Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Před rozvodem si chce vzít děti, může?

Od: flekies* odpovědí: 7 změna:

Mam pred rozvodem,jiz nebydlim se svym manzelem,mame spolu dve deti (1 rok a 3,5 roku) a on zacal delat problemy.Chce prijet a vzit mi deti.Ma na to pravo? co mam delat? Zadost jeste neni podana.Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Jak vzít? Buď se domluvíte, nebo k soudu. Stžejně budete pro řešení potřebovat právníka.

hodnocení

0x

Nemá na to právo. Ale co nejdříve podejte k soudu návrh na svěření do péče v době před rozvodem a po něm.

doplněno 10.03.12 21:10:

Dokud nerozhodne soud třeba jinak, děti patří do péče matky. Můžete se obrátit na úřad péče o děti.

flekies*
hodnocení

pry na to pravo ma,jsou to i jeho deti.ja nevim jak mu dokazat,ze na to nema pravo :(

medwed*
hodnocení

0x

Pokud soud nestanovi jinak ma na ne stejny pravo jako ty tam neni co resit nemuzes mu taky rict proste dneska sou tvoje a zitra uz ne pokud soud nerozhodne muze si pro nen prijit a kdykoli vzit obzvlast pokud jste jeste svoji...

hodnocení

0x

Já mám neodbytnou představu, že lze požádat soud o opatrovnictví před samotným rozvodem. A tyhle věci soud řeší téměř bleskově. Zkuste se na to poptat. *hej* Něčím podobným mi vyhrožoval můj ex v domění, že žádost o rozvod stáhnu. Při jedné hádce jsem ve zlosti řekla, ať nevyhrožuje, protože se mu může stát, že děti zabalím a do rozvodu se ukáže, jak se umí otáčet. Dost ho to vyděsilo. :D Držím vám palce a přeji hodně sil. *hej*

ladinpraha*

Tvá představa je naprosto správná. Pokud nebude vyřešeno opatrovnictví (a nejlépe současně SJM) nebude ani rozvod.

robin1*
hodnocení

0x

Já bych se asi hlavně zabýval na Vašem místě tím, na co mají právo Vaše děti.

Podle mne mají právo na oba rodiče, mají také právo žít v klidu, mají také právo na to aby jste je nezatahovali do svých sporů, Vaše děti prostě nemohou za to, že vy dva nebo jeden z Vás nemáte rozum a nedokážete se dohodnout.

Tak se prosím hlavně zkuste zamyslet nad tím jak je do toho nazatahovat.

Konečně pak práva otce a matku dítěte (ona rodičovská) jsou z pohledu zákona stejná. Soud při svém rozhodnutí přihlíží hlavně k zájmům dítěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]