Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Miluji svého milence

Od: angelika11* odpovědí: 33 změna:

ahoj prosím o radu a názory,

miluji svého milence, nejsem na to hrdá, uvědomují si, že to co dělám, je špatné, že někomu ubližuji, a je mi z toho také zle, ale na druhou stranu vím že je to ten, s kým chci být celý život.

bohužel on mě nechce, respektive má závazek a to je dítě s jeho partnerkou. spíme spolu půl roku. nevím co dál, nedokážu ho opustit, již jednou jsem to udělala, ale on se ozval a já nedokázala říct ne a od té chvíle jsem věděla že tento boj mám prohraný. jsem nešťastná, kolikrát až zoufalá.

vím, že si rozumíme, kolikrát si říkáme, že to není jen o sexu, že se máme rádi...jenže to je vše.

říká, že jí nechce opustit, kvůli dítěti, ale občas mluví o tom že s ní nebude, jakoby nevěděl co má dělat...nechci si dělat naděje že by mohl být se mnou...ale nedokážu si pomoct.

na druhou stranu mu nechci brát jeho rodinu, chtěla bych ho jen, pokud by se rozhodl, že jí opustí kvůli sobě..ale chápu ho když to nechce udělat...nic mu nevyčítám, nepomlouvám jeho partnerku, spíš naopak, nesnažím se ho nijak přesvědčit, aby byl se mnou, snažím se jen, aby mu se mnou bylo dobře a myslím si, že je..

prosím o radu

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

2x

No to je pravda, že tady už nelze moc co radit. Snad jen to, že on se stejně s partnerkou nerozejde (a pokud Vám miluje tak, že by to udělal, tak to stejně neudělá kvůli sobě, ale kvůli Vám a Vy tak ublížíte jeho rodině). Budete s ním ještě rok a nic se nezmění! absolutně nic. Pořád budete z jeho partnerky dělat "vola". Na druhou stranu chápu co dělá s člověkem láska. Ale dokázala byste si vážit člověka, který "opustí rodinu" a co když až budete tedy spolu a budete třeba mít rodinu a bude se opakovat to co dělá teď- najde si jinou? Říkáte, že nechcete nikomu ubližovat, tak neubližujte. Neviním jen Vás, ale především Vašeho milence, protože on je ten, který má rodinu, na které mu (snad) záleží a podvádí ji. Vím, že je to tvrdé co říkám, ale je to můj názor... Moje rada zní: "Zkuste se nad to přenést, opustit ho, vydržet ten srdcebol... Za nějaký čas na něj zapomenete a třeba potkáte někoho, kdo Vám za to bude stát daleko více a hlavně Vaše láska nebude založena na lži a ubližování druhým a navíc nebudete se trápit! ;)

angelika11*
hodnocení

děkuju za názor a radu, samozřejmě, že by si mohl najít i potom jinou, bohužel ho mám tak ráda, že bych se s tím snad i smířila...kdyby tam nebyli žádné city, tak ho opustím hned, bohužel on by mě přesvědčoval a přemlouval, není to lehké, už vůbec ne smířt se s tím, i když vím že to nemá budoucnost.

ellin*

Já to chápu, vím co dokáže láska... Ale co tedy chcete po nás? Rady odmítáte. Pokud nebudete silná, tak se nic nezmění, musíte udělat radikální krok. Bohužel to vážně nikam nevede. Nebo je příliš brzy, třeba za chvíli (tak za půl roku) konečně odhalíte i jeho temné stránky, přejde pocit zamilovanosti, konečně sundáte ty růžové brýle a prohlédnete.

angelika11*
hodnocení

znám ho celkem dobře a jeho temné stránky jsem také poznala. musím se s tím poprat a překonat se. už jsem přemýšlela o cestě do zahraničí-kvůli práci, myslím si že jinak bych to nezvládla, kdybych tu zůstala...

ellin*

Tak to zkuste, zkuste to takhle přemoci a nedejte na milence, pokud Vás bude přesvědčovat ať zůstanete, bude to těžké, ale já věřím, že to dokážete! Navíc nejen se oddálíte od pokušení, ale navíc získáte i nějaké zkušenosti ve světě a třeba po nějakém čase i jiný pohled na situaci, možná zjistíte, že to bez jde a ještě lépe než jste si myslela.

doplněno 09.03.12 22:30:

* bez něj jde...

angelika11*
hodnocení

to bude asi nejlepsi reseni. i kdyz to bude tezke...vim ze si za to muzu sama, ze jsem to vubec dopustila, a ted se divim, ze se trapim.

jumba

Nevěřím, že byste jednou mu dokázala odpustit nevěru. Ted, když milujete, tak si říkáte ano, ale časem by vám to vadilo taky, bud byste trpěla jeho zálety proto, že máte spolu dítě, nebo byste ho kopla do zadele. Ale štastná byste nebyla a trápila se a trpělo časem i dítě, kdybyste spolu zůstali a on si chodil za milenkou.

lidus*
hodnocení

2x

Milenecký vztah jsou jasně daná pravidla, pokud chcete víc tak hledáte životního partnera a to tento muž, co nemá jasno, podle mě tedy není. Chcete radu, líbit se vám nebude. Radikální řez-rozchod jednou pro vždy, nebo pokud to tak cítí musí odejít a s vámi začít znovu. Nečekejte ani měsíc a už vůbec ne rok, dva, tři, že chlap něco vyřeší , tomu to vyhovuje jak to je, doma uvařeno a vyprané, s děckem si chvilku pohraje a pak odchází za sexem za vámi. Ujasněte si co jste ochotná vztahu dát, nezapomeňte, že vy budete ta co se stará, vaří a pere a nebudete jako milenka naladěna každý den roztáhnout nohy. Lehce se může tedy stát, že ten super muž zas půjde hledat souznění duší jinam.

nu*
hodnocení

2x

1.) neposlouchej ty přitroublé moralisty, pokud člověk může prožít něco hezkého, neměl by se tomu bránit

2.) nikomu neubližuješ, pokud o tom nikdo neví...musíte se s tím vyrovnat oba uvnitř sebe...nechápu čím a jak bys mohla někomu ubližovat...a nikdo z moralistů mě o tom nepřesvědčí...pokud ano, očekávám argumenty...

3.) ty jsi dobrá milenka,. pode toho co píšeš, kdybys byla moje, také bych se Tě nechtěl vzdát...

4.) žádáš o radu ale neuvádíš co bys vlastně chtěla, pokud plánuješ do budoucna založení rodiny, jde jen o to s kým a kdy...stávající milenecký vztah je samozřejěm nevyvážený a nevyrovnaný, i když si možná dobře rozumíte, on má závazky a Ty ne...Lepší by bylo kdyby jste na tom byli oba stejně...dovoluji si vyslovit hypotézu, že to co není vyrovnané, nemůže z dlouhodobého hlediska dobře fungovat...

5.) Můžeš mít milence a současně si postupně hleda někoho pro život, proč bys nemohla mít také ještě jednoho chlapa a pak si vybrat...nebo můžeš milenci přiložit nůž na krk...Nebo ho rovnou rozvést, zkušené mrchy Ti poradí jak to udělat co nejefektivněji...Myslíš si že bys s ním chtěla žít? A založit rodinu? Tolerovala bys mu jeho dítě? nevadili by ti že o něj chce pečovat? že bude platit výživné? Že se budou navštěvovat s bývaloui ženou?

6.) Závěrem bych ještě jednou rád zopakoval, že pokud může člověk prožít něco hezkého, neměl by se to u bránit...a na přitroublé řečí moralistek a moralistů neber ohled, milenku nebo milence má dnes kdekdo...

7.) Mimochodem, já mít milující a tolerantní - vhodnou milenku, jako Ty, a k tomu i takovou manželku, neřešil bych nic...Proč se rozvádět a zakládat další rodinu, když mi to vyhovuje takhle, Jedna vypere vyžehlí uvaří, s tou druhou se pomiluji a občas třeba vyrazím na tajný výlet, ze kterého se vrátím k té první...Myslíš že jsem prase? Nebo jsem úplně normální chlap? Z hlediska křesťansmé morákky rto není zrovna obvyklé jednání...

Možná nejde jen o sex,ale je jasné že na ty další společné aktivity nemáte dostatečné podmínky...a za stávajícího stavu ani nebudete mít...:-PNIKDY! Tak přemýšlej

angelika11*
hodnocení

nejvíce bych chtela aby jsme se dali dohromady a aby citil alespon neco podobneho co ja. na rodinu zatim nespecham, ale je mi jasne ze bych se musela starat i o jeho dite a nepopiram ze by to nebylo pro me lehke. otazka jestli bych mu tolerovala jeho dite...nekolikrat jsem o tom premyslela, vim ze by to bylo tezke, i to vidat se s jeho partnerkou(zenaty zatim neni), ale rikam si ze kdyz clovek oopravdu miluje je schopny prekonat lecos. i kdyz nikdo nevi jak by nam to fungovalo, ze?to clovek ale nevi nikdy

doplněno 15.03.12 15:27:

a jeste dekuji, za vas nazor na me, vetsina lidi me odsuzuje a ja se ani nedivim,.

snazim se mu delat, co nejmensi problemy, protoze ho mam opravdu rada a vim, ze kdyz jsem v pohode, veselá, stastna, tak on je taky a to me tesi. ale neberte to tak ze se pretvaruji, kdyz je mi zle nebo mam spatnou naladu tak to dam najevo..

lidus*

Z toho jasně plyne, že vy nechcete být "jen" milenka a to je podle mě špatně. Milenecký vztah je jedna věc a manželství druhá. Na prvním místě musí být manželka a děti a až pak zábava. Nejsem moralista a jsem celkem přející ovšem pravidla jsou jasně daná. S milenkou se muž neukazuje na veřejnosti, mezi přáteli a nezve jí na rodinná setkání, je to vztah jen a jen o sexu, žádné city se sem netahají. Můj muž říká, že ideální milenka je šťastně vdaná a sama má zájem aby se tajný vztah neprovalil. Upozorním na to, že tajný vztah je to na chvilku, každá manželka-manžel se dřív nebo pozděj dozví a to i když bydlíte ve velkém městě a dodržujete jakési zásady. No a pak už je to o tom, proč jste nebo nejste ochotná to tolerovat.

angelika11*
hodnocení

samozrejme ze nechci byt jen milenka kdyz k nemu neco citim, ja ale nas "vztah" neberu jen jako zabavu. muze se stat ze se to dozvi, ale to si rozhodne nepreji

ladinpraha*
hodnocení

0x

Radu? Zkus použít občas to, co máš v hlavě. K tomuhle jsou jakékoli komentáře naprosto zbytečné.

wajda7*
hodnocení

0x

A máme vám poradit nebo vás utěšit či vám stačí pouze názor?

Můj názor je, že tohle nemá naději na úspěch a že byste se na to měla vykašlat dříve, než promarníte několik let života třeba čekáním. Chcete mít děti? Manželství? Dokážete si to představit takhle? Pokud ho ta jeho nevyrazí tak od ní pravděpodobně neodejde a vám nestojí za to na to čekat.

Ale jak říkám je to jenom můj názor. Záleží na tom, s čím jste spokojená vy.

jumba
hodnocení

0x

Stačí si uvědomit, jak by asi bylo Vám, kdybyste zjistila, že má milenku. A ono to časem stejně vyjde najevo. Nic se nedá utajit natrvalo. Jednou Vám může vyčítat, že opustil přítelkyni i dítě kvůli Vám. Nebo ho vykopne přítelkyně sama. Když s přítelkyní nebude štastný, nebude ji mít rád, tak odejde od ní sám, bez Vašeho přičinění. Takhle má přítelkyni, dítě i milenku a podvádí všechny. Práce v cizině, by bylo nejlepší, když víte, že byste zase neodolala. Nebral bych telefon a ani jinak bych neudržoval kontakt. Bude volný a možnost se rozhodnout.

angelika11*
hodnocení

on od ni jen tak neodejde, nechce je nechat v nejakem malem byte, kde by jeho dite vyrustalo a vubec nechce sve dite ztratit...na druhou stranu s jeho pritelkyni je to nesnesitelne, skoro spolu nekomunikuji...obcas se zmini o tom ze by od ni odesel.

ano cizina bude nejlepsi reseni

jirik*
hodnocení

0x

Tohle je příběh podobný jaky měla ma kamaradka...nakonec to dopadlo tak,že na její nevěvu její manžel s kterým má dva syny přišel,o to horší,že se jednalo o jeho nejlepšího přítele...kamošku vyhodil,protože bydlela v jeho bytě a ta malem skončila v blazinci,protože milenec se zachoval jako zbabělec a zůstal ze svou ženou...kamoška zůstala sama,její dva synove sou již dospělí,takže svym způsobem mamu už nepostradají...ovšak vše dobre nakonec...po X letech se seznamila ze svym současnym mužem a čekaji mimčo;)

krista*
hodnocení

0x

Ani bych se nedivila, kdyby ho manželka odkopla a vy ač se to zdá nemožné také už po čase nechtěla. Zakázané ovoce chutná nejlépe. S takovým partnerem bych MOŽNÁ skousla být pouze v případě, že se sám bude chtít s manželkou rozejít a až by si vše v rodině uspořádali do nových kolejí. Ale i tak od nevěrníků ruce pryč, myslím si, že se jim nedá věřit. POKUD Vás miluje sám by vše vyřešil, abyste spolu mohli žít, pokud se s vámi bude jen scházet je to príma jen pro něj, ale pro vás ztráta času...

Přeju hodně štěstí, ať jste šťastná!

angelika11*
hodnocení

Děkuji, máte pravdu, pokud by me miloval, nejspis by neco udelal...i kdyz kdo vi kdyz je na prvnim miste jeho dite.

martinaa*
hodnocení

0x

Takhle je má známá už pět let milenka nic moc pěkného ani charismatického muže. Na začátku jí jasně řekl, že se nerozvede kvůli dětem, a ona známá pořád čeká... a čeká... a čeká... a dělá ze sebe pěknou husu. On má sex, kdy chce, a ona má vizi, že ji asi miluje a že se jednou rozvede.

Milenec Vám jasně řekl, že se nerozvede, tak co byste ještě chtěla slyšet? Jediná rada je okamžitě se beze zbytku přestat stýkat a telefonní číslo vymazat.

angelika11*
hodnocení

nejsou svoji a nerekl mi jasne ze s ni zustane, jednou mluvi o tom ze nemuze odejit kvuli diteti podruhe zas ze odejde...je to pro nej tezke, s partnerkou si nerozumi, kdyby nebylo ditete jiz by spolu nebyli a to oboustranne. tento vztah je komplikovany.

5 let je dlouha doba, ona ho nedokaze opustit? ted si rikam ze bych to jiste ukoncila, ale tech pul roku uteklo jako nic a kazda chvile byla krasna...

martinaa*

A to víte, že si s partnerkou nerozumí, nebo to jen říká? Víte, nejčastější výmysl zadaných mužů pro to, aby měli mimovztahový sex, je právě ono "nerozumím si s ní". A věřte, že pokud vidíte každou chvíli jako krásně strávenou, nebude schopna ho opustit ani po těch pěti letech. Nehledě na to, že když podvádí přítelkyni s Vámi, na 90% by podváděl Vás s další ženou, které by tvrdil, jak si spolu nerozumíte..

angelika11*
hodnocení

ne to opravdu vim, v podstate ani ona jiz s nim nechce byt, pokud by tam nebylo to dite, jiste by uz spolu nebyli. ano je to mozne ze takovy zkratka je a podvadet bude i kdyby mel jinou partnerku...

krkovicka*
Zajímavé je, ze tam vidíte...Nechcete se přítelkyni jít představit? Ať to máte vyřešeny vsichni? Ona sním nechce být, on sní taky ne, jen oběma záleží na dítěti...

krkovicka*
hodnocení

0x
Co byste ráda chtela slyšet? Lehká výmluva chlapa který sedí na dvou židlích.Svézt tom nas to, ze kvůli dítěti...pche! Když chcete pokračujte si v tom dál.Mně osobně byl to bylo proti srsti.U ní komfort ja jen zneužitá.Jak prosté.

misa*
hodnocení

0x

Ahoj, blbé komentáře tipu "použij to, co máš na hlavě! nečti. Takové lidi bych nejradši někam kopla, protože člověk sem píše pro radu, ne pro hodnocení.

Takže, prožila jsem si to stejné, takže jen napíšu jak to dopadlo a jak by to asi dopadlo u tebe.

U nás to bylo opačně. Já vdaná jsem měla milence. Je to hnus, ale pokud něco ve vztahu nefunguje, tak se to prostě stane. Toho člověka jsem strašně milovala. Čekal na mě rok ... já jsem si pak zvykla, že ho mám tak jak ho mám, už to vidím i sama, že poslední měsíc než mě opustil jsem se chovala divně (už jsem neměla sílu za ním běhat) a dopadlo to tak, že mě opustil. Stalo se tak v červnu loňského roku a jsem z toho pořád vyřízená, pořád ho strašně miluji a vím, že to byl ten pravý pro život. Co z toho vyplývá - opusť ho, nebo aspoň se tak chovej, ať on si uvědomí, co k tobě cítí. Udělat tohle ten můj milý, kdyby mi řekl, že mě opouští během toho roku co na mě čekal, tak bych se taky rozhoupala dříve a ne až poté, co mi dal košem a našel si jinou, volnou holku. Tzn. hop nebo trop, řekni mu, vydrž to, že ho opouštíš, ať on si uvědomí, jestli chce být s tebou. Úplně chápu tvé zoufalství, je mi to líto, vím jaké to je. Pokud on chce být s tebou a miluje tě (je tu totiž i možnost, že tě tahá za nos a má tě opravdu jen na milování) tak bez tebe nebude moc být a zkrátka a dobře odejde od své přítelkyně. Pokud to tak silné není a má tě jen na to, tak se na něho aspoň vykašleš. Ale nečekej, co k tobě cítí, tak to už tam je.

Ze srdce přeji, ať to bolí co nejkratší dobu, ne jak mě již 8 měsíců...

ellin*

No, pokud (jak Vy říkáte) v tom vztahu něco nefunguje, tak by bylo snad lepší řešení opustit partnerku, vyříkat si to z očí do očí a nedělat z nikoho blbce- jak z manželky (přítelkyně), tak z milenky. Tohle chování není přímo ideální pro plnohodnotný vztah, je to spíš trochu alibistické a vlastně i velmi sobecké- zejména ze strany toho kdo to koulí na obě strany.

Chápeme, že autorka se neptala na hodnocení, ale na radu, ale nemůžete přece po nás chtít, abychom jí říkali, že má rozvrátit rodinu a myslet jen na sebe, když se domníváme, že to není správné a my bychom to tak nedělali.

angelika11*
hodnocení

Děkuju moc za radu, nikdy jsem neverila ze bych se mohla zaplest do takove situace a stalo se...taky te lituju, zkusila jsi ho jeste kontaktovat?a vi vubec co k nemu citis?

jeden můj znamy mi to také radil, abych se na něj vykašlala a že pak uvidím...jenže právě když to udělám tak nevím jestli tady dokážu zůstat a čekat, jestli se vůbec ještě někdy ozve...když už bych to udělala nejspíš bych někam odjela, alespon na par mesicu, ale možna to by byla ta chyba, možna by stalo za to chvili pockat...nevim, občas se mi to zda vsechno ztracene, někdy mam zlost a chci na nej okamžite zapomenout a pak si uvedomim jak je mi s nim hezky jak jsem stastna. je to vycerpavajici, ale to ti nemusim rikat, to nejspis znas stejne dobre jako ja..

muz
hodnocení

0x

Jestli ti jde jen o to, aby "mu s tebou bylo dobře", hoď všechny tyhle úvahy za hlavu a nech to tak jak to je. Jemu teď nic nechybí - doma má stálou partnerku a dítě, čili zajištěnou domácnost se vším komfortem, s tebou príma sex a nějaké to další povyražení. Když se mu jedna omrzí, přeběhne ke druhé. Nikdo mu nic nevyčítá, nikdo ho nikam netlačí, nikdo po něm nechce radikální rozhodnutí, prostě sen každého nevěrníka. :)

angelika11*
hodnocení

něco na tom bude...myslim ze jste to vystihl.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,prosíte o radu,ale tady je každá rada drahá. Ten kdo tohle nezažil,neví jak se cítíte,co cítíte a jak se máte zachovat. Ti co nikdy nevěrní nebyli,Vám jen stěží poradí co dělat,jestli tlačit či ne.Člověk může dnes přísahat že se ho tohle nikdy nedotkne a za pár týdnů může být vše úplně jinak.Tak se i já na tohle dívám malinko z jiného úhlu.

Když tak čtu Váš příspěvek,milujete ho,ale on má přítelkyni a dítě a tady je to co si myslím že si máte moc dobře uvědomit.Dítě je obrovské pouto to co ho tam drží a dle mě se ho nevzdá.

Vy jste milenka,žena ke které si chodí ulevit,tam kde může hodit starosti za hlavu a nepřemýšlet nad banálními věcmi,nad kterýma musí doma.Je to o sexu a jen o tom že vám je spolu dobře. Ano je to jen pud a nic víc.

Můj názor je že byste si měla položit otázku,Stačí mi být ta druhá?Pokud ne,tak půjdu přes mrtvoly a budu se snažit si ho urvat pro sebe?Pokud ano,co jdyž se to obrátí proti mě a nebudu ho i přes ti mít? je vaše společná láska tak silná že to překonáte?Myslíte si že u Vás zapomene na dítě? NE.Časem by ho to začlo žrát a trápil by se a Vy s ním.

Má rada je,zvažte to a dle mě byste to měla utnout a vyhýbat se mu a mít nové číslo a odjet někam za prací a dát tomu čas. Sama to nedokážete a on to cítí a mezi námi,proč by se chlap dobrovolně vzdával milenky co mu splní co mu na očích a jinde na těle vidí?Musíte být krásná,něčím zajímavá,protože ošklivé ženy milence nemívají. Tak se rozhlédněte kolem,volných chlapů je na světě spousta.Pokud ho máte ráda,ustupte mu z cesty.Bolí to,ale i tohle přejde.Hodně štěstí.Honza.

angelika11*
hodnocení

děkuji, právě že já přes mrtvoli nepůjdu a rozhodně ho nechci takto uhánět nebo jakkoliv ho přesvědčovat, taková zase nejsem, já to vše chápu, že má dítě a nechci být rozvracečka rodin, i když se právě ted nechovám zrovna dobře. ale vím že jim to nefunguje a nefungovala dávno předtím než jsme se znali.

a také nechci aby ztratil své díte, vím jak ho miluje. přesto je to težké, ale bude to tak lepší, alespon pro ne, i kdyz kdyz odejdu, je mozne si najde za cas jinou milenku

beeatrice
hodnocení

0x
Dobrý den. Musíte se rozhodnout vy, jestli chcete být jen milenka nebo partnerka. Je to moc důležité pro váš vztah do budoucna.
Pokud plánujete rodinu, a on nechce odejít od své rodiny, tak dejte od toho co nejdříve ruce pryč. Bude to bolet, ale přebolí.
Já sama jsem vdaná a milenecké vztahy jsem odsuzovala. Až do doby, kdy jsme měli manželskou krizi a Já si našla milence.
Ženatého milence. A musím říct, že jsme si navzájem zachránili manželství. Stali se z nás milenci, kamarádi,partneři do nepohody. Miluji ho,kolikrát to bolí, když odchází, ale vím, že když bude moct, tak je tu pro mě. Náš vztah je založen na důvěře a trvá již 11.let.Musela jsem se smířit s tím, že budu vždycky ta druhá. Ale je to hrozně fajn, když máte někoho, kdo vás má rád a kdo na vás myslí.
Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]