Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádi jsou pro něj víc než já

Od: smutnaholka odpovědí: 32 změna:

S přítelem budeme v květnu 4 roky. Bohužel máme jeden velký problém a tím jsou jeho kamarádi. No ono to ani pořádní kamarádi nejsou, protože se moc nestýkají, jednou dvakrát ročně spolu něco podnikají. Dnes s nima šel do hospody, oni mi opravdu jsou až silně nesympatičntí a myslím si, že ani já u nich moc sympatií nemám. Byli jsme s nimi minulý rok na ranči, oslava narozenin pořadatele , a pořadatel mi dal hodně najevo, jak mu tam vadím, a že nejsem zvaná. Ani mi nepodal ruku na seznámení když mě přítel došel představit, bavil se se mnou za celé dva dny akce jen jednou a to tehdy, když mě oslovil jménem přítelovo bývalky. Moc dobře věděl, že už s ní přítel dávno není, že se jmenuju jinak, bylo to potom, co mě přítel představil ale stejně si musel rýpnout a divit se, jak je možné, že s ní není a jak to s ní bylo fajn. Potom se tam se mnou nikdo nebavil, všichni se bavili jen s přítelem a veškeré moje snahy zapadnout a zapříst hovor, byly zbytečné nikdo se se mnou bavit nechtěl. Až později mi došlo, že si to přítel u pořadatele a jeho kamaráda se kterým se mj. vidí také jen zřídka vyprosil přitzom tam na ty kace můlže jet kdokoli cizí alej já už předem nebyla zvaná. No a dnes s nimi přítel šel do hospody a asi ho tak nějak štve, že nejsem s ním ale já jsem jednak mimo město (bydlím u rodičů a do města se ted už nedostanu, auto ani řidičák nemám), a druhak no já bych tam ani nešla. Příteli jsem volala a on říkal že jsou v pohodě a že se po mě ani nikdo z nich neptal, takže jim tam zjevně nechybím. Když jsem příteli řekla, že je nějaký divný, že jsou tam všichni v párech na mě se nezeptají, že jsou hrozní, tak se načtval, a řval na mě, že mu lezu na nervy a at mu dám pokoj. Prostě cizí lidi ale má je raději než mě. Celou dobu co jsme tenkrát byli na ranči s nimi, se mě nezastal, v závěru večera jsme se pohádali a on mě poslal spát s tím, at mu nekazím zábavu. A to jen proto, že jsem mu řakla, jak mě mrzí, že mě všichni ignorují. Asi má radši bandu lidí které vidí dvakrát za rok než mě. Já se sanžila zapadnout ale vše si od nich taky líbit nenechám. A on je bezvýhradně na jejich straně. Ted tam s nima sedí, kecá a určitě závidí ostatním, že tam partenrky mají. Proč jsou pro něj oni přednejší? Kdyby se aspon jednalo o opravdový kamarády ale tohle jsou spíš známý, se kterýma se vidí jen občas.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamamba*
hodnocení

1x

Ahoj, nic si z toho nedělej, místo, abys seděla doma a trápila se, že tě společnost, se kterou se baví tvůj přítel mezi sebe nechce, zavolej kamarádkám a udělej si večer zase podle svých představ, nic mu nevyčítej, když ti bude volat, řekni mu, atˇse dobře baví a že ty se bavíš taky a že se uvidíte třeba pozítří...Nemá cenu se užírat, každý má své přátele a když si s někým nesedneš, není to konec světa:).

smutnaholka
hodnocení

Jsem na vesnici, kamarádky ve městě a já nemám ani auto ani řidičák abych dojela za nimi. Ony doljet nemohou ze stejného důvodu. Vlastně ani nemám kamarádky mám jen jednu a ta dojet nemůže protože nemá ani auto ani řidičák.

agi*

Tak se zeptejte na rovinu, jestli i tu bývalku ti jeho kamarádi nebrali mezi sebe a zeptejte se proč se vás tedy nezastane, bojí se jich snad nebo bojí se ukázat, že Vás má rád a tak aby vás nemusel bránit tak vás raději mezi ně nebere a také proto, protože ví, že by vás ignorovali a chce vás toho ušetřit...možná se taky mezi nimi cítí lépe bez vás a chová se uplně jinak než, když je s vámi. Vás má rád, ale před těho jeho kamarádama se hraje na někoho jiného...a prostě nechce, aby jste to viděla

smutnaholka
hodnocení

Ale on mě mezi ně bere, jen já už tam po tom posledním výletu nechci chodit. Jo ptám se ho proč se mě nezastává ale vždy se naštve a začne na mě dost hnusně ječet že mu jdu na nervy.

agi*

Asi kdyby se Vás zastal tak příjde o ty jeho kamárády, kteří by pomlouvali zase jeho, ale vy byste mu měla být přednější než kamarádi, které málokdy vídá. To určitě. Nebo mu dát ultimátum ať vám řekne proč se vás nezastane nebo že se s ním rozejdete. Pak zkuste s ním mezi ty kamárády jít a uvidíte, jak to dopadne.

smutnaholka
hodnocení

No utlimátu mu dát, tak to by byl jasný konec vztahu hned z jeho strany.

martinaa*

A? On si dělá co chce, bez ohledu na Vás, viz oslava, viz dovolená. Takový vztah chcete, kde na Vás přítel kašle, nezastane se Vás a absolutně ho nezajímají Vaše názory? To snad ne.

Já myslím, že si vás nezaslouží - nechte ho "plavat". Takové chování by se mi také nelíbilo. :(

jamamba*

Dobrá, tak já ti řeknu svůj názor na tebe, ale ber to jen jako názor a v dobrém :) Myslím, že se dost podceňuješ a nevěříš si, na přítele jsi hodně fixovaná a tohle jeho chování tě zraňuje, trápí a nevíš, co máš dělat, aby se jeho chování k tobě změnilo a on tě miloval jako ty jeho a neztrapňoval tě a neubližoval ti. Pokud chceš poradit - A) Mysli víc na sebe, než na něj - najdi si kámošky, se kterýma si budeš mít, co říct, třeba ve škole, nebo se domluv s holkama z města, že čas od času si někam vyjdete zapařit, nebo pokecat a přítel ať si taky sedí doma, uvidíš, jak bude koukat:) B) Když už tahle situace nastala, napiš mu sms, ať se baví,že mu to přeješ, že ty se bavíš taky (i když to tak třeba není) a že se ozvete třeba zítra/pozítří...a nic jinýho mu už nepiš a nevolej mu, počkej, až se ozve sám. A radši si vypni telefon:) , možná budeš překvapená:D.

doplněno 10.03.12 21:58:

A pokud se ukáže, že je opravdu jen sobec,co tě chce ponižovat, tak mu zamávej:),hezkej a chytrej kluk, kterej se bude snažit, abys nikdy nebyla kvůli němu smutná se určitě najde, to mi věř:)

smutnaholka
hodnocení

Nejsem na něj fixovaníá, to opravdu ne. Vídáme se 2x týdně na pár hodin, je pravda, že si hodně píšeme po icq, ale pokud chce jít sportovat, ok, pokud chce jít do hospody at už sám nebo s tou jeho partou, také ok. Jen mi vadí, že oni podle něj mají vždy pravdu a já jsem ta mrcha, co je nesnáší. To je celé. Dnes jel s rodičema na lyže a já mu to přeju. Myslím si, že kdybych na něj byla fixovaná, vypadá to úplně jinak.

martinaa*
hodnocení

1x

Tak já to napíšu ještě jednou - Váš přítel je sobec, kterému na Vás pramálo záleží. To by choval jinak, snažil by se Vás seznámit a blbé poznámky by odpálkoval. Nenechal by kamarády, aby se po Vás vozili. Chápu, že mohli jeho bývalku milovat, ale vyzrálý rozumný člověk to nekomentuje, protože to není jeho věc. Když Vás místo toho sobecký přítel pošle spát... je to idiot, promiňte.

Samozře může leckdo namítnout, že se s kamarády vídat nemusíte. Ona to tak úplně není pravda, protože Okruh přátel mu nezměníte na každé společné akci ti kamarádi budou, a abyste pořád seděla doma je nesmysl.

Od takového přítele prchejte co nejdál. Je to sobecký člověk, kterému více záleží na kamarádech a vlastní pohodlnosti, než na Vás.

smutnaholka
hodnocení

To máte pravdu, jsem mu asi nanejvíš ukradená:(

agi*

smutnaholka pokud jste i smutnalenka, kterou nechce vzít přítel na dovolenou pouze v páru tak kompinace s tímto příspěvkem je hrozivá TO NENÍ PŘÍTEL TO NENÍ VZTAH, určitě na Vás někde čeká opravdový lepší přítel, zaslouží te si to!

smutnaholka
hodnocení

Nejsem smutnalenka ale je hrozný, že tyhle problémy s přítelem má i někdo jiný:(

ladinpraha*

Hrozný? Ne Je to docela časté a na obou stranách. Zpočátku si jeden z partnerů nechá všechno líbit a za pár let se nestačí divit, kam se to dostal a co to má vlastně doma.

hodnocení

0x

a neděláš z toho zbytečné drama, když je s nima, jak říkáš 1-2x za rok? kdyby ses přes to přenesla, měla bys zbytek roku klid, takhle se zbytečně nervuješ, hádáš s přítelem, kazíš si vztah... stojí ti to za to?

smutnaholka
hodnocení

Tak mě prostě vadí, že mě se před nimi nezastane ale já proti nim nesmím říct nic, ani se bránit. Asi to bude i důvod k rozchodu, k čemu mi je partner který se mě neumí zastat? Ano, mě nevadí, že s nima je, ale to, že mu přijde normální, jak se ke mě chovají a ještě to omlouvá. A když se bráním? To je hned zle. Takže asi ho pošlu za tou bandou at si za nima táhne, stejně mu asi radí rozchod.

hodnocení

0x

Heh, pokud závidí ostatním, že na akci mají partnerky, tak to by mi nepřišlo špatné. Horší by bylo, kdyby se choval tak, že by ostatní záviděli jemu, že s sebou partnerku nemá ;)

Kamarády, se kterými se vidí jednou, dvakrát do roka neřešte. S vámi je nepochybně častěji, tak mu dejte volnost, ať si užije i je. Manžel má taky kamaráda, kterého nemusím - tak s manželem za ním nechodím. On mi nechybí a já jemu taky ne.

smutnaholka
hodnocení

Já bych je neřešila, at si s nima klidně jde, kam chce. Ale aby oni se do mě obouvali a jemu to přišlo v pohodě, to mi správné nepřijde. Promluvit si s ním o tom nejde, hned na mě ječí a já na ně nesmím říct křivého slova.

jareek*
hodnocení

0x

A vis urcite ze ostatni kluci jsou tam s zenskyma? Ja myslim ze to je panska jizda, kde zensky nejsou vitani, to taky znam a kdyby sla ta moje na takovy sraz se mnou tak bych byl taky nastvany a az prijdu, mam ji stejne rad iako pred tim.

:)

smutnaholka
hodnocení

Tak kdyby to byla pánská jízda, tak by mi to řek a netvrdil by mi, že jsou tam páry. Navíc já jeho partu znám, pánské jízdy nepořádají. Vše jen s partnerkama.

Každý máme své přátele. Pokud Vašemu příteli vyhovují určití lidé s kterými si Vy nerozumíte, pak byste to měla tolerovat. Možná jen trochu žárlíte na to, když tráví občas chvíli s kamarády a proto Vám to vadí. To, že Vás jeho přátelé neuznávají, nemusí být chyba jejich. Možná je chyba ve Vás, to lze takto jen těžko posoudit. Ale dopřejte mu, aby své přátele měl. Určitě máte také své. Kamarádi jsou mu přednější 2x do roka, protože jsou mu vzácní. To se přece pochopit dá. Každý vztah je o vzájemné důvěře a toleranci. Zdá se mi, že hledáte důvod k rozchodu a poukazujete na partnerovo chování. Jistě máte též své vrtochy. Záleží jen na Vás jestli s ním chcete být, nebo Vám jeho chování vadí natolik, že zvolíte raději rozchod. Zapřemýšlela jste někdy o tom, proč Vás jeho kamarádi nemají rádi a nechtějí Vás mezi sebe?

doplněno 10.03.12 18:52:

"Smutná holko", vykašlete se na to. Když o Vás jeho kámoši nestojí a dávají Vám to takto najevo, vyražte si v té době někam se svými přáteli, s kterými si rozumíte a je to. Nemá smysl to řešit a pokud se Vás přítel nedovede zastat, pak si Vás zřejmě nezaslouží.

smutnaholka
hodnocení

Ale já mu nic nezakazuju. Nevím, proč si to tady kadžý myslí. A ano přemýšlela jsem o tom, asi je to tím, že nemáme společné záliby, nemáme si o čem povídat. Ale víte, mě nevadí že s nimi jde, ale to, že oni si o mě mohou dříví štípat a v pořádku a když se ohradím, nebo řeknu svůj názor, tak jsem hned mrcha a lezu mu na nervy. To mi vadí.

smutnaholka
hodnocení

No právě a to nejspíš bude i důvod rozchodu. Jako já nechci vztah, kde jsou pro něj kamarádi víc než já.

agi*

Zvláštní jev:) a nemá to třeba něco společného s jeho předešlou přítelkyní se kterou si ta jeho parta rozuměla a tebe a taky na žádnou jinou si nemohou zvyknout? i když jde o setkání třeba jen 2 krát v roce? ale i tak by to bylo zvláštní, kdo ví co v tom je...i mě někdy přítel nebere všude, třeba na jeho sportovní zápasy, říká, že bych se tam nudila,venku mrzla, sama 5 hodin seděla, že jsou tam všichni sprostí apod. párkrát už jsem tam byla, ale kdybych chtěla tak s ním jít klidně můžu. Taky mě napadlo, že mě tam třeba nechce...hm, ale možná to se mnou myslí dobře, kdo ví...

smutnaholka
hodnocení

No ale oni se s ní viděli za celé dva roky vztahu také jen dvakrát.

olaf71*
hodnocení

0x

to je individuální. každý si musí rozmyslet co chce. já také občas upřednostnil kamarády před manželkou a jak to dopadlo? několikanásobným rozvodem*smich*

hop®

Souhlasím, že každý svého štěstí strůjcem. Ovšem hlavním důvodom rozvodu nebylo upřednostnění kamarádů, ale předcházející svatba...:-P

smutnaholka
hodnocení

Tak znovu. Mě nevadí, že s nimi chodí a tím upřednostnováním myslím to, že jich se zastává proti mě, i když jsem v právu a já si od nich dle přítele musím nechat vše líbit. To mi vadí.

buss
hodnocení

0x

Když se ti nelíbí jednání, vyměň. Být pak manželé... Co jeho rodiče, vztahy?

smutnaholka
hodnocení

Vztahy s jeho rodičema jsou v pohodě.

buss

Ale já myslím vztahy mezi rodiči, nekopíruje je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]