Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosila bych o radu. Syn studuje na střední škole.Podle školního řádu musí donést v případě nemoci potvrzení od lékaře. Ovšem lékařka nechce potvrtit jeho ošetření. Jsme proto v začarovaném kruhu, ve škole hrozí neomluvená absence a lékařka odmítá dát jedno razítko. Prosím o radu, kam bych se mohla obrátit. Děkuji moc. Eva K.
Taky jsem tohle zažila, měla jsem těžkou angínu (cca 2 týdny doma) a doktor mi také odmítl dát razítko, řekl, že on není od rozdávání razítek pro školu, že pokud to pan profesor potřebuje ať si k němu zavolá a on mu to potvrdí. Sice nechápu co by mu to udělalo, kdyby dal jedno razítko, ale budiž. Řekla jsem to našemu třídnímu (docela pruďas), on tam zavolal a podepsanou omluvenku od rodičů přijal v klidu. Lze si také vyžádat za nějaký poplatek lékařskou zprávu a tu dát učiteli, pokud by ji ve škole chtěli bezpodmínečně (jako to bylo u nás), nemusíte jim ji dávat, když nechcete, je to Vaše soukromá věc a "jakoby" lékařské tajemství. Zkuste se zeptat doktorky, zda může učitel zavolat o potvrzení, nebo ho požádejte o tu lék. zprávu, tu by Vám měl dát (za peníze ) bez výmluv.
Neměl by, ale v této situaci by mi bylo jedno, jestli profesor ví jen to, že jsem byla nemocná, nebo i to, že to byla angína. Samozřejmě, že to lze i po telefonu zneužít, ale když doktorovi řeknete, aby oznámil tomu kdo bude volat jen to důležité, že skutečně Pepíček Novák byl nemocný od 7.2. do 15.2., tak já osobně v tom nevidím problém. Nebo alespoň já to tehdy takto řešila.
Moje lékařka za tento obyčejný úkon požadovala 50 Kč. Přitom nešlo o potvrzení o nějaké úlevyz TV ani nic podobného, jen o razítko dokazující mou přítomnost. Zadarmo byla ochotna mou přítomnost potvrdit telefonicky, ale už vidím, jak mi zástupkyně ředitele obvolává doktory, aby mi zajistila omluvenku.
Takže změnit doktora, pokud možno, nebo se pokusit vysvětlit situaci ve škole. Třeba přes nějaké prohlášení, nebo třeba budou ochotni si k doktorovi zavolat?
Ono také záleží na době nemoci, do kdy omluví rodiče.. Ale vydá, za penízky. Může si napsat sám a nechat jen potvrdit.
Nevím,jestli by byli ochotni ze školy volat (na to za chvíli budou potřebovat jednoho pracovníka,kteřý bude obvolávat neochotné lékaře).Tahle verze syna taky napadla, ale lékařka mu odpověděla,že není povinná předávat informace telefonem. Naštěstí se jedná jen o jednodenní ošetření, syn nebývá nemocný, ale děsí mě představa,že by jednou onemocněl.
Pokud se jedná o jednodenní záležitost, tak bych mu omluvenku napsala sama s jakýmkoliv (třeba i jiným- nevolnost, rodinné důvody apod.- pokud už neoznamoval učiteli, že bude chybět) důvodem. A navíc pokud syn často nechybí, tak by mu měli ve škole omluvit i jen s Vaším podpisem, ne? A pokud se bojíte, že by se to mělo do budoucna opakovat, skutečně bych přešla k jinému doktorovi a řekla to tomu co máte teď, že ty peníze, které mu dávate za jiné výkony, než je běžné ošetření a za které on má také peníze a navíc peníze za Vašeho syna od státu- můžete dávat i jinému lékaři, že on není jediný na světě...
Nevím,jestli je ochotná tohle potvrzení vydat za poplatek. Nebyla jsem u toho, syn bude mít osmnáct. Jenom mě to dneska dost šokovalo. Samozdřejmě, že mu můžu napsat rodinné důvody, ale jde mi o princip.Přece u ní byl, tak nechápu, proč dělá problémy.Ve škole mají dost tvrdé podmínky, co se týká omluvenek (v dnešní době je to pochopitelné).Pro osmnáctileté studenty je jediná omluvenka razítko od lékaře. Určitě by to taky vyřešila návštěva ve škole a vysvětlení, ale pro takovou malichernost a neochotu jedné lékařky cestovat 20 km tam a zpět. Uvažuji o změně lékaře. Děkuji všem za odpověď, aspoň vidím, že ne jen mě to připadá divné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.