Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, manželka tuneluje firmu

Od: beck* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den.

Před několika lety si vzala ještě před uzavřením našeho sňatku manžeka půjičku na živnostenské podnikání, která byla konsolidována s menšími pujičkami. Já svým spolupodpisem strvdil smlouvy.
Manželka měla na starosti učetnictví a finance, já chod firmy.

Z pracovní vytíženosti a bezmezné důvěry si už po těch letech nepamatuji co bylo ve smlouvě. Rok zpět když sem začal pozorovat nejasnosti, jsem apeloval na předložení výpisu splátek a smluv.
Vždy se to nějak z jeji strany zakecalo a že je vše v pohodě..Stále sem tomu nevěnoval takovou pozornost, věřil ji a soustředil se jen na chod firmy.

Tedˇse sčuchla s finančním poradcem a mě lepí prdel co od ní očekávat.

A mé otázky jsou:

-Pomůže mi ochrana DAS, když se tam registruji ještě před vypuknutím tahanic?

-Když nedojde k rozvodu a my se dohodnem na fiftyfifty splátkách, každý bude dávat půlku.
Pojistí mě nějaká smlouva, kdyby náhodou nesplácela svoji půlku dluhu?
Ještě ale před dohodutím na rozdělení splátek chci vidět všechny výpisy splátek a smlouvy, které tvrdí že sem ji je udajně ztratil.V každé bance ji přeci vyjedou kopii smluv a splátek. Tak už v tom vidím nekalost..

-Mám obavy i z jejího učetnictví, firma byla přepsána loni na mě. Zvažuji o prověření jak ho vedla.

- Co se týče rozvodu tak nevím co očekávat. Byt jsem před manželstvím vzal na hypoteku na sebe. Rok šly splátky z jejiho učtu.
Po roce jsme se z bytu odstěhovali a začali pronajímat. Co vím, tak má nárok na púlku splaceného dluhu hypotéce.
Je nějaká možnost tomu zabránit?
Nejraději bych se od ní odstěhoval do jineho města kde mám práci na částečný uvazek..
Ale mám obavy že to může být použito u rozvodu proti mě, ikdyž udam duvod že jsem šel za prací..
Trvalé bydliště má stale v bytě, který pronajímáme. Přijde mi do plusu, když si změní trvalé bydliště do místa kde pobývá?
Bez trvalého bydliště ve městě kde ted bydlíme jí nevezmou dítě do školky, proto ho chce sama změnit.

- Dostala se ke mě informace (čemuž se mi nechce věřit) že od letošního roku můžu pořídit s.r.o.za nějakejch 15 000, čím prej ručím. To se mi zdá opravdu pěkná kravina.
Když prý nebudu živnostník, ale s.r.o. tak můžu vyhlásit bankrot a tím se zbavit dluhů. ( dluh je kolem 300 000Kč)
V případě bankrotu, bych asi i přišlel jako živnostník o byt, který je na 100% hypotéce. Je to tak?

-ROZVOD - Ten skrz 4leté dítě jsem stále odmítal, ale už jsem se rozhodl že do toho půjdu.
Když necham menželku zažádat o rozvod, jak moc bude rozvod dlouho a trvat, pokud se vzájemně dohodnem? Vím že tam hraje velkou roli dítě, jinak bychom byli rozvedeni během měsíce.A taky když zažádá manželka o rozvod, bude platit za rozvod víc než já? Na kolika dnes takový rozvod začíná, když se rozumně vzájemně dohodnem?

-Otáka poslední. je nějaká společnost, která by tento problém mi pomohla vyšetřit? Myslím tím manželčino počínání v podnikání atd. Nevím čím začít dřív, od čeho se dopíchnout. Už jsme to spolu několikrát probírali, ale tvrzení že po mě nebude nic chtít atd. mi přijde přinejmenším falešné, když sem zjistil jak ráda a šikovně mlží.

Škoda že na takové věci nejsou slevmaty

Díky za reakce

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to moc otázek nejednou a nelze na ně takto dát jednoznačné odpovědi. Poradila bych Vám, abyste zašel za právníkem. Ten Vám řekne, jak postupovat, aby to bylo ve Vašem zájmu a jistě pomůže věci řešit.

pt®
hodnocení

0x

Myslím, že důvěra ve vztahu je pryč. Vidím to na právníka, který zná rodinné i obchodní právo a na finančního poradce. To s.r.o. je možná dobrý nápad, jen aby to manželka nenapadla, jako plánované krácení majetku.

tomkv
hodnocení

0x

Jo, tak to je mi líto. Dělat se nedá nic. jen sledovat a sbírat důkazy.

Manželka mi taky vytunelovala firmu. Už deset let se soudíme. Podívejte se, jak jsem dopadl já. www.jaksetuneluje/...

Tomáš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]