Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
trápí mě takovýto zdravotní problém mé příbuzné, nevím, jestli se Vám to nebude zdát komické, ale mám docela strach..![]()
Je to totiž taková starší dáma, která nosí na noc přes účes takovou síťku, která se váže stejně jako šátek na hlavu vzadu na týle a vede po čele- no a právě ona ji tak nosí na noc odjakživa, ale teď jí na čele už zůstal permanentně pár měsíců zářez po celém čele, hluboký i široký asi 3-4mm. Ona trpí silnou osteoporózou a artrózou a právě kvůli jejím kostním nemocem se domnívám, že se jí tam mohla vyhloubit lebeční kost. No a ona teď pořád tvrdí, že ji to dost bolí.. No udělala si to tou síťkou, jak ji moc utahovala, a stále si ji na noc zlehka váže na hlavu, ale i přes to už zářez vůbec nemizí
. Tvrdí, že to není od toho, ale co jiného by to bylo? Někdy spí půl dne, takže ji mívá fakt dlouho na hlavě.
Prosím Vás, co si o tom kdo myslíte? Může jí něco hrozit? A myslíte, že se to spraví?
Děkuji.
"Pontee," vaše příbuzná, je starší dáma, jistě bere nějaké prášky, pro které si musí chodit k lékaři. Nemůžete sama zajít k jejímu lékaři, vysvětlit mu situaci a požádat ho o laskavost, zda se vaší příbuzné, může na zářez na čele podívat? Když mu zaplatíte 30,- Kč poplatek, tak by vám mohl vyhovět. Pak už bude jen na vás, nabídnout příbuzné, odvoz k lékaři pro prášky. Když příbuzná tvrdí, že jí zářez na čele bolí, tak by to lékař, měl vidět určitě. Je to jen můj názor.
já mám podobný problém :D ale není to na hlavě,ale na prostředníčku levé ruky,kde jsem asi 20 let nosila neustále prstýnek ))prstýnek jsem musela sundat před 3 lety a stále na prstě vidím,že měl podobu hada a stále mám na tom prstě ,,zářez" ))![]()
Tak si myslím,že se to asi hned tak nespraví,pokud je to dlouholetý otlak ))sépi
Osteoporóza je zjednodušeně vyplavování vápníku z kostí, dá se laicky říci "řídnutí". Kost křehne a snadno se láme. Týká se dlouhých kostí zejména, krčku kloubu kosti stehenní...(dříve smrtelný úraz)...taže lámavost. Artróza je spíš o kloubech.
To "promáčknutí, vyhloubení" lebeční kosti díky osteoporóze utaženou noční síťkou je dost málo pravděpodobné, a bolelo by to k nevydržení, ovšem i na lebce je pod kůží svalstvo, takže ten "zářez" bude hlavně v něm. Možná se jí zhoršilo třeba prokrvení tkáně...Že jí bolí hlava - vůbec není divu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.