Nejste přihlášen/a.
Napadá mne, že jste u poplatku ze vstupného nepřiznali všechny vydané a prodané vstupenky. Nevím, jestli je to vyloženě tresný čin, podle mne se jedná spíš o podvod - oklamání města nebo obce při výpočtu tohoto poplatku. Já se domnívám, že toto ještě můžete napravit tak, že dodatečně uvedete skutečný počet prodaných vstupenek a omluvíte se např. z důvodu administrativní chyby. Nakonec místní poplatky jsou fakultativní povahy, t.zn., že není povinné je vybírat, pokud tak rozhodne zastupitelstvo. Pokud se nejedná o výpočet poplatku, trochu váš problém upřesněte.
Dovolím si nesouhlasit s předchozí odpovědí. Vstupenka není cenina.
Problematika dotazu je vcelku rozsáhlá. Pokud jde o soukromý ples kupříkladu Hasičského sboru nelze hovořit o vstupence jako cenině. Sice má svoji nominální hodnotu (vstupného), ale není oběživem ani jinak zhodnotitelnou listinou kupříkladu na burze a po skončení plesu její hodnota zaniká.
Padělání vstupenek bych viděl nejblíže k podvodu jelikož i skutkoová podstata toho, že tvůrce chce někoho uvést v omyl, aby sebe obohatil.
Otázkou jest zda se dotazujete na osobu která lístky falšovala či na ty kdo je použili. Ti totiž nemuseli vědět, že překládají falešný lístek a dále prokažte výrobci lístků, že je natiskl/vyrobil za účel uvést je do oběhu a ne třeba jen jako dekoraci pro vlastní užití.
Dalším problémem bude způsobené škoda jelikož dle mého předpokladu se bavíme o částce pod 5000Kč a tedy o přestupku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.