Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
mám zaleženej vlastní eshop zatím není v provozu,ale potřebuji poradit,kde všude se registrovat?
Je mi jasné že musím na živnostenský úřad pro živnosťák (číslo oboru živnosti 76). Budu OSVČ,ale jako vedlejší činnost,normálně mám zaměstanání na hlavní pracovní poměr.Neočekávám nějaké závratné výdělky. Prošel jsem už mnoho stránek na intenrnetu,ale liší se to stránku od stránky. Takže prosím o radu,kde tedy všude se musím dále registrovat? Prozatím nebud plátcem DPH,i když do budoucna uvažuji o dovozu z EU a tam už se to od určité čásky musím .
Děkuji Všem za rady .
Dobré odpoledne.
V první řadě musíte svoji činost zlegalizovat tedy navštívit živnostenský úřad, založit si vlastní živnost a po přidělení IČ se můžete vrhnout do víru nás obchodníků.
Velice důležitým aspektem pro provoz e-shopu jsou řádné obchodní a reklamační podmínky, které neodflákněte a nechte si je nejlépe sepsat právníkem. V žádném případě je nikde nekopírujte. nemusí vyhovovat Vašim podmínkám a hlavně je to nelegální.
Dále doporučuji implantovat platební bránu nejlépe GoPay (gopay.cz) se kterými po podpisu smlouvy již můžete přijmat platby od kreditních karet, SMS plateb až po terminály sazky.
Doporučuji začlenit také do vyhledávačů zbozi.cz a heureka.cz
Pokud máte vlastní doménu a chcete 100% spolehlivý a výkonný systém použijte hotové řešení od společnosti Bohemia Soft na adrese www.webareal.cz
Jistě nebude k zahození zajistit si kurýrní služby kupříkladu www.ppl.cz nebo www.dpd.cz
Je poměrně rozsáhlé co by člověk měl udělat, aby se zviditelnil... stránky na facebooku pro Váš e-shop jistě také pomohou a nebraňte se na facebooku si zaplatit cílenou reklamní kampaň. Nám osobně přináší tisíce návštěvníků měsíčně.
Pokud máte další dotazy, rozveďte je podrobněji.
No a pak zdravotní, sociální, na FÚ. Zda plátcem DPH je třeba se nad tím zamyslet co to udělá s cenou zboží. Zda platit je llimitováno částkou, i ze zahraničí mohu nakupovat bez. Ale dnes kdy je jich kupa moc šancí nedávám.
Nemůžete konstatovat, že mu nedáváte moc šancí. Nebylo zmíněno v jakém oboru chce dotyčná osoba podnikat a třeba začne nabízet něco, čeho je v ČR nedostatek a šance se zvýší. Kupříkladu já prodávám druh produktů, který u nás nabízí pouze další spolešnosti provozující zárověň e-shopy a momentálně mám 48 lidí online a a dnes 1087 ideálních návštěvníků takže já říkám: najděte si něco čím není trh přesycen a hrdě do toho
Děkuji za podporu,ano neříkám že to klapne a já nedopadnu jako mnoho lidí kteří to pak vzdali.Ale zkusit se to musí. Přece jenom je to jako vedlejší činnost a já jsem dál zaměstnancem firmy.
Jinak dnes zaříze žívnostenský list.Musím to nějak hlásit na pojišťovnu a fin.úřad? Sice to nějak hlásí živnostenský úřad sám o sobě,ale nerad bych něco promeškal.
Děkuji
Veškeré instituce informuje Živnostenský Úřad přes centrální systém. Možná bych jen doporučil obrátit se na zdravotní pojišťovnu. S těmi je vše na dlouhé lokty tak ať Vám vyměří měsíční platbu a případně zašlou složenky pro platbu. Nikam jinam se hlásit nemusíte.
doplněno 14.03.12 18:09:Pokud za Vás i nadále zdravotní pojištění bude odvádět zaměstnavatel není třeba dělat nic do doby než by jste ze zaměstnání odešel.
Jinak dodádám ještě k e-shopu... nepodceňujte placenou reklamu. Jinak o váš e-shop nikdo dlouho nezavadí a nejlepší reklamou jsou spokojení zákazníci. Ty ovšem nezískáte bez prvotní kvalitní reklamní kampaně. Jak jsem již psal. Doporučuji Facebook reklamní kampaně, Google případně i banner třeba na některém z Warez fór kom chdí statisíce lidí denně (když pominu rozporuplonost takovýchto fór co se po zákonné stránce týče).
na placenou reklamu nedavejte mraky penez ppc a banery maji sice dobrou ucinost v tom ze privedou lidi ale skoro nikdo z nich nenakoupi a hlavne neplatte zadnej firme seo , muzete si ho delat sam. Priklad fungovani seo firem je ze se vas snazi oskubat oni za tu praci (2 minuty ) daji 500,- a vam poslou fakturu na 12000,- (slovy dvanact tisic) jinak ohledne warezu bych byl opatrnej sice to nevim na 100% (ale to asi nikdo) ale na jednej strance jsem to zkusil a PR spadlo na 0 i kdyz by odkaz z toho webu nemel uskodit nevim jak banner
Pokud je člověk zaměstnaný zdravotní za něj platí zaměstnavatel - určitě pojištění platit nemusíte. Pokud budete mít ale za rok 2012 výdělek vyšší než určitá částka, musíte potom zpětně zaplatit daň - to si určitě zjistěte...
Co se týče propagace. Ze zkušeností od známých vím, že bez investice do reklamy to na internetu nejde. Rozhodně si nedělejte SEO sám - to taky zkoušel jeden můj známý a nemělo to efekt, PPC taky měl, ale bylo z toho málo objednávek, pak si na to zaplatil firmu a investice se mu rozhodně vrátili. Přece jen to nemůže dělat každý, tak aby to bylo efektivní.
Doporučuju nějakou menší společnost, tam za to nezaplatíte tak horentní sumu. Případně se nechat i proškolit. Když řeknete, že máte omezený rozpočet, upraví vám to na míru. Taky záleží v čem chcete podnikat - já se chystám na kávovary - tam není až tak příšerná konkurence.
Přeji hodně zdaru.
ja si seo delam sam , ono vetsina cechu je tak pitoma, nepochopila co seznam i google chce a o tom to je
obleceni (velkoobchod a maloobchod v tuto chvily 3 shopy) a autodíly
doplněno 02.04.12 13:20:obrazne muj predchozi prispevek byl o tom ze se tu v cr vsichni radoby seo firmy snazi seznam a google booty ocurat coz postrada smysl snazit se udelat web ci shop pro roboty (tem asi nic neprodate) prikladem jsou veskere seo listy (kdyz jsem zacinal a jedna firma me to dala na shop mel jsem ban od seznamu) nebo treba expertu backlinkgenius pro jistotu registrovan v UK , nebo genialni registrace do placnu 5000 katalogu pr clanky identicke na 200 webech a podobne hovadiny co nefunguji ale ty co to nabizi tak to chvali. V tomto smeru jsou tu tak 2 firmy co neco umi a ostatni baziruji na tom ze lide tomu nerozumi a zaplati cokoli. Vetsina techto lidi se chlubi tim ze dostaly napriklad " reznika krkovicku z lhoty" na seznamu a googlu na prvni misto va KW " reznik krkovicka lhota" a to bych blil
doplněno 02.04.12 13:24:jinak ppc beru jako neco co ukaze na nejake akce nebo aktuality a ne jako neco co privede platici zakazniky konverze jsou tragicke a zatim jsem nevidel nejakou ktera by se rovnala fulltextu . A kupodivu ppc byla nejuspesnejsi na face.
Tak takovéto firmy jsem samozřejmě na mysli neměl. Je pravda, že aby s vámi nikdo nevyběhl, musíte se trochu orientovat. SEO lišty jsou zakázanou praktikou, takže společnost, která tvrdí, že to někomu pomůže není opravdu důvěryhodná. Backlinkgenius jsem slyšel, že taky nemá žádný efekt. Samozřejmě musí být slíbený efekt - zvýšení konverzí (samozřejmě pokud neprodávám zvířátka z ponožek, nebo podobné hovadiny) - pokud to ta firma nemůže zaručit, pak bych to ani neobjednával. Dá se totiž zaregistrovat na různé klikací weby, takže se návštěvnost zvedne, ale obrat pochopitelně ne. Pro mě jsou důležité reference - když vidím, že je u nějaké SEO společnosti nějaký významný klient, tak potom nemám strach to taky zkusit. Je ale pravda, že na online marketingu parazituje spousta podvodných firem, které vám prodají něco, co žádný efekt nemá... Takže není to lehké.
Na druhou stranu, kdo chce vydělávat, musí umět i riskovat. Všechno si člověk sám dělat nemůže - pokud jste úspěšný podnikatel, asi si nebudete sám shánět odkazy a dělat podobné věci...)
PPC na Facebooku jsem taky slyšel - že u některých odvětví má velký efekt a to mě hodně překvapilo. U nás se to zatím asi dost podceňuje.
I na klasické PPC jsem slyšel chválu, záleží dost ale na nastavení. Asi bych to nechal odborníkům a postupně to třeba odkoukal. Zase ale důležité je to vyhodnocení - kolik mě to stálo vs. co mi to přineslo.
Bez toho to nemá cenu.
Firem, co to ujmí je u nás rozhodně víc - jenom já znám minimálně 4 a to nejsem z oboru - jsou ale taky hodně velký cenový rozdíly...
doplněno 10.04.12 11:51:odkazy si shanim sam je to zalezitost tak na 3 hodiny rocne .
jinak za klicove slovo " zdravotni zidle xxxxx" zaplatil jeden pan 30 000,- cumel jsem na fakturu jako? (nenapada me srovnani).
Stejne vetsina firem (zvlaste velkych ) zada praci dale vysokoskolakum a blogerum tak je to nejjednodussi jim ji zadat sam a za 1/10 ceny , jednodussi nez napsat mail.
A co se týka podvodniku telefonaty ve stylu " nainstalujeme vam kod GA a zkasneme vas o 5 000,- mesicne " mam na dennim poradku a rovnou posilam do jistych mist ale verim tomu ze nekoho chytnou a ten plati za hovadinu co je gratis. A staci placnu 5-6 lidi a mate za nic 30 000,- mesicne
Tak to jen ziram. To uz je fakt vrchol drzosti. Pokud clovek nevi, jak se s GA pracuje - muze byt pro nej lepsi nechat si to nastavit - ale tak treba za 500 - 1000 a určitě ne za 5000 - to je vážně drzost.
A ta zdravotni zidle xxxx - taky mazec za 30 000 jedno slovo, ktere nikdo nehleda 30 000? To už je na soud.
Tak vidim, ze se mam na co tesit.
ja treba za 2 clanky na dvou blozich zaplatil 12000 s dph, bylo to v dobe kdy jsem to neresil (nebyl cas se o to zajimat) a pak doslo ke konfliktu z nejmenovanou firmou tak jsem si to zkousel na par strankach co mam sam. A sice si nestezuji na penize ale nevidelavam tolik abych si nanasel cas objednat par PR na zivejch strankach blogeru a jinych internetovych casopisu . CAsu me to sezere par minut a jestli zapaltit 12000,- bez prace a nebo 500,- a presně 14 kliknuti mysi (zajimalo me to presne takze napsani tohohle prispevku a objednani 2 clanku me zabralo 3 minuty) a usetril jsem 11500,- a bohuzel 3800 za minutu nevydelavam
doplněno 12.04.12 16:27:jinak GA pro lidi nastavi vetsina IT tak za 1000,- ale jednorazove , tito to chtely mesicne. A pojetí backlinkgenius je v rozporu z pravidly seznamu a za ten risk to nestoji a hlavne je to ceska firma a na backlinkgenius zalozily firmu v UK takze to na duverihodnosti neprida
doplněno 12.04.12 16:31:jinak jedinou firmu kterou povazuji za solventni je H1.cz , nikdy jsem od nich osobne nic nemel ale plno znamych s nima spolupracuje a nadmiru spokojeni ale nedovedu posoudit do detailu jen co jsme se bavily .
Kazdopadne nikdy bych nechtel mit nic spolecneho z firmou co provozuje jakekoli SEO analizatory a podobne nesmysli ktere jsou jen pro hlupaky co se chyti na varenou nudly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.