Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní prohlídka u doktora - co čekat?

Od: ellin* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, zítra nebo ve čtvrtek mám namířeno k doktorovi. Už dva roky jsem tam nebyla, vlastně u toho, ke kterému mám jít jsem nebyla vůbec. Skončila jsem u dětského před 19.rokem a tam jsem měla jít na poslední preventivní prohlídku, ale nešla jsem tam, teď se chci jít zaregistrovat k "dospělému" obvoďákovi, tak se chci zeptat co se na takové vstupní prohlídce dělá... Jestli je to stejné jako dětská preventivní nebo je zde jiný postup. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím Ellin. Je to hodně podobné. Lékař Vám změří tlak, poslechne si srdíčko, popř. prohmatá břicho, či krční uzliny. Bude po Vás chtít kartičku pojišťovny. To je asi tak vše.

doplněno 11.03.12 17:31:

Zda se budete muset svlékat, to Vám poví jen Váš lékař. V případě, že si Vás bude chtít i "poslechnout", pak Vás požádá, abyste se svlékla do půl těla. Ten náš srdíčko poslouhá téměř vždy.

hodnocení

2x

Záleží, jak je lékař důsledný. Prohlídka, změření tlaku, EKG, moč, krev. Zeptá se na nemoci rodičů, sourozenců. Jaké operace a úrazy.

Moje zkušenost.

doplněno 11.03.12 17:23:

Na kartičku pojišťovny a OP, jsem zapomněla.

ellin*
hodnocení

Díky za odpověď, ještě by mě zajímalo, jestli se budu muset svlékat do spodního prádla jako to bylo u dětského. Mám s tím totiž trošku problém, vím, že bych neměla mít, protože je to lékař, ale prostě to mám v hlavě nějak zakódováno. :D

Ano, lékař vás prohlédne, položíte se na lehátko, pokrčíte nohy, promačká břicho, prohlédne nohy, změří tlak, poslechne srdce, nám dělal EKG. Je to rychlé.

doplněno 11.03.12 19:23:

Do kalhotek.

doplněno 11.03.12 19:29:

Většinou když se přechází k jinému lékaři, přinášíte si sebou svojí zdravotní dokumentaci. To znamená, že se zajde k lékaři, kde jste byla naposledy, vyžádáte si zdravotní dokumentaci. Většinou se to dělá, když se stěhujete, nebo chcete změnit lékaře.

doplněno 11.03.12 19:31:

Dětský lékař, vám vydá, vaši zdravotní dokumentaci.

martinaa*
hodnocení

0x

Vše, co je potřebné, je napsané výše, já jen doplním zkušenost, abyste s registrací u nového lékaře neotálela. Může se Vám to nepříjemně vymstít... já neměla doktora rok a půl, nic jsem nepotřebovala, klídek. A pak jsem jednou dostala astmatický záchvat (první) a skončila na pootovosti. K mému údivu mě odmítli vzít (bylo to ve dne), protože jsem neměla žádného obvoďáka. Celkem mě to překvapilo a nevím, zda jsem narazila na špatnou pohotovost, nebo to takhle fakt funguje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]