Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eos - ksi čr?

Od: axlik* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, přišla mi SMS, nikoli dopis s tímto textem :

Ušetřete 6350kč splacením vašeho dluhu 4574,43kč ve dvou měsíčních splátkách, načež i druhá SMS s tím, že jejich nabídka je platná do 27.3

S pozdravem EOS - KSI ..

Našel sem si je na internetu a pochopil jsem, že jsou to nějací vymáhači pohledávek JENŽE já žádný takový dluh nemám, navíc na jejich stránkách je, ať se ozvu telefonicky a řeknu jim číslo z dopisu, jenže mě přišla jen SMS, žádný dopis a prostě vůbec..Žádnej takovej dluh nemám! Zatím jsem to ignoroval, ale bojím se aby nakonec něco nedošlo..Nevím co si kde navymýšleli..

doplněno 12.03.12 18:34:

Tak jsem volal a bylo mi sděleno že jsem prý někdo uplně jinej :D takže omyl z jejich strany a moje číslo si prej vymažou a dobrý..Takže uf!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Jojo, takhle to oni zkouší a nejsou sami, nedávno to bylo v televizi, jak chodí sms s falešnými vymyšlenými dluhy, které lidi, kteří se bojí, co kde dluží, zaplatí. Pokud skutečně nikde nic nedlužíte, sms nemažte, ale klidně oznamte na policii jako desítky lidí před Vámi:)

axlik*
hodnocení

Jediný co, tak mám kontokorent u banky, jenže to si vyřizuju u banky a nemám žádný nedovolený přesahy, to si pečlivě kontroluju! Dále jsem vlastníkem auta a mám na něj povinné ručení které mi zařizoval bratr u triglavu a platím pololetně, poslední jsem splatil v lednu a ještě s předstihem! Čili neeviduju z mé strany žádný dluh! A už vůbec ne 4574kč! A nemám kredit ani nervy na to, volat nějakým tupcům aby mi vysvětlili co jako mám za dluh! Není tam ani bankovní spojení, nic..Navíc, kde jako vzali moje číslo? Když s tím zajdu na polici, nevysmějou se mi akorát?

doplněno 11.03.12 21:20:

Navíc pokud by bylo něco v nepořádku s povinným, tak bych řek, že první dojde dopis od ČKP ..

martinaa*

Nebojte, policie tento druh sms velmi dobře zná, jsou poslední dobou velmi populární.:) Navíc kdyby šlo o nějaký skutečný dluh, zásadně se toto neposílá sms, ale dopisem.

A kde berou čísla? Jo, to ví Bůh...

farmar*
hodnocení

0x

Nejspíše to bude spojeno s ČKP. Bylo by dobré přímo na triglavu zkontrolovat smlouvu zda je v jejich systému řádně zaplacená a taky vlastní doručovací adresu. Pokud je vše o.k. a vozidlo ihned po podpisu kupní smlouvy pojištěno není co řešit. Vozidlo by mělo mít uzavřenou pojistku ihned po zakoupení ne až tesně před zaregistrováním na dopravce. V případě delší prodlevy od koupi k registraci může právě v této době vzniknout problém. Na ČKP volat nemá cenu stojí to peníze a ty lidi co tam jsou nic neřeknou.

doplněno 11.03.12 21:54:

ještě přidávám odkaz kde lze kouknout na celou historii pojištění vozidla až do roku 2009 kdy začal platit novej zákon.

odcizena-vozidla.cz/...

axlik*
hodnocení

ANO, ke dni 11.03.2012 je pojištění platné a v pořádku.
axlik*
hodnocení

Tak jsem na to přišel! Prodával jsem auto v bazaru a byl sem tam v odhlášce, auto si okamžitě převzal nový majitel a na stránkách sem si teď ze smlouvy z bazaru zjistil jestli to bylo pojištěný..Od doby převzení NEBYLO! Takže on si to vzal, nechal mě v odhlášce a nepojistil to! Bude jim stačit, když jim pošlu smlouvu z bazaru kde sou podpisy obou stran?

farmar*

Ten odkaz je platnej vždy jen pro danou SPZ. Pokud auto někdo koupil odvezl do jinýho kraje a má jinou SPZ tak tato kontrola padá.

Teď bych kouknul na stránky čkp bezpojisteni.cz/..., kde je aktuální stav k dané SPZ.

V každém případě vznikl problém s doručením výzev od čkp někde je zřejmě uvedena špatná adresa.

doplněno 11.03.12 22:15:

Pokud máte kupní smlouvu z bazaru je to o.k. stačí doložit a měli by to ukončit.

axlik*
hodnocení

Takle mi to vyplivlo : 01.03.2012Nepojištěno! 01.02.2012Nepojištěno! 01.01.2012Nepojištěno! 01.12.2011Nepojištěno! 01.11.2011Nepojištěno! 01.10.2011Nepojištěno! 01.09.2011Nepojištěno! 01.08.2011Nepojištěno!
axlik*
hodnocení

Já jsem v TP v polopřevodu, ale majitelem toho auta už je někdo uplně jinej! Mám i smlouvu z bazaru že si to ten chlap přebíral, sou tam jeho inciály a podpis o převzetí auta!

farmar*

Není ale jasný proč nepřišli výzvy od čkp někde je problém. Bude zřejmě pro vaše dobro tam zavolat předem se obrnit proti těm jejich blbým kecům a trvat na tom, aby vám sdělili o jaký dluh se jedná k jakýmu patří autu. pak jim poslat tu smlouvu doporučeně s dodejkou. A stím Eosem nemá cenu jednat. oni jsou od toho aby stupnovali tlak na smyšlené dlužníky.

axlik*
hodnocení

Smlouvu nebo její kopii, nechci o ní přijít kdyby byl ještě problém!?

Ihned zítra volám protože tohle mě dostalo..Četl jsem že ČKP si dává načas aby dlužná částka byla co nejvyšší :)

Já jen doufám, že bude stačit přesto že v TP jsem v odhlášce já poslat tu kupní smlouvu kde je podepsanej novej majitel že auto přebírá ke dni bla bla..

farmar*

stačí jim kopie, ale je třeba z nich napřed dostat variabilní symbol který přidělují novým případům a pak jim to poslat. Doporučeně.

axlik*
hodnocení

Ok, hned v pondělí to vyřídím! Děkuji za pomoc! :)

axlik*
hodnocení

A budou kontaktovat novýho majitele aby to splatil? Mám smlouvu o tom, že jsem tam auto dal, podpis od majitele co ho převzal, kupní částku, že je spokojen se stavem atd a jeho údaje..Moje údaje též a že sem tam auto dal ke dni bla bla..Myslíte že jim to bude stačit poslat tedy?

farmar*

to stačit musí v tomto případě nemají šanci spor vyhrát. pokud to auto novej majitel nepojistil ani nepřihlásil jako že asi ne oni nevědí že bylo auto prodáno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]