Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamní zájezdy

Od: birkof* odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,Rád bych věděl na co má právo pořadatel na tzv. reklamních zájezdech. Jedná se o prezentační akce, kde většinou seniorum "vymývaj mozky" tím aby si koupili pánev za 40 000kč. Určitě víte o čem mluvím - můžou po mě chtít OP?- můžou mě nevpustit na akci? - můžou mi nedat slíbené dárky? - můžu do jejich dotazníku (pro nové zákazníky) vyplnit smyšlenou adresu a jméno?- na co mají právo a na co ne?Předem děkuji za odpověd. J.J.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

8x

Miljan, to je bomba!.!.! *palec*

hop®
hodnocení

5x

Krátce řečeno, nemají větší práva než Vy. Mají právo Vás ukecaávat a přesvědčovat, proto si Vás pozvali. To, že pak cokoli podepíšete je výsledek jejich psychologie. Myslím si, že bych se ubránil, přesto podobné "večeře zdarma" nevyhledávám. Sice mám kurs asretivity, ale tito prodejci mají školení na trošku vyšší úrovni, protože je to jejich obživa. Jen můj názor...

petr123*
hodnocení

3x

Mají stejná právo jako kdokoliv jiný.

Občanku? Samozřejmě nemají nárok, to může JEDINĚ policie.

Nevpustit? Pokud je akce prezentovaná jako uzavřená tak samozřejmě můžou. Vy pokud si někde pronajmete salónek v restauraci tak si taky můžete určit kdo tam půjde a kdo ne.

Dárky? Obecně vzato nemusí, nicméně pokud dají "veřejný slib" dárků tak pokud se nepletu tak by přes úřady vymahatelný byl.

Dotazníky? Není to policie ani žádný státní úřad, nemusíte se tedy s nimi vůbec bavit. Takže tam můžete vyplnit cokoliv. A protože nemají nárok na občanku tak si to ani nemůžou nijak zkontrolovat.

A na co mají právo? Jak jsem psal, nemají žádná jiná práva než jakýkoliv jiný člověk. To co dělají není z pozice práva, ale z pozice toho že se jim daří své "diváky" zastrašit a zároveň zblnout *bum*

birkof*
hodnocení

velmi vám děkuju za pěknou odpoved :)

a mužu se jeste zeptat co semnou muzou udelat když si nasadím na usi sluchátka nebo budu argumentovat proti "dokonalosti" jejich výrobků.? . tuším že mě asi vyhoděj.. a když to dovedu do extremu a odmitnun opusiti prostor tak zavolaj PČR, která má právo mě vykázat ikdyž to je jen pořání pořadatele?

a co když po učastnících chtěj podpis do prezenční listiny? můžu odmítnout nebo se podepsat třemi křížky? ikdyž to je "jen" prezenční listika tak odmítám aby měli můj podpis...

petr123*

Co se sluchátkami? Mohou vás požádat abyste je sundal. Nemají ani nejmenší právo vám je z hlavy sundat nebo na vás obecně jen sáhnout. *tuc*

.

Můžou vás požádat abyste opustili prostor, ale pochybuji že by tohle řešila policie. Na začátku vás tam sami pozvali a nechali si zaplatit vstupné, takže by těžko prokazovali že tam nesmíte být *smich*

.

Případné podpisové listiny nemají žádnou úřední hodnotu, klidně se tam podepište jako Rumburak. Navíc osobně bych jim rozhodně své pravé jméno nedával, ono dneska stačí trošku práce se skenerem a tiskárnou a najednou ten váš podpis může být i pod nějakou smlouvou kterou jste v životě neviděl.

ladinpraha*

Policie je to poslední, co by na té své akci chtěli. Takže naopak udělají všechno pro to, abys je nemohl zavolat ty. Riskuješ jenom to, že pojedeš domů na své náklady.

Antichartu taky vydávali za presenční listinu. Máte pravdu, nepodepisuij, a když podepíšeš, tak se nediv.

hodnocení

0x

Jsou to tzv. předváděčky, jestli můžu radit nejezděte tam!.!.!

birkof*
hodnocení

:) myslím, že jsem dostatačně psychicky odolný a na chvilku i negramotný (neschopen se podepsat) :) nemám strach .. jen nevím co si můžou a nemůžou dovolit..

Řeknu vám že se taky považuju za dost odolnýho ale nebejt toho že už sem tehdy měl exekuci tak bych i já podepsal. Aspoň v jedné věci mi ta exekuce pomohla. Fujtajbl vary vary vod našich vrat!.!.!

birkof*
hodnocení

co udělají kdyby ste si dal do uší sluchátka a začal číst knížku? podle mě nemaj právo na vás sáhnout tudíž ani vyrvat sluchátka..

Možná na to nemají právo ale jestli to neudělají?.?.?

Četl sem o tom jak dokázali zblbnout několik důchodkyň proti jediné která si nechtěla nic objednat, tak že na ni křičeli a hučeli až se z toho zhroutila.

birkof*
hodnocení

na důchodce se snažej působit tím že jim dají spoustu věcí "zadarmo" a tím pádem u nich vyvolají pocit že jim něco dluží.. nevím jak by měli působit na mě.. snad jedině tak že me neodvezou zpátky domů.. že nedostanu dárky .. možná máte pravdu ale pořád si myslím že se dokážu bránit když budu znát svá práva..

des*

Předváděčky zbožňuji a jezdím na ně,zvlášt na ty co dávají po2hod pokecu 3šišky salámu,nějakou lihovinu a oběd zdarma,vše za 50kč placených u řidiče.Mám doma kukačky,několik sad nářadí,vrtáky,klíče,nádobí,,,,,no kdo tam nejde ,je trouba.Nekoupil jsem nic.Jezdí se mnou jistí manželé a ti už jsou tak šikovní,že mají všechno 2x i obědy si vezou v igelitu domů.

buss
hodnocení

0x

Před akcí si přečíst ústavu, občanský zákoník, přestupkový zákon a trestní zákoník. A umět říkat NE!

krkovicka*
hodnocení

0x
Žádný zájezd, pozvěte si jej domů.Když si jej pozvete odstoupení od smlouvy není možné, právě proto, že jste si je pozval.
S těmito zájezdy zkušenosti nemám, táta však ano a dodnes se tomu smějeme.Nabrali je, jeli do Rakouska, kdesi k zámku, půl hodiny na rozchod, čtyři hodiny predvadecka Beranových hypoalergenních přikrývek, jedna porce guláše a jeli domů.Táta s Beranem... Jestliže chcete si dát sluchátka, asi by je to naštvalo.V průběhu predvadecky nesměli odejít ani na wc.
petr123*

Jestliže chcete si dát sluchátka, asi by je to naštvalo.V průběhu predvadecky nesměli odejít ani na wc.

Oboje je asi pravda, ale to že je něco štvalo byl jen jejich problém. Sami tam vašeho otce pozvali a při "uzavření smlouvy" (tedy zaplacení poplatku) žádné omezení na sluchátka nebylo pravděpodobně domluveno.

To druhé je jen pouhý psychologický nátlak, který bohužel na starší lidi funguje. Ale jinak samozřejmě neměli žádné právo zakázat odchod na WC a pokud by tomu skutečně bránili - tak to už je situace kterou může řešit policie.

fran
hodnocení

0x

Příběh "kulturního" večera

Podotýkám, že nevymývají mozky jenom seniorům: Navštívila jsem akci jménem "Dámská jízda" v nejmenovaném kulturním centru. Inzerovali uvítací drink (ten byl, 1Dcl šampáňa s jahodou), módní přehlídky, aerobic...VYpadalo to na pohodový večer. Jenomže: manekýnky, naprostá hubeňátka, předváděly módu na jim podobné postavy (u stolků seděly většinou dámy českých postav tj. plnějších), aerobic - rovněž skupina tenoučkých cvičenek - ale jinak pěkné... ovšem okolo sálu seděly firmy, nabízející služby jako: depilace laserem za 10000Kč, vizážistky, stylisky, kartářka, grafoložka, stob, firma propagující potravinu šmakoun, koučink, ...lákající k vyzkoušení zadarmo a pak k návštěvě za nemalý peníz.

Konferenciér beze špetky humoru...nás spíš lehce buzeroval. Neroznášelo se nic k jídlu, jenom nápoje (už za vlastní).

Takže jsme zaplatily vstupné (250Kč) víceméně za sebepropagaci firem, o kterých si tedy odjakživa myslím svoje. Až pak jsem si všimla, že se tomu říká "akce". "Vy jste z "akce". Není to debilizace krásnější 1/2?

Už jenom ,,vstupné" 250 Kč by mě na 100% odradilo.

fran

Cesta tam trvala dlouho a inzerovaném programu byl slíbený celovečerní kulturní program, Pro dámy, výhradně - něco nevídaného. Prezentace firem by mně jednoduše nenapadla, dokonce ani po vstupu do sálu, tak to bylo vyštafírované. Dostaly jsme vytištěný "Pořádek pro zápis jednotlivých procedur"...Tedy teď už napadla, za blbost se platí.

askmenow*
hodnocení

0x

Já bych do toho nešla, za nic. A to věřím, že jsem hodně odolná.

Však se podívejte na některé TV reportáže, oni si s právností jejich jednání nedělají hlavu, zamezují lidem v odchodu (i na wc), zabavují telefony, jsou sprostí, je jich několik. I kdybych tomu všemu nakrásně odolala, prostě mi to za jídelnový guláš a divný přístrojek na baterky nestojí a několik hodin času umím využít lépe. Toť můj názor.

Jinak ale reálně mají práva taková, jak popisují ostatní... ale jak říkám, nemyslím, že by si s nimi lámali hlavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]