Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničený majetek na pozemku

Od: robertocoro* odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer.

Potřeboval bych poradit od někoho práva znalého.

Zhruba před měsícem jsem si objednal od místní firmy přistavení kontejneru na suť a stavební odpad.

Tento nám přivezli složili na určené místo a dle dohody měli odvézt koncem týdne na skládku a následně dodat vyúčtování. V den odvozu kontejneru z pozemku jsme nebyli doma a tak jsem psal majiteli firmy SMS s tím ať jej odvezou a že se následně sejdeme a srovnáme po stránce finanční. Jaké překvapení nás však čekoalo po návratu domů. V příjezdové cestě 15cm rigol a u domu propadlá jímka - septik.

Pan řidič totiž asi nemohl po roztání sněhu přijet Avií takže k nám najel s bagrem a kontejner 30m smýkal zahradou. Při tom najel na septik u kterého dovnitř propadly betonové panely, které se rozlámaly jako papír. Tento však měl jasně viditelný železný poklop a nebyl problém ho objet.

Omluvy jsme se nedočkali, žádná zpráva, SMSka nic. Když jsme je kontaktovali tak prý za to nemohou, protože nevěděli že tam jímka je (v obci kde není kanalizace a jímka je u každého domu. Ona firma sídlí 200m od našeho domu)

Následně po 14ti dnech si přijeli s grácií vyúčtovat odvoz kontejneru a dopravné. Na náhradu škody, opravu nebo omluvu již slyšet nechtějí.

Vytažení zlámaných panelů, koupě nových, dovoz a instalace mě vyšly bezmála na 2500.- a jejich služby za vysmýkání kontejneru na 1100.-

Táži se tedy: Je osoba při výkonu práce povinna způsoubenou škodu nahradit? Zedník, který kupříkladu při své práci navrtá nebo prosekne vodu také nemůže nechat vodu téct a říct majiteli nemovitosti zavolejte si instalatéra já jsem nevěděl, že je tam trubka...

ápros celou zahradu jsem fotograficky zdokumentoval. Nejde o ty peníze. Kdyby se alespoň omluvili, ale odpověď chtěli jste vyvézt kontejner tak jsme ho vyvezli a nevěděl jsem že tam je jímka mi nepřipadá jako adekvátní útěcha.

Děkuji za radu

Zničený majetek na pozemku

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

V obecné rovině bych to viděl na odpovědnost za škodu způsobenou v rámci odnikatelské činnosti. Obávám se, že výše škody nepřesáhne spoluúčast takže by to mělo jít z jejich kapsy, proto se kroutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]