Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím čísla účtu vedené na mě?

Od: a2rgld odpovědí: 29 změna:
mel bych mit v bance nejake ucty s penezi, ktere prave potrebuji, mam je od pribuznych, ale bohuzel jsem se nedozvedel na jakych uctech

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Pokud nevíte na jakých účtech máte mít údajné peníze, tak asi nemáte ani dispoziční právo s nimi manipulovat. Pokud by to bylo dědictví, tak by to mělo být uvedeno v dědickém řízení, ale to asi také nebude. Zkuste nějak váš dotaz upřesnit - jinak váš dotaz zní velice podivně a nečekejte dobrou odpověď. A jak už bylo řečeno, bez informace od příbuzných a dispozičního oprávnění jsou vám peníze v bance - promiňte - houby platné. ;) A pokud by peníze měly být nějaké vyrovnání - opět vám to musí příbuzní převést na váš účet a nebo eventuelně vypsat platný šek a nebo výběrku. *placni*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo se příbuzných zeptat :)

mkat*
hodnocení

0x

V banke ti to nepovedia a počitam že pribuzni momentalne tiež.Musiš počkať kym sa pribuzni nerozhodnu povedať ti, to sami.

buss
hodnocení

0x

Nevědět jaký mám účet? Podivné. Jdu do banky a na své se poptám, o cizích nedají info. Internetbanking.

a2rgld
hodnocení

vim akorat, ze neco ve stavebni sporitelne a ze je to napsane pouze na me jmeno. Bude stacit kdyz ri vezmu op a pujdu se tam zeptat?
cocinkamichalka*

To budete obíhat všechny stavební spořitelny? *ee*

a2rgld
hodnocení

u ceske sporitelny. Ted uz bych potreboval vedet jake doklady? zadne smlouvy nemam vim pouze ze jsou na me jmeno. A daji se penize ze stav sporeni prevest na sporici ucet?
coop*

Určitě dají. Bude tam nějaká výpovědní lhůta (tipnul bych 3 měsíce). Možná by taky bylo vhodné, aby se o tom dověděl ten, kdo na smlouvu spoří, aby neposílal peníze na neexistující účet.

buss

Ale dispozice s účtem není, že?

coop*

Právo dispozice vzniklo automaticky v den 18. narozenin (jestli je pravda, že SoSS byla psána na jméno a r.č. tazatele).

buss

A vím já kolik má, ptá se jak děcko.

krkovicka*
Občanka stačit nebude.Kdybyste měla účete ve stavební spořitelně tak vam jednou ročně chodí vypis kolik máte nasporeno.
a2rgld
hodnocení

ano, vypis mam, ale potrebuji to prevest, ale nevim, co po me budou chtit za vsechny doklady...
krkovicka*
Je tam v záhlaví jméno sprostredkovatele? Zavolejte mu.On se stará o Vaší smlouvu, účet, spoření.
coop*

Vzít občanku a raději i ten výpis ze SS a číslo spořícího účtu. Zajít na nejbližší pobočku České spořitelny a krásné slečně za přepážkou důstojným hlasem sdělit: "Rád bych ukončil smlouvu o stavebním spoření. Číslo mého účtu je ... (přečíst číslo z výpisu, případně ji jej předat)." Pak bude chtít OP a chvilku bude něco ťukat do kompu. Pak se zeptá, jak mají být peníze vyplaceny. Vy ji řeknete číslo svého spořícího nebo jiného účtu (možná by to šlo i složenkou). Znovu bude slečna něco ťukat a pak vám předloží k podpisu dokument o výpovědi SoSS. Jedno vyhotovení dostanete vy a druhé si nechá ona. Pak poděkujete a se širokým úsměvem světáka se rozloučíte. To bude vše.

P.S.

Nezapomeňte si vzít zpátky OP!

a2rgld
hodnocení

nevim nic vic. Zajime me jaky doklady jsou treba, abych se mohl dojit zeptat co a jak?

Rušila jsem před měsícem stavební spoření u Pyramidy - podle rodného čísla si z počítače vytáhli mé smlouvy, pak jsem podepisovala papíry k ukončení, kde si údaje v nich paní ověřila z mé občanky. Takže občanka mi stačila. Pokud jste tedy plnoletý, u dětí jsme ukončení smlouvy museli podepsat jak já, tak manžel (otec dětí).

a2rgld
hodnocení

a nevite zda se da vybrat jenom cast penez a cast tam nechat, aby mi tam dal penize chodili od pribuznych?
coop*

Všechno nebo nic.

a2sdad

A jak to mám udělat, když chci aby mi tam chodili ty peníze? Vybrat vše a založit ten samý účet znovu a tam dát tu část peněz?

krkovicka*
Není to pujcovna.Ano některé stavebka mají úvěry kdy po peti nebo šesti vyberu účet a zas jedu od nuly.Např. Wustenrot.Ale zas se to váže jen k výběru pouze na bydlení a délky spoření.
Ale to co myslíte nejde.Máte to omezený věkem? Je to spoření, takže bud ho zrušíte a někdy za 3-6 měsíců dostanete peníze.Nebo pojedete veme spoření dál.
doplněno 13.03.12 12:23: U Vás se mi zdá, že ho chcete vydolovat a ať příbuzný (mamka, taťka) ho financují dál...

Já nevím kolik ti je, ale už z logiky věci, jak by šel zaloźit ten stejný účet když ho vybereš a tedy zrušíš? Pokud není v podmínkách umožněno část peněz převádět tak to nelze, to se pak řeší založením nové smlouvy na kterou se ta část převede, ale je to pořád nová smlouva.
Myslím si, že by to chtělo řešit přes příbuzné kteří tam peníze posílají a ne za jejich zády

cocinkamichalka*

Pokud chcete zrušit stavební spoření před 6. rokem, můžete, ale přijdete o veškerou státní podporu + zaplatíte poplatek za zrušení smlouvy.

dzordz*
hodnocení

0x

Ještě doplním, že po mně při výpovědi smlouvy chtěli ten podpis ověřený.

lidus*
hodnocení

0x

Já jsem asi blbá ale stále tomu nerozumím, vám něco spoří příbuzní, vy to bez jejich vědomí chcete vybrat ale tak aby oni dál spořili a netušili kam jejich peníze vyvádíte. Je to tak? Ještě, že nejste můj příbuzný. Stavebko psané na vás úderem 18ti let zrušit můžete a smlouvu nepotřebujete, vemte poslední výpis a podle čísla si na pobočce vše najdou. Pokud máte víc účtů a víte u jaké banky ta i to aby vám účty našli není problém ale musí být na vaše jméno-to kdo na ně ukládá je nepodstatné.

Lidus:

Vypadá to podle všeho že je to tak jak píšete...

To je přesně důvod, proč se budu všemi silami snažit zrušit stavební spoření našemu "prckovi" před jeho 18 tými narozeninami...a ty peníze dáme na nějaký jiný účet...aby se k nim nedostal, dokud nedostane rozum.

Velmi nerad bych se dočkal toho, že si v 18ti letech peníze vybere a koupí za ně motocykl Yamaha YZF na které se druhý den vyseká...nebo ještě něco horšího...

Pokud "prcek" dostane rozum až ve 30ti letech, klidně mu ty peníze budu držet až do té doby...

cocinkamichalka*

Martincakl: Já myslím, že to je jen o domluvě - já v 18 dostala vyplacenou pojistku, kterou mi naši od mala platili. Bylo to asi dvacet tisíc. Táta řekl: Uděláš si za to řidičák a se zbytkem si dělej co chceš. Tak jsem si ze zbytku nechala udělat ve dvaceti nové zuby :-D U toho stavebka je to komplikovanější tím, že v 18 letech opravdu přecházejí veškerá dispoziční práva na dítě...

a2rgld
hodnocení

A ten dotyčný co spoří na tom spořícím účtě to pozná jak, že uz je zrušen?

nu*
hodnocení

0x

Tak pokud bnejsi uasmrkaní dítě nebo člověk znavený svéprávnosti, zvedni telefon a zaviolej tam, mnebo zvedni zadeček a s občankou si dojdi na přepážku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]