žádný problém. Takže jstli se chceš stát dobrovolně závislým na droze kvůli holce, aby sis před ní nepřipadal jako blbec (jestli jsem to teda dobře pochopil, btw zajímalo by mě, co bys eventuelně dělal, kdyby třeba jednou začala hulit rávu nebo něco víc =)), rozhodně můžeš.
Chutnat ti to časem začne, s tím žádný starosti. Začne ti to chutnat tak moc, že už bez toho časem nebudeš moct vůbec být.
Ale uvědom si, že ti to tu ty lidi (a není jich málo) nerozmlouvají jen tak pro nic za nic, aby ti zkazili den. Protože až s tím budeš chtít pak třeba seknout, tak zjistíš, že prostě nemůžeš. Takových už bylo a bude.
No, výběr je na tobě =)

ghoull
hodnocení

0x

Nedavno jsem slysel, ze 7 z 10 kuraku (dospelych) by rado prestalo.

Promin, ale tenhle dotaz me pripada trochu z cesty.

jabraka*

Souhlasím s tebou,dotaz je skutečně scestný.Dřív patřilo u mužů k bontonu kouřit be společnosti.Bez toho si mnozí mladí pánové mysleli, že dokud nemají kouřící žváro v hubě,nejsou správní chlapi.Dnes kouří pouze 30% mužů,ale 65 % žen.Já taky nemohu pochopit,co jim na tom chutná.

JABRAKA

hodnocení

0x

Kajo, jsem přesvědčen, že ve Vašich krásných 25 letech se rozhodnete správně. Osobně být Vámi, tak nezačínám kouřit a už vůbec ne kvůli přítelkyni. Znáte snad někoho, komu kouření prospělo? Nebo, když si Vaše přítelkyně zakouří, pak se k Vám přitulí a ...

To se smradu so? Přeji je to nejlepší rozhodnutí.

kaja1*
hodnocení

no ono je to trochu složitější. Moji rodiče a asi všichni staří morálně zpátečnický lidi (nebo nevím jak bych to správně nazval) si myslí že zdraví a prachy jsou nejdůležitější. Já sem rodičům uvěřil když sem byl ještě mladej a blbej, takže teď jsem zdravý a mám prachy ale nejsou mi k ničemu když se za ně neumím bavit, neměl jsem holku kamarády atd. Tak sem se rozhodl s tím něco udělat. Ona sice prachy nemá ale bavit se a utrácet umí výborně tak mě to teď učí. No a čím jiným začít než kouřením a chlastem že jo?

Taky mě vzala do herny na ty automaty, že to je nejlepší zábava, proto taky tam píšou že to je od 18 let to je logický. Mě to bavilo půl hodiny pak mě to přišlo pořád dokola ale ona tam klidně naháže za noc pár tisíc a pořád ji to baví. Já to pořád něják nechápu tak poraďte jak to udělat abych se uměl"společensky"bavit a čím začít?

To uz si snad delas srandu. Myslis si snad, ze vrchol uzivani si a baveni se je koureni a hrani automatu?

V tom pripade moji rodice taky byli zpatecnicky a moralne zastarali, pac sem taky nikdy nekouril a ani nehral automaty. O boze. O co jsem to byl ochuzen. To abych to ted vsechno sel dohnat, nacpal vsechny penize co mam do automatu, koupil si kamion cigaret a zacal kourit. Abych dohnal vsechna ta ztracena leta...

Nic proti tvoji pritelkyni, ale tohle je na mne teda moc. Bud si z nas tady delas srandu nebo mas IQ tykve.

Opravdu veris, ze to co popisujes potrebujes k tomu, aby si si mohl uzivat a mit pritelkyni?

lm®

Zůstávám v němém úžasu,co jsi nám to sem napsal.Já myslela,že se bavíms docela normálním klukem ,který se jen zamiloval do kuřačky a trojčí..přečti si po sobě svoje řádky a pokud Ti ani to neotevře oči ,mám pro tebe už jen vzkaz:Komu není rady,tomu není pomoci.
Ps: Kdybys byl můj syn,tak tě snad radši zabiju sama. než sedívat na to jak Tě pomalu ničí alkohol,cigarety,automaty a jiné svinstvo.Proboha svatého probuď se a utíkej od tý holky co nejdál!*zed*

kaja1*
hodnocení

tak co je podle tebe nejlepší společenská zábava? teda kromě nelegálních drog a sexu? Ona mi to vysvětlila jasně a je to logický - to co je povolený od 18 let ne?

IQ mám přes 130 podle testů ale s EQ sem na tom hůř (jestli víš co to je) proto se neumím bavit. Ale srandu si nedělám.

Její nejlepší zážitek v životě byl to mi vykládala, když vykouřila něco co jí dala kámoška (jesli to bylo legální nevím) a pak se probrala až druhej den někde pod mostem..a nevěděla jak se tam dostala. ale říkala že to byl zážitek lepší než dovolená 14 dní v Egyptě.

dusatka*

Já myslím, Kájo, že na to stát se kuřákem, alkoholikem nebo fet´tákem není nikdy pozdě. I když si myslíš, že tě v tomto směru rodiče zanedbali, vše se dá ještě snadno dohnat, poradkyni už máš. Horší pak bude vrátit se zpátky. A možná přijdeš na to, že to zas taková zábava není.

To dusatka: Tahle odpoved je na bod. S hvezdickou. Nejmin.
To Kaja1:
Kazdy si uziva podle sveho. Nekdo propadne gemblerstvi, chlasta, bere drogy a z jeho uzkeho pohledu na svet si mysli, ze je to to nejlepsi, co muze zazit a ze jen to jedine mu prihraje ty uplne nej kamarady, pritelkyne a tak dale. Pak se ale jednou probudi podmostem a zjisti, ze ho ty jeho radoby kamaradi nechali akorat vykoupat v tech nejvetsich srackach, vysrali se na nej, ze pritelkyne ho obrala o prachy, ktere skoncily v automatu, vysmala se mu a sla se vyspat s jeho NEJlepsim kamosem. A on je zavislej a s hlavou v dlanich si lame hlavu, kde se stala chyba a nemuze se zbavit toho zasranyho koureni. Zkratka je z nej totalni ztroskotanec. Moderneji receno looser. Obycejny lidi, kteri nikdy takovou extra mega super akci nezazily je obycejne nazivaji socky. S taovyma lidma se to pak tahne furt dal. Rodice pro ne nemaji dobreho slova, protoze jim s nima davno dosla trpelivost, lide na ne koukaji zkrz prsty...
Pak sou take lide, kteri si obcas daji cigarko, treba jsou i zavisly (v mladi zacali a zkoncit jde opravdu tezko), mozna nekdy hodily nejaky drobak do automatu, tu a tam zajdou na pivko s kamaradama, se svoji holkou travi cas jak na dyskotekach, v hospodach, tak i treba v divadle, v zoo a podobne. Pokud jejich holka kouri, tak bud ona kvuli nemu prestane, nebo neprestane, ale nic se nedeje. On kvuli ni nezacina zit jiny zpusob zivota, nemeni sve zasadni zvyky. Prave naopak. Spoji sve zivoty tak, ze zijou zivotama obou dvou. Proc? Protoze oba z te dvojice maji zdrave sebevedomi a zijou zivot takovy, na jaky jsou zvykli napriklad od rodicu. Nuda co, takovej obycejnej zivot. Netravi ho po hernach ale treba jedou na vodu, podivaji se na nejnizssi bod republiky, kluk jde na fotbal a holka jde s nim, on s ni jde pak na nakupy. A takovy lide, i kdyz se pak treba rozejdou, tak radi vzpominaji co s polu zazily, jsou to pro ne ty nejlepsi obycejne zazitky na svete a spokojene se vrhaji do dalsiho zivota...
Mozna si reknes, ze ten prvni pripad je extrem, ktery se Te netyka. Mozna mas i pravdu. Vsechno zalezi jenom na tobe, ktery z tech dvou zivotu chces zit.
kaja1*
hodnocení

No fakt zajímavý budu o tom přemýšlet. Jen nechápu 2 věci:Jak by někdo mohl být na hracích automatech závislej? vždyť u toho si nic nepíchám ani nečuchám? tak jako na čem závislej? Tak až budu závislej tak si tu mašinu koupím domů a nebude mě to stát nic :)Ještě bych chtěl pochopit jednu věc: moje holka mi vysvětlovala, že když třeba půl hodiny u toho automatu stojí a háže tam prachy, a pak se jí to zase vysype zpátky, tak že to je stejně krásnej pocit jako sex a orgazmus. A čím dýl u toho stojí a čím víc vyhraje tak tím je to lepší pocit.Já bych to chtěl taky zažít ale pořád mi to nejde.To je asi jako když někdo nemá u sexu orgasmus?Ale určitě má pravdu, protože ona kvůli tomu od 14 let šlapala, protože rodiče jí na to nedali, a ještě to před něma musela tajit.Teď je díky tomu ale nejlepší a není s ní nuda, když mě sbalila u baru tak sem myslel že je starší než já.A kdybych nešel do baru chlastat tak bych se s ní nikdy neseznámil a byl bych pořád sám. Takže bez alkoholu to asi nejde, a pít v baru nealko to bych byl asi divnej,nemyslíte?

Aha. tak uz sem pochopil o co tady jde.

Ty si znas proste tady delas prdel, vid. Tak tu si bez delat z modeliny.

Na to tu nikdo neni zvedavej.

kaja1*
hodnocení

sorry ty smajlíky to tam nějak naskočilo samo

jabraka*
hodnocení

0x

To Kaja:

Srandičky,srandičky,na to tě užije.

Pomyslel jsi ještě na další vzrušení?Co takhle ukrást bankomat!To musí být děsná sranda!A střelit někoho do hlavy-to je zábavička!A Souložit s dvanáctkou,tos nikdy nezkoušel?Vždyť je toho fůru,co Mistr Světa ještě nezažil.I ženský jsou u toho.

JABRAKA

lm®

Bože, bože ty to vidíš...*bzum*

kaja1*
hodnocení

Tak to opravdu ne, z nikoho si srandičky nedělám. A o ničem nelegálním sem nemluvil.

Jen jsem začal přemýšlet o smyslu života (já vím to dneska asi nikdo nedělá) a došel sem k závěru, že jenom chodit do práce - domů vyspat se - a tak pořád dokola, a nezažít nikdy nic příjemného, tak že takový život podle mě opravdu nemá smysl. A když vidím že ostatní i mnohem mladší se umí bavit a já ne, a ještě to musí tajit před svýma rodičema, tak mě to štve a chci se sebou něco dělat. Jen nevím jak tak se ptám na nějáké tipy...

Skladba poradců této poradny je velice různorodá, ve velkém věkovém rozsahu, s různými stupni vzdělání, osobních vztahů, z různých míst (měst i vesnic) a z různých rodinných poměrů... prostě je každý jiný. A přesto se zde jednoznačně a vzácně shodují ve stejném názoru. Popisuješ něco, co doposud všichni odmítají přijmout jako hlavní životní náplň. Zkus se tedy stát naprosto normálním člověkem, který si najde naprosto normální partnerku a bude žít naprosto normální život. Děláme to skoro všichni, rozdíly jsou jen v tom, jak si to kdo dokáže zpestřit... :)

... a ještě něco: Normální je nekouřit... *hej*

lm®

Tvrdíš o sobě,jaké máš IQ,ale pak se sem napíšeš takové bludy,že zůstává rozum stát.Se nediv,že si ostatní raději myslí,že si z nich děláš srandu - to je furt lepší pro Tebe,že si myslí tohle.

Samo,že chodit do práce,spát a zase do práce je pro tebe málo...Bav se,užívej život ale tak aby sis ho nezničil do budoucna.Máš nějaké zájmy,koníčky,sport.Jít se pobavit na zábavu,disco.Udělat si zajímavý výlet,navšívit různé akce,dopřát si vyhlídkový let,skočit s padákem,potápět se,navštívit cizokrajnou zemi...já nevím na všechno nevzpomenu.

Obávám se,že v první řadě budeš muset pustit k vodě to děvče,protože silně pochybuji,že ji přesvědčíš o nesmyslnosti jejího životního stylu.Ty sám v koutku duše tušíš,že to co ona dělá,není jak má být - a necukej se teď , je to poznat z Tvých řádků...Myslím,že nejsi v jádru tak zkažený a tak,jen na Tebe ona má moc špatný vliv.Láska je slepá a následky bývají tragické.Takže rozum do hrsti a užívat ano,ale s rozumem.*jasne*

doplněno 07.10.08 12:19:

Jo a na automatech závislost existuje,jmenuje gamblerství.Závislost může totiž vzniknout úplně na cokoli.

qwertz*

Řekl bych, že to, že se ostatní radují není tím, že by kouřili. Třeba mají kamarády, koníčky, přítelkyně a podobně. Ale není to tím, že kouří...

kaja1*
hodnocení

Já netvrdím že kouření je nejdůležitější ale nejvíc mi zatím pomohl alkohol. Tak mi řekni jestli bych se mohl seznámit s holkou bez alkoholu. Já myslím že ne. Ale sleduj logicky se mnou:

Poprvé po dlouhé době sem byl v baru, nějakou hodinku sem tam stál a popíjel, prvně se po mně jen koukala protože sem se jí líbíl, a po pár panácích za mnou přišla jesli bych jí nepozval protože jí došly prachya tenhle večer se chtěla ožrat. A rovnou mi nabídla že pak můžem jít ke mně když budu chtít, a od té doby spolu chodíme.

Takže logicky: Kdybych nešel do baru tak bych se s ní nepotkal,kdybych tam pil nealko a nekouřil tak by si řekla že sem nějakej blbec nebo slušňák a nešla by za mnou, a kdyby ona nebyla už trochu nalitá a nepotřebovala se ožrat, tak by za mnou určitě nepřišla abych ji pozval, a byl bych pořád sám.

Jestli mám v té úvaze někde chybu tak mi poraď kde.

Tvá úvaha je bezchybná. *ee*

A co bys teda ještě od nás dál chtěl? Chodíš se sem chlubit, nebo se u toho psaní nějak uspokojuješ...? Myslím, že bys měl spíš navštívit některou z mnoha chatových místností zaměřených právě tímto tématem...*klik*

Tva uvaha sice chybu nema, ale co tahle uvaha:

Sel by si do baru, popijel by si, pak by se Ti libila nejaka holka, sel by si za ni, ona by z Tebe netahala prachy, ani by si s ni hned neskoncil prvni noc v posteli, mozna by ste si domluvili rande, urcite by to z jeji strany nebylo kvuli tomu, ze si rekne, jo, dobry, ten neni slusnak, tak s nim pujdu, ale sla by s Tebou na rande, protoze by si se ji libil takovej jakej ses normalne a ne ozralej a napachlej kourem z cigaret.

Takze logicky: Kdyz se budes chovat normalne, prirozene, tak si jiste budes moct najit uplne normalni holku, ktera neproziva orgasmus pri hazeni tvych penez do automatu. Neznamena to, ze nemuzes chodit do baru a popijet. Nerbo dokonce i kourit. Ale s tvym proklamovanym IQ by si mel vytusit sam co je asi lepsi varianta.

kaja1*
hodnocení

Když to pro mě není . Kdybych ji začal osahávat tak si třeba řekne že sem úchyl, a vybavovat se s lidma neumím a ani se mi moc nechce. No a když má něco vypito tak jí to nevadí.

Pokud máš rajc z vochmatávání vožralejch holek, jsi opravdu úchyl... *blee*

simasonka*
hodnocení

0x

zmenila bych jinou vec.Tvoji holku.Utracet a bavit se to umi kazdy a nejlepe za cizi penize.Take jsem byla kuracka a uz 5 let nekourim a jsem na to hrda.Mel bys byt take a podekovat rodicum, ze te slusne vychovali.Takovych lidi je malo a spatne se hledaji - tedy ti co po nich touzi je nemohou najit.Myslim tim takovy jaky jsi ty.Tak by jsi se mel dat dohromady a premyslet mozkem kdyz mas tak vysoke IQ - nic ve zlem - jen abys nenarazil.Pak se to tezko vraci at jde o cokoliv - drogy, alkohol a podobne.

hodnocení

0x

pust tu šuměnku k vodě, ta tvoje"skvělá"holka je moc mladá, má jiné priority jako normální člověk,

na inzerát se najde hodně starších, psychicky vyspělejších s jinými životními hodnotami, které tvoje nekouření budou brát jako tvoje plus.

spočítej si odpovědi, které tě chválí za to, že ještě nekouříš, potom ty, co ti říkají, aby jsi ani nezačínal, a udělej si statistiku, kolik lidí ti radilo, aby jsi začal kouřit... na to by tvoje IQ mohlo stačit...

10 let už nekouřím, přestal jsem ze dne na den po 35 letech kouření, největší kravina v mém životě... (to kouření)

apropó, už jsi zkoušel líbat popelník? smrdí to stejně, ale nehraje to automaty...

kaja1*
hodnocení

ale já zase nechci nějakou (po psychické stránce) starou zodpovědnou bábu která bude chtít akorát aby zakládala rodinu a tak. Já sem s jednou takovou chodil a o mojí Tatře 603 řekla že to je starej vrak, tak sem ji předvedl že udělá hravě 150 km/h a že umí i skákat na jednom místě kde je doporučená rychlost 70 tak když to projedete 140 tak 2x letíte vzduchem... a ona mi řekla že ji chci zabít... Když sem to předvedl té co s ní chodím teď tak to chtěla projíždět pořád dokola a od té doby sem pro ní akční hrdina :-D

dusatka*
hodnocení

0x

poradte.cz/...

A tohle je Kájo taky tvoje práce?

kaja1*
hodnocení

Jo, to sem ještě ale byl sám.

hedvika*
hodnocení

0x

Ahoj já zkušenosti s kouřením mám, ale není na tom nic úžasného. Jsou různé skupiny lidí kteří kouří ( z nudy, aby zamachrovali, mají potíže, krátí si čas...), ale i ti kteří to třeba v životě nezkusili a taky jim to nechybí. Můj názor je, že kouření není nic co člověk potřebuje k životu, jo zkusit, ale naučit se to kvůli někomu to ne. A naučit se to není problém v jakémkoliv věku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]