Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý týden v sobotu ráno se probudím s teplotou 37,7 šel sem si lehnout a potit se, ikdyž sem se potil, teplota se vyšplhala na 39,7. Ráno jsem se probudil a měl sem nad 38, k tomu jsem ještě zvracel, tak jsme jeli na pohotovost, tam nám předepsali antibiotika V - Penicilin mám brát po 8mi hodinách. A když jsem jí říkal, že jsem ráno zvracel, tak předepsala paní doktorka ještě Biopron 9 Premium. Antibiotika beru od nedělního rána a ikdyž se k tomu potím a střídám po pravidelných intervalech paralen a ibalgin 400, tak teplotu mám pořád 38, třeba ve 4 ráno mám krásných 37,1 ale to je fakt vzácné vidět takovou nízkou teplotu. Jinak v neděli jsem měl zábal a teplota mi klesla na 38, od té doby se nezvýšila nad 39, 3x ťuk, ťuk, ťuk. Zdá se mi, že teplota se snížila díky starému dobrému zábalu a antibiotika vůbec nezabírají. Prosím, máte nějaké rady? Ráno chci jít za svojí doktorkou a poradit se s ní, ale jestli je to normální, tak se budu potit dál a věřit, že mě nemoc opustí co nejdřív.
Dobrý večer. Napadájí mě dvě věci, které jsou velmi pravděpodobné. Nemáte náhodou digitální teploměr? Jestli nemáte klasický rtuťový nebo lihový a měříte se digitálním, tak se ničeho nebojte, protože ten kecá. A klidně o 1,5 stupně! Jako druhá možnost mě napadá, jestli náhodou nemáte alergii na penicilin. Jaké konkrétní ATB Vám napsali?
Děkuji za reakci, ted jsem se vypotil a mám 37,5. Ano, máme digitání orální.
Nejsem alergik a celý název ATB je, V - Penicilin 750 mg Slovakofarma.
Souhlas s Cobrakem, digitální teploměry jsou zcela k ničemu, také jsem na to přišla a používám starý dobrý rtuťový
Já jen doporučím nevstávat a nevyskočit hned, jak Vám bude lépe, což je častá chyba, protože antibiotika v těle dobíhají i 3 týdny. Po celou tu dob tělo pořád bojuje a léčí se a bylo by proto fajn ho podpořit a šetřit se
Je středa, to ještě není tak dlouho. Teplota se snížila, bojujte dál, střídejte pocení s tím, že se trochu vyvětráte, místo zábalu docela dobře funguje sprcha v nějaké snesiltelně vlažné teplotě (ne ledové). Samozřejmě je možné, že v sobě máte kmen na penicilín rezistentní, ale pokud vám nedělali odběry, těžko říct. Hádám, že tak zítra pozítří by už mělo být zlepšení, takže jestli jdete zítra za doktorkou, je to akorát. Nechte si udělat výtěr, ať vám případná další atb nedává naslepo. A ke svačině si dávejte bílé jogurty.
Děkuji za Vaše rady, nakonec jsme byli včera večer na pohotovosti a mám oboustranný zápal plic, proto ATB nezabírala, takže mám jiný a zatím se držím na 37,5.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.