Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz na cestu k moři, chtěl bych o prázdinách nebo po prázdninách k moři, ale vše je příliš drahé pro mě. Chtěl bych tak moc navštívit Egypt a Rudé moře. Ačkoliv kdyby to nešlo "spokojil" bych se s nějakou čistou pláží v Středozem. moři. Nevíte kde sehnat levné letenky například do destinací v Egyptě: Marsa Alam, Hurghada nebo Sharm el Sheikh. Samozřejmě také bych chtěl nějaké levné zájezdy do Sardinie či Již. Francie pokud by bylo možno.
Děkuji předem za odpověď
doplněno 09.03.12 14:47:Mimochodem jsem se chtěl ještě zeptat - Je pravda že když vám to v životě nějak nejde a vy odcestujete,vrátíte se, najednou se vy změníte a budete úpně jiní?
Kde seženete levné letenky neporadím, nevím. Lítáme s Fischerem a vše je bez problémů.
Chtěla bych vám něco napsat k druhé otázce. Je pravda, že když vám to v životě nějak nejde a vy odcestujete,vrátíte se, najednou se vy změníte a budete úplně jiní?
Záleží na tom, jak se díváte na svět kolem sebe? Jestli nastoupíte do letadla, doletíte do zmíněné destinace, zabydlíte se v hotelu a hurá na pláž. Tam sebou plácnete na lehátko, občas si dáte nějaké pití, nebo jídlo, občas trochu plavání a zase lehátko. Večer, trochu hudby, zábava. Uplyne 10 dní, letíte domů. Přiletíte a budete úplně stejný, jak jste byl. Když byl hotel dobrý, budete chválit, když byl hotel 2 hvězdičky, budete hanět.
Když se na svět, budete dívat, abyste něco nového poznal, pak budete vidět, nové věci, kolem sebe. Také se budete koupat, slunit. Uděláte si výlet, podíváte se, jak žijí lidé v destinaci, kde jste. Jak chodí oblečené děti do školy. V Egyptě uvidíte, jak lidé spí, volně na ulici, jen tak u stěny domu, jak těžce musí vydělávat na jídlo. Uvidíte, jaké jídlo, jí obyčejní lidé. Prohlédnete si památky. To je ta změna, která nastane u vás, budete se na svět, dívat jinak. Už nebudete jen vy a vaše starosti, budete přemýšlet o někom jiném.
Jezdíme už několi let do jižní Itálie - poloostrov Gargáno, městečko Rodi Garganico. Blízko Peschici, Vieste. Čisté moře, kouzelná vegetace, příjemní lidé. Je to sice autobusem, strava vlastní, ale na 10 dní za dva je doprava, ubytování a pojištění pro oba dva za 7900 Kč. Nějakou tu pizzu a hlavně báječné zralé ovoce tam sežene člověk vždycky.Úžasně chutné sýry a samozřejmě italská zmrzlina. Apartmán pěkný, čistý, klimatizace v ceně. Za ty peníze a pro dva se mi to zdá opravdu přijatelné. To by člověk často nesehnal ani v Čechách. Jaga.
Možnost výletů za příplatek: podmořské jeskyně, ostrovy Tremiti, džípem do nár. parku - pralesa..., okolní města...
A k tomu, aby odjel člověk špatný a vrátil se čistý, spokojený a jiný, nepomůže ani sebelepší dovolená. K tomu, aby se člověk změnil k lepšímu, jsou třeba volní a morální vlastnosti, pevná vůle, touha, něco změnit. Jen tak odjet a vrátit se nepomůže. Viz směnovna: naši ministři procestovali celý svět. A viděl jste, že by jim to pomohlo, že by se vrátili lepší? Ani omylem! Jaga.
Nevim ,jak babajaga, ale my byli loni na gargánu autem.Navštívili jsme města Vieste a Peschici-obě krásné historické městečka a o večerní atmosféře nemluvně. Rodi garganico je také určitě úžasné,ale mezi letovisky se jedná o menší a klidnější městečko než Vieste a Peschici. Nejhezčí pláže jsou od Vieste na jih po Manfredonii. Každopádně autem pouze bez dětí, je to únavné a také jsme asi na půl cesty přenocovali v hotelu. Benzín a poplatky za dálnici + přespání+strava na cestě cca 14000Kč tam i zpět což je opradvu hodně.V tomto směru je lepší autobus. Milovala jsem zájezdy autobusem, ale dnes už raději ne,mám strach. Více věřím partnerovi za volantem než cizímu člověku.
Napíšu pouze svůj názor, a to ten, že pokud na zájezdy do Egypta, Sardinie aj. nemáte, tak si raději ještě rok šetřete, makejte na brigádách a jeďte pak na lepší, než abyste teď vzal zavděk levnou náhradou. Egypt není moc levnou dovolenou... Francie sice ano, ale čím méně peněz, tím méně zážitků (za vše se platí) a taky horší doprava.
K druhé části otázky mohu napsat pouze to, že před problémy neutečete, ať jsou jakékoli. Neznám nikoho, kdo by se vrátil z dovolené a zatím by se změnilo jeho okolí a potíže. Jedině, jak je psáno výše, že si uvědomíte, jak jste na tom vlastně dobře oproti jiným. Ale pro tohle zrovna lidé za hranice nejezdí.
Zkuste se podívat na tyto stránky. nacesty.cz/... Jedná se o německé cestovní kanceláře, které jsou nejlevnější. Počet dnů, místo atd. si můžete měnit podle svého. Ono i zájezd do chorvatska může byt mnohom dražší než do Egypta, záleží vždy na tom jaké máte ubytovaní a v jaké míře si dovolenou užíváte.
Francie je podle mě hodně drahá záležitost, pokud tedy nespíte v karavanech a nedopravujete se autobusem a nestravujete se přípravou vlastního jídla.Taky záleží na tom zda jste ubytování např. v centru S. Tropez anebo o několik km dál v kempu. Cena každé dovolené záleží na tom, jak ji chcete strávit. Do Egyptna se platí asi nejvíce za letenku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.