Nejste přihlášen/a.
Od začátku března chodím na veřejné práce 5x týdně 4 hodiny denně. Od dětí jsem k narozeninám dostala poukaz na týdenní pobyt v lázních. A teď nevím co dělat. Smlouvu s ÚP o veřejných pracech mám podepsanou od 1.3.2012 do 30.8.2012. Termín pobytu v lázních je v červnu. Dá se to na pracáku nějak omluvit nebo tak něco? Nechce se mi nechat propadnout dárek za cca 4 tisíce.
Vaneso, prostor pro domluvu s ÚP zde určitě je. Předložte jim poukaz, který je zaplacený a požádejte je v tomto případě o vstřícnost. Domnívám se, že by Vám měli vyjít vstříc bez problémů.
No problém je v tom, že oficiálně žádný poukaz nemám, jen mi děti vyrobily na pc dárkový certifikát, ale zaplacené to je
Tak se zeptejte, zda Vám to umožní na základě potvrzení o zaplacení. Domnívám se, že pokud jim předložíte, že je poukaz skutečně zaplacený v tom termínu, nebudou Vám dělat potíže. Ale prokázat zaplacení asi budete muset.
Ono to zni sice hezky, ale nevim jestli UP neco takoveho umozni... UP neomlouvaji nic krom lekarsky potvrzenych zpravach. Jak je to na verejne prospesnych pracech netusim, ale rekl bych ze podobne.,
Zbytečně kombinujete. Den před odjezdem se odhlásíte z evidence ÚP, den po příjezdu se znovu zevidujete na ÚP. Nic jednoduššího neexistuje.
Tak úplně jednoduše. Když bude někdo v evidenci třeba jen jediný den, pak celý měsíc za něj zaplatí zdravotní pojištění stát. Tazatelka bude v evidenci 24 dnů, příp. 23 dnů, takže i za ni zaplatí celý měsíc zdravotní pojištění stát a ona nikde nic platit jako samoplátce nebude. Jasné?
Pokud má s ÚP tazatelka smlouvu na dobou určitou na veřejné práce, pak se nemůže odhlásit a zase přihlásit jak chce. Smlouvu musí dodržet a proto se na případné dovolené musí s ÚP domluvit.
doplněno 12.03.12 21:09: "Coop" tak Vám děkuji za objasnění.
Vás matou pojmy, které tazatelka používá. Z toho co uvádí vyplývá, že je na veřejné službě, přičemž samozřejmě zůstává v evidenci ÚP. Veřejně prospěšné práce jsou úplně něco jiného. Každý uchazeč o zaměstnání má právo se kdykoliv z evidence ÚP odhlásit a znovu se tam přihlásit (kromě sankčně vyřazených a pár dalších výjimek). Pokud není chazečem, tak samozřejmě žádnou smlouvu dodržovat nejen nemusí, ale ani nemůže.
1. Žádné veřejné práce v rámci ÚP neexistují, opravdu netuším, o čem píšete.
2. V případě veřejné služby zůstává i nadále uchazeč v evidenci ÚP.
3. V případě veřejně prospěšných prací se uchazeč nemůže kdykoliv odhlásit, protože vůbec nemůže být v evidenci ÚP jako uchazeč. Veřejně prospěšné práce jsou vykonávány na základě pracovního poměru a bylo by docela divné, aby zaměstnaný člověk byl současně evidován jako uchazeč o zaměstnání.
Prosím? Veřejně prospěšné práce zadává uchazečům, kteří jsou déle v evidenci, ÚP (tazatelka je evidována, jak jsem pochopila). To je od letošního roku novinka, takže uchazeči evidovaní určitou dobu půjdou povinně na veřejně prospěšné práce. Při tomto je uchazeč i nadále veden na UP, který za něj platí zdravotní a sociální. Sjednává se smlouva (nejsem si jistá, zda na určito nebo neurčito), během níž může uchazeč kdykoli odejít, ale pouze tak, že se z UP odhlásí.
To mi bylo sděleno před chvílí zaměstnankyní UP.
doplněno 12.03.12 21:19:Pardon, místo veřejných prací patří samozřejmě veřejná služba. Trochu mě to zmátlo.
Omlouvám se, někdy rychle čtu, než myslím:D
doplněno 12.03.12 21:24:A ještě to má být obráceně:D Už mám asi dost, jdu spát...:D
Nechala jsem si vystavit fakturu o zaplacení toho lázeňského pobytu a jakmile dojde, poběžím s tím na ÚP. Děkuju za informace a omlouvám se za záměnu termínů "Veřejné práce" a "Veřejná služba". budu jenom doufat, že úředník na pracáku bude shovívavý. Kdyby ještě někoho něco napadlo napiště, přivítám cokoliv!
Z callcentra MPSV mi napsali toto:
Vážená paní,
domnívám se, že jediným možným řešením bude změna termínu lázeňského pobytu, nebo absolvování lázní na lékařské doporučení a tím s omluvenkou pro Úřad práce.
S pozdravem
Jaroslava Čermáková
Kontaktn? centrum sekce politiky zam?stnanosti a trhu pr?ce MPSV
T: 844 844 803
Jaká je maximální doba VEŘEJNÉ SLUŽBY co se počtu hodin týká? Je to 20h ýdně nebo 20h/ měsíčně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.