Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spočítání nemocenské

Od: heterak® odpovědí: 4 změna:

Jsem už měsíc na nemocenské a ještě asi dlouho budu. Jak se spočítá kolik budu dostávat od státu nemocenskou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Zdravím, prvních 21 kalendářních dnů dostáváte od zaměstnavatele náhradu mzdy, pak teprve od 22. dne nemocenskou.

Náhrada se vypočítá: průměrný hrubý výdělek × 0,9 (pokud nemáte průměrný výdělek víc než 146,65 Kč/hod.) × 0,6; s tím, že ale první 3 pracovní dny nemáte placeny vůbec.

doplněno 14.03.12 18:19:

To máte náhradu za 1 hodinu, takže musíte vynásobit počtem hodin, které byste odpracoval za 21 kaledářních dnů, kdybyste nebyl nemocný (vyjma prvních 3 pracovních dnů).

hodnocení

A kdo za mě platí sociální a zdravotní pojištění? Stát a nebo zaměstnavatel? Odvádí se vůbec něco když nechodím do práce a tudíš "nevydělávám"?

doplněno 15.03.12 10:10:

Tedka mě vlastně napadlo že to neplatí nikdo. Od státu právě dostávám nemocenskou jelikož "platím sociální a zdravotní". Rozumím tomu správně?

poiu*

Ano, rozumíte tomu správně, Vy ani zaměstnavatel zdravotní ani sociální po dobu nemoci neplatíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]