Nejste přihlášen/a.
Ahojte, chci se zeptat na veci okolo AutoImunuty.. Delali mi testy krve, tam to nejak zjistili a ze mam hodnotu neceho 400 ku 1. Máte s tím nekdo zkusenosti? Co stím delat? Plynou z toho nejaka omezeni? Dekuji za vsechny informace (:
Zdravím. Autoimunita je nemoc, kdy se činnost imunitního systému zaměřuje proti vlastním tkáním a orgánům. Tedy tělo bojuje proti samo sobě. Z jakého důvodu se imunita takto "zblázní"a začne bojovat proti naprosto přirozeným součástem lidského těla, není jednoduché určit. Jistou roli hraje dědičnost, tedy genetická determinace k poškození funkce imunitního systému, často v kombinaci s nějakým vnějším spouštěcím faktorem. Tím mohou být např. časté, byť banální infekce (např. horních dýchacích cest), nicméně podnět pro autoimunitní reakci je často typický pro každou konkrétní nemoc (např. lepek v potravě pro celiakii). Autoimunitní onemocnění mají navíc tendenci nevyskytovat se izolovaně, proto pacient často trpí více autoimunitními nemocemi různých tkání (orgánů) najednou.
Určitě Vás čekají ještě další vyšetření. Více informací např. zde:
Pročítal jsem si články na internetu a vcelku jsem se dozvěděl to co je tu shrnuto. Já měl spíše namysli vlastní zkušenosti, protože na internetu o tom sou doopravdy pouze tyto informace. A doktor mi k tomu bohužel také moc neřekl. Na autoimunitu jsme přišli díky nespavosti, únavě, bolesti kloubů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.