Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jako OSVČ dostávat příspěvěk na bydlení?

Od: evakosova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jsem zaměstnána, ale můj příjem je malý, takže dostávám i příspěvky na bydlení. Našla jsem si další práci, ke které je nutno vyřídit si ŽL. Budu moci i nadále žádat příspěvěk na bydlení? S podnikáním začínám 1.4. a není zatím jasné, jaké příjmy budu mít. Jelikož se při žádosti o příspěvek posuzují příjmy za minulý trimestr, můžu si o něj v dubnu ještě požádat.? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Samozřejmně můžete. V žádosti zaškrtněte příjmy si vyžádejt na FÚ oni si s tím poradí.

Technická - těhotenství = 3x trimestr , rok = 4 x čtvrtletí (ale mohu se mýlit):)

zepe*
hodnocení

0x

jasan také jsem OSVČ a beru na bydlení cca 1600,-

evakosova
hodnocení

tak to je dobrá zpráva a ještě jednu otázku bych měla...kamarádka, taktéž pobírající příspěvek na bydlení chce převést dům /darovací smlouvou/ na nezl. dceru, měla by nárok na příspěvek na bydlení, pokud by si nechala na sebe jen čtvrtinu tohoto domu a zbytek převedla na dceru?

hodnocení

0x

To asi záleží na příjmech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]