Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hospitace vs opuštěný pes

Od: repe odpovědí: 16 změna:

Co se stane, když clověk žije sám v bytě nikoho nemá, chová v bytě psa a zničeho nic musí akutně do nemocnice. Kdo se potom postará o psa, než je dotyčný propuštěn z nemocnice a kdo to zařídí? A kdo zamkne byt a schová mu klíče?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jareek*
hodnocení

1x

Pokud to nemate s nekym domluvene, tak to neni nici povinnost a zrejme se na to kazdy vykasle. Takze se stane to, ze pes chcipne a byt Vam vykradou

*smich*

ladinpraha*
hodnocení

1x

Stát se mohou různé věci. I ta, že pokud se tato informace dostane k těm správným (lépe řečeno nesprávným) uším, tak během velice krátké chvíle už není se o co starat.

hodnocení

1x

Myslím si, že je to otázka toho, na koho ten člověk natrefí. Jestli na člověka, byť je v uniformě, má vyhráno. Ten se o byt a o útulek pro psa postará. Ale když trefí na lhostejného tvora, je zle. Proto je potřeba vycházet se sousedy i s rodinou, protože nikdy nevíme kdo nás kdy bude potřebovat a koho budeme narychlo potřebovat my.*placni* V létě jsem začala kvapem slepnout, ucpané žilky na sítnici. Během chvíle jsem musela do špitálu. Věděla jsem, že paní, která se stará o Dorotku, když jsem v nemocnici, je mimo Ostravu. Pár telefonů a Dorka putovala k sousedům. Ti ale odjížděli na dovolenou, tak se Dorka po několika dnech, stěhovala o patro výš. To jsem se dozvěděla v posteli ve nemocnici. Jsem ráda, že mám takové sousedy a kamarády. Situace, kterou popisujete, se děsíme všichni.*modla*

hoummy*
hodnocení

0x

Snad přátelé, nebo poprosit sestřičku naléhavě, nebo hledat někoho, kdo podá pomocnou ruku...

hodnocení

0x

Nejčastěji je to některý ze sousedů, kdo je ochotný, vstřícný a spolehlivý.

cobrak*

Dobrý den, přesně tak. Přátelé, sousedé, či rodina.

hodnocení

0x

Pokud nemáte kamarády, mohla by psa převézt městská policie na pár dní do útulku. Za to se pak samozřejmě platí.

fran

.Platí se ... a hodně: přes 3000Kč.

Jen tak na okraj: Pes se při přijetí do útulku musí podrobit veterinární prohlídce, karanténě, pokud nejsou zřejmá očkování tak i těm... Platí tuhle velkou částku i starosta obce, pokud mu běhá po obci neznámý pes a on se ho rozhodne předat útulku...Jedině prý přivolat nejdřív policii. Pouze pokud předává policie psa s majitelem neznámým (ztraceného, zaběhnutého, zemřel majitel...a horší pády), je to trošku jinak.

polednice*
hodnocení

0x
Jednoho chlápka vzali do vazby.Fenka utekla.Když jí sousedé našli ve sklepě, bál se tam někdo vstoupit.Vždy jen pootevřeli dveře, hodili žrádlo a utekli.
Fenka vrhla štěňata,tak jistá paní šla najisto.Štěnata prodala, fenka se k ní měla a vzala si jí.Tak má doma Brazilskou filu.

repe
hodnocení

Když nikoho nemá, tak nemá ani rodinu a odvezou ho nečekaně a neplánovaně do nemocnice.

Myslel jsem , že v takovém případě byt zamkne třeba někdo ze sanity a zavolají třeb polici aby psa umístila na čas do útulku. Nebo to tak nefunguje?

Pokud je při převozu ještě při smylech, tak musí požádat.

NIkdy není na škodu být zadobře se sousedy.

Mimochodem - měla jsem kočku, která po smrti své paní zůstala dlouho předlouho zamčená v bytě.

buss
hodnocení

0x

Nikdo, to si každý musí ošetřit sám. Domluvit s někým pro takovou situaci, zavolat z nemocnice i třeba policii když má pomáhat. Faktem je, že však asi nikdo takto neuvažuje. Zevnitř na dveře nalepit pokyny, mít je v peněžence...
A teď si představte zemřít, no ale to pak už nevadí co bude s majetkem...

repe
hodnocení

Žije v domku a sousedi nejsou, je to takový samotář.

repe
hodnocení

Myslím, že tam má alarm napojený na policii.

a ten pes ten alarm umí zapnout? a nebude se hýbat aby ho "nevzala" čidla? *zed*

fran
hodnocení

0x

Kromě tohoto častého případu je tu ještě méně častý asistenční pes, který od 1.4. 12 někam může doprovodit svého pána. To zase bude mektů od "odborné" (antipsářské) veřejnosti k jednomu poměrně pozitivnímu zákonu. Tady jsou jedna pravidla zdravotnického zařízení pro případné (náhodné) aktéry, a zejména příznivce asistenčních psích pracantů (chodila bych ho venčit, pokud by se dal - nesmí si mj. všímat cizích lidí;)):

1. Velice vítáme možnost vstupu se psem do zdravotnických zařízení.
2. Nechceme, aby vstup se psy do zdravotnických zařízení komplikoval jejich provoz nebo aby byl na úkor práv ostatních pacientů (což je ostatně i v návrhu zákona).
3. Pobyt psa ve zdravotnickém zařízení je možný z našeho pohledu za následujících podmínek:
a) Pacient je schopen se o psa řádně postarat, hlavně s ohledem na krmení a venčení
b) Pacient je v takovém zdravotním stavu, že pro něj pes i ve zdravotnickém zařízení může běžným způsobem pracovat a pobyt psa je tedy pro pacienta z hlediska soběstačnosti přínosem.
c) Nemůže-li nebo nechce-li mít pacient svého vodicího či asistenčního psa u sebe ve zdravotnickém zařízení v průběhu hospitalizace, je třeba umožnit alespoň návštěvy dočasného "opatrovníka" psa, samozřejmě i se psem.
d) Pes je čistý, ovladatelný, neobtěžuje, neštěká, nejeví známky agresivního chování.
e) Pes je zřetelně označen jako vodicí či asistenční (postroj, vestička, ...)
f) Pes nemusí nosit náhubek
g) Pes se nesmí volně a bez dozoru pohybovat po oddělení
h) Pacient se personálu zdravotnického zařízení na požádání prokáže průkazkou vodicího či asistenčního psa. Personál zdravotnického zařízení je oprávněn např. telefonicky u cvičitelského subjektu ověřit skutečnost, že jde o řádně certifikovaného vodicího nebo asistenčního psa.
i) Pacient sdělí zdravotnickému personálu kontakt (telefon) na osobu, která si v případě potřeby (např. zhoršení zdravotního stavu pacienta tak, že se nemůže o psa již sám postarat) pro psa přijede, odveze ho a postará se o něj.
4. Podporujeme pobyt ve zdravotnickém zařízení s vodicím či asistenčním psem u klientů (pacientů), kteří splňují požadavky, uvedené v bodě 3. Respektujeme, že nesplnění zejména bodu d) může být důvodem k odmítnutí psa ve zdravotnickém zařízení nebo k jeho vykázání ze zdravotnického zařízení.
5. Od zdravotnického personálu a ostatních pacientů očekáváme, že budou respektovat požadavky pacienta, pokud jde o zacházení se psem (zákaz krmení, zákaz odvádění psa bez vědomí pacienta a podobně).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]