Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám na pravém prostředníčku zánět či co. Zezačátku to bolelo a bylo to nafouknuté a tvrdé, dneska už je to měkčí a na jednom místě těsně u nehtu je hnis a okolo něj je to necitlivé. Babča mi řekla že horkou vodu na to. Mátí že zase bramboru. Podle mě by nebylo na škodu to propíchnout a hnis ven. Co s tím teda?
SEhnat v lékárně nejlépe Rivanol, kdyžtak Višňovského mast (Višnanského...?). Nanést na sterilní kus gázy, zhnisané místo přikrýt a zavázat. Udržovat v suchu a čistotě aspoň dva tři dny, pak je možno převázat a zase tři dny počkat. S Rivanolem mám nejlepší zkušenosti, zachránil mi prst na noze od operace
Fatalwir, já bych to nechala odmočit ve vodě (třeba když se koupete), nebo si to namočte třeba do heřmánku, než budete mít na prstě "varhánky" Pak bych se v tom ponípala vydezinfikovanýma manikurníma nůžkama nebo sterilní jehlou. Hlavně bacha na tu hygienu. Pokud se podaří vytlačit hnis, bude to OK, pak zamázněte framykoinem a zalepte.
Možná to není úplně lékařsky "košer", ale mě to vždycky pomohlo.
Také zdravím. Měla jsem to také nedavno. Propíchla jsem jehlou, vyčistila a ošetřila desinfekcí (betadinou). Pak jsem mazala framykoinem, ale hojí se to dobře i pomocí heřmánkové masti. Bolest ustoupila a bylo to dobré během pár dní.
doplněno 09.03.12 11:38:Když to necháte být, bude se Vám to podebírat čím dál víc a infekce se rozšíří. To potom bude hodně bolet..auau...
Mám jednu zkušenost s dcerou, které silně hnisal hodně zarostlý nehet na palci. Nejprve to byly různé mastičky a převazy u lékaře, potom přišla na řadu jedna operace-odříznutí hnisající kůže, protože se to vůbec nezlepšilo. To nepomohlo, tak přišla druhá operace-opět to samé. Potom vždy jednou za dva dny na převazy a bohužel to bylo pořád stejné. Tak nám bylo pomalu doporučeno, že bude muset jít ještě jednou a že jí budou muset odřezat kousek palečku a udělat plastiku (kůži vzít z hýždě), protože kůže na palci se již nezahojí. To už jsem ale nevydržel já. Koupil jsem půl litru peroxidu v lékárně a doma vybral jehlu manželce ze šití. Odchytl jsem dceru a sdělil jí, co bude následovat. Umyla si nohu a pomalu jsem vyndával hnis z palce pomocí jehly a vatičky. Nakonec jsem to polil peroxidem. Pak jsem vystřihl ponožku, aby byl palec na vzduchu. Ničím jsem to nelepil ani neobvazoval. Nesla to statečně, ačkoliv se s tím trápila už pět měsíců. Toto jsem praktikoval přes den první tři dny po 3 hodinách. Zlepšení přišlo až po 5 dnech a po 14 dnech to bylo bez hnisu. Už je tomu pět let a od té doby klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.