Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
tento týden jsem posílal balík (akvárium), posílal jsem ho dobírkou, pojištěný a navíc jako KŘEHKÝ.. Stejně, pán, který měl balík převzít, udělal správně to, že když mu chrastil, před pošťačkou balík otevřel a nepřevzal..
Teď se chci zeptat, co já? Jak mám postupovat? Mám počkat až mi ho pošta bude chtít vrátit a bude již řešit reklamaci? A vyplatí mi částku 2500 celou určitě, nebo bude dělat problémy? Je problém, že dobírka byla 1400 ale pojištění na 2500?
Máte s tím zkušenosti? Pokud ano, děkuji za rady...
Balík byl zabalený, označený křehké a pojištěný, pošta ho převzala a to je pro vás důležité. Nedejte se, reklamaci podejte, případně se odvolejte, hlavně mějte uschovaný podací lístek a nedávejte originál z ruky. Pojistka by měla být vyplacená celá, to že bylo dobírkovné jiné je nepodstané.
Ano tohodle se budu držet, naprosto souhlasím s vámi a nebojte se, že se toho vzdám...!
Mě totiž nejde o čásktu 2500 Kč, ale o princip...
Jak píšete vy, balík byl zabalen, pojištěn, upozorněn a označen křehce, pošta převzala a tím souhlasila i s pojistkou, která má stejný účel jako uzavřená pojistná smlouva...
První jim to řeknu slušně a budu požadovat reklamaci a vyplacení, poté budu slušný taky, ale již razantní a věřte mi, že vám tady za týden napíšu, že jsem celou částku dostal...Ikdybych to měl hnát nevím jak daleko...
Protože bodrel tady v ČR a taky na ČP je neuvěřitelný a nehodlám dotovat tak silně bohatou společnost, jako je ČP...
Ono jejich strategie dost dobře musí vycházet (vybrané příplatky za křehké versus výdaje za škody) a pokud nevychází, mají udělat patříčné opatření (zdražit službu, kterou si i tak rád zaplatím, když budu vědět že zboží dojde celé nebo mi škodu vyplatí), nebo třeba hlídat zaměstnance, aby s balíky nehráli fotbal atd a když už tedy fotbal s balíky hrát mohou, aby se u toho alespoň nenechali natočit...
A závěrem, mě nahrává hodně to, že balík byl original balený ještě dodavatelem či vlastně dokonce fabrikou...Takže když to přežilo těch X cest z továrny dodavateli, od dodavatele k druhémy, poté ke mě, tak proč by to nemělo přežít cestou ČP?
Děkuji za přečtení mého názoru a hlavně se nenechejte i vy...ve všem...Nechápu třeba názory "Blackflamesiczi", kdyby se takhle bál každý čech, jde to tady potom pěkně do prdele... Nechápu čeho se bojíte, řict jim svůj názor nebo se pohádat? Myslíte, že vás přestanou přijímat jako zákazníka? Že si nechají ujít 50tis měsíčně? To je dost i na velké město a kdyby to udělali a dozvěděl se to jejich nadžízený popřípadně další nad ním, "pochválil by je"...Já mám taky vysoký obrat měsíčně na ČP, sice ne 50tis, ale mám a když jsem měl kdysi výstup na poště tak za týden mi přišel omluvný dopis domů, namísto vyhazovu...
Takže nevím čeho se bát, navíc konkurenci mají...
statni podnik a nikdo si tam nebude delat zle, a to me potvrdila jedna zamestnankyme v praze kterou znam docela dobre a ceho se bojim? Ze se mnou neuzavrou dalsi smouvu a do mesice jsem v haji z polovinou podnikani na netu (ta cast kde jdou baliky) Podobne zkuste se hadat na uradech nebo u soudu . Jinak co je pro ne 50 000,- vyplatu dostanou stejnou nikdo jim nic nerekne tak proc se rozcilovat a delat si u monopolu zbytecne zle , pamatujete telecom a jeho monopol? Pomohlo tam nekdy si stezovat?
Ty svetla kdysy jsem zkousel hnat vys a k cemu to bylo? k nicemu prezily cestu pres celou evropu az ke me a ode mne ke kamaradovy cca 60 km uz ne a to byla v penovem obalu a bohuzel posledni kus snad na celym svete (limitovana edice tuningovych svetel na auto ktere je melo ale poskozene a melo na ne upravenou karoserii takze znova lak a upravit kastli na jina svetla)
Jen treba pri prechodu z obchodniho baliku na DR jsem zrusil smlouvu na OB a do tri dnu jsem mel mit aktivovany DR na jine sro (menil jsem provozovatele 1shopu) a ze 3 dnu se stal skoro mesic (porad nemel cas ) a na poste me porad odkazovaly na nej ze nikdo jiny nemuze a vite co je to vypisovat a tisknout pres 500 slozenek a posilat zakaznikum linky pro sledovani kdyz se me nepodarilo vsechny zakazniky presunou na ppl a to jsem v tu chvily prestal za ppl od zakazniku pozadovat jakeholy penize proste jsem to kompletne zadotoval protoze jinak bychom v praci i spaly
doplněno 17.03.12 13:05:jinak konkurenci nemaji , alespon nevim o nikom kdo by umoznil nechat balik na nejakem miste kde by si ho pak treba v 5 verec vyzvedly . PPL u me vetsinou vyuzivaji zivnostnici kteri si to maji kde vyzvednout ale treba zenska v tovarne si asi od pasu neodbehne na vratnici pro balik
OK děkuju za zkušenost...Nevěděl jsem, že máte smlouvu s nima...
O smlouvu jsem ČP požadoval asi před 2 měsíci, ale bylo mi řečeno, že chtějí nějakou vratnou zálohu myslím 10tis, což mi přišlo dost ustřelené, peníze bych potřeboval raději dát do zboží, než čtvrt roku držet na poště...
A jaké to obnáší výhody? Mít s nimi smlouvu? To mi nějak neřekli, dokonce se obávám, že bych se ani ručnímu vypisování složenek nevyhnul...
Žádná záloha se neplatí, další blbost.
doplněno 18.03.12 23:28:A jaké to má výhody? Nooo ku*va velké, máme cenu v průměru na balíku levnější o 90 kč. 90 x 300 měsíčně je úspora pro nás 27000,- kč za měsíc tedy 324 tis. ročně! Stále nevidíš výhodu?
Něměl jsem a nemám sebemenší důvod, si tu zálohu vymýšlet.. Prostě ji po mě chtěla...
Zřejmě to je delší dobu, co jste smlouvu sepisovali a nějaké nové pravidlo, nebo prostě šéfce jen přeskočilo, zkusím s ní ještě promluvit...
Nevíte jaké je nepsané pravidlo, minimálního počtu balíků měsíčně k zepsání smlouvy? 300 měsíčně jako roboot jich nemám
Michale, nejsem spokojen s čskou poštou a jením fungováním. Nezastávám se jich ale povím co se mi stalo...objednal jsem si litinové zábradlí, došel balík, vše oK, ale po rozbalení bylo zjištěno zlomení všech kusů. nedával jsem si velkou naději a jelů jsem na poštu do Pardubice reklamovat. Po hodině psaní, malování tvaru (nešlo přiložit fotofrafii ale musel o se to namalovat) jsem odjel s přesvědčením, že jsem strávil 60 minut zbytečně...
Za 14 dní přišlo vyjádření... reklamace byla vyřízena peníze odeslány na Váš účet.
Jedna vyjímka ale neudělá z pošty firmu, kterou budu chválit...
Rozhodující je, jak kvalitně bylo akvárium zabalené. Pokud bych posílal akvárium, předpokládám, že by muselo být v dřevěné bedně, vyložené polystyrenem apod. a utěsněné. Nebo v opravdu silném kartonu,
Dát ho jenom do nějaké krabice by přece nestačilo.
Dříve opravdu vyžadovali zabalení v pevné (dřevěné) bedně. Dnes bych si ho snad troufnul poslat pouze v originálním polystyrenovém balení na míru, Ono vůbec podle mě, posílat akvárium poštou je, velice mírně řečeno, nerozumné.
Ano vy byste určitě posílal každé akvárium na paletě a obložil ho hranoly o šířce 8cm a poté to celé obložil palubkama...Poté byste mohl prodat kupujícímu akvárium pro rybičky a boudu pro psa...
Určitě byste takhle každé akvárium posílal a určitě by pan dotyčný zaplatil spotřebovaný materiál (dřevo), práci s tím a také váhu balíku na poště
A také si dovedu představit pana kupujícího, kterému doveze Česká pošta do Prahy do 5. patra v paneláku takové množství dřeva, co s ním asi pan bude dělat...
Takové rady jsou k "nezaplacení"
On má však Atreus zcela pravdu. Už Vám někdy došlo něco skleněného nebo keramického přes poštu? Mě ano, a bylo to velmi dobře zabalené, aby se opravdu nic stát nemohlo. Že je Vám líto práce při balení a materiálu navíc, to už je Vaše chyba, solidní prodejce to zabalí pečlivě a celkové náklady se samozřejmě promítnou do poštovného.
doplněno 22.03.12 11:40:Nehledě na to, jak dole píše Ladinpraha, dneska je poslání skla přes poštu o hubu. Jedině PPL a i kupující je v drtivé většině případů rád, že mu sklo za pár korun navíc přijde opravdu v pořádku.
s tim ppl jsem si vzpomel na dobu kdy jsem byl ve skladu v uhrinevsi a protejsi 2 sklady patrily ppl , a nebo kdyz me ppl zaveze gumy do servisu a sundava je z jinejch baliku kde riznu nekde otacku. JInak ppl je levnejsi nez posta
Já mám tedy s PPL dobré zkušenosti, balíky nepomačkané, obsah vždycky v pořádku... zato poštou mi už kolikrát přišly balíky otřískané, promáčknuté, s ohnutýlmi rohy atd.
v 99% nezaplati nic protoze byl spatne zabalenej a tim to pro ne hasne , takto jsem prisel o svetla v hodnote 25 000,- , Kdyz vezmu ze si z ameriky objednávam veci bez problemu a nikdy neprislo nic poskozeneho ale pokud je to z cech pres postu tak vzdy na kasi. Jinak poslete si schvalne balik sam sobe a uvidite jak bude vypadat
Zdravím, šance na zaplacení je malá, ale je. Když půjdete Vy, nebo dokonce i přímo adresát nahlásit škodu spolu s někým a bude chtít přímo vedoucího a budete mít nějaký podklady (info škodě, foto atd) a navíc když řeknete že to byl dárek, tak to většinou zaplatí.
Já jsem posílala také křehký balík, adresát ani nerozbalil, ani nepřevzal, krabice byla očividně poškozená. Balík mi došel zpět, podala jsem reklamaci, na poště jsme jej otevřeli. Balík zůstal na poště na kontorlu nějaké komise asi týden, po týdnu mi balík vrátili zpět a pošta vše uhradila asi do měsíce. Ale já měla stejnou cenu dobírky a pojištění. Jak to bude u vás netuším. Logicky by jste měl dostat 2500,- Kč pokud neshledají závadu ve špatném balení. Že dobírka byla menší by nemělo hrát roli neboť jste na zboží mohl od kupujícího již dostat předem zálohu. Je dobré, aby adresát podal reklamaci na jeho poště a vy také na své.
Michale, ač jsem sama pošťák, také mě pošta rozbila domácí pekárnu a reklamaci mi zamítli, i když dotyčný pán sedí se mnou v jednom baráku. Bohužel jsem to neposlala "křehce". Ono ale ani "křehce" není zárukou nerozbití - musí to být opravdu kvalitně zabaleno, což Vám pošta jistě odůvodní v zamítavé reklamaci (a ráda bych se pletla ).
Zlaté pravidlo balení balíků: Zabalit tak, aby přežil bez úhony pád ze třetího patra (cca z 8 metrů)...
na nic nalepka krehce nehraje roly chovaji se k tomu stejne
doplněno 15.03.12 22:22:jinak jeste ohledne plateb , mesicne u posty nechavam pres 50 000,- za baliky DR , ve slibeno bylo penize na dobirku do 3 dnu doruceni 2 den, z 800 baliku to bylo u 5 baliku a na penize cekam i mesic a to ze bych to reklamoval na to nemam odvahu protoze 80% baliku jde pres postu , zbytek PPL a pokud bych se s postou nedohodl tak muzu jit pod most
Toho bych se nebála, pohrozte obchoďákovi, že půjdete jinam, kvůli 50 000, které z Vás za měsíc dostane, by se měl postavit na hlavu! (alespoň u nás to tak je, odkud jste?)
pohrozit obchodakovi ze pujdu jinam kdyz sam dobre vi jak to je zavani pokusem o sebevrazdu , kamaradky co maji na druhe strane republiky shopy a plati vice nez ja take drzi hubu. Bohuzel jsme na poste vazany a nic radsi nebudu riskovat . Jinak treba kamaradka co stadaji pod stredni cechy tak ma pri nizsich fakturach lepsi ceny a je z obchodackou nadmiru spokojena , kdyz me ukazovala fakturu tak jsem cumel jako puk (pomaham ji z SEO v ramci dobrý vztahu)
Pokud ten balík pošta převzala, musel tedy splňovat řádné zabalení. Mě jednou vrátili z balíkem, prý si ho mám líp zabalit, přitom tam nebylo nic, co by se dalo rozbít. Musel jsem ho přebalit, teprve pak ho převzali. A co jsem viděl v tv jak s tím hážou, kopou, nezáleží na tom, jestli je křehké, i s lcd televizí, tak se ani nedivím...Většinou objednávám přes toptrans, ppl apod. Poštou nanejvýš paměťovou kartu.-)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.