Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět na prstu

Od: fatalwir® odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Mám na pravém prostředníčku zánět či co. Zezačátku to bolelo a bylo to nafouknuté a tvrdé, dneska už je to měkčí a na jednom místě těsně u nehtu je hnis a okolo něj je to necitlivé. Babča mi řekla že horkou vodu na to. Mátí že zase bramboru. Podle mě by nebylo na škodu to propíchnout a hnis ven. Co s tím teda?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

SEhnat v lékárně nejlépe Rivanol, kdyžtak Višňovského mast (Višnanského...?). Nanést na sterilní kus gázy, zhnisané místo přikrýt a zavázat. Udržovat v suchu a čistotě aspoň dva tři dny, pak je možno převázat a zase tři dny počkat. S Rivanolem mám nejlepší zkušenosti, zachránil mi prst na noze od operace:)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Fatalwir, já bych to nechala odmočit ve vodě (třeba když se koupete), nebo si to namočte třeba do heřmánku, než budete mít na prstě "varhánky" :) Pak bych se v tom ponípala vydezinfikovanýma manikurníma nůžkama nebo sterilní jehlou. Hlavně bacha na tu hygienu. Pokud se podaří vytlačit hnis, bude to OK, pak zamázněte framykoinem a zalepte.

Možná to není úplně lékařsky "košer", ale mě to vždycky pomohlo.

Také zdravím. Měla jsem to také nedavno. Propíchla jsem jehlou, vyčistila a ošetřila desinfekcí (betadinou). Pak jsem mazala framykoinem, ale hojí se to dobře i pomocí heřmánkové masti. Bolest ustoupila a bylo to dobré během pár dní.

doplněno 09.03.12 11:38:

Když to necháte být, bude se Vám to podebírat čím dál víc a infekce se rozšíří. To potom bude hodně bolet..auau...

cocinkamichalka*

Kapko, framykouš je opravdu všelék. Škoda, že se nedá normálně volně koupit a je jen na recept :(

hodnocení

a stane se něco když to prostě nechám na pokoji ať se to porychtuje samo? (to se ptám spíše ze zvědavosti)

er*

Zašel bych s tím pro jistotu k lékaři. Může to být neškodné, ale jistotu nemáte nikdy, určitě lepší než přijít o článek prstu ;)

hodnocení

taky jsem o tom přemýšlel asi je to to nejlepší

edyss*
hodnocení

0x

Mám jednu zkušenost s dcerou, které silně hnisal hodně zarostlý nehet na palci. Nejprve to byly různé mastičky a převazy u lékaře, potom přišla na řadu jedna operace-odříznutí hnisající kůže, protože se to vůbec nezlepšilo. To nepomohlo, tak přišla druhá operace-opět to samé. Potom vždy jednou za dva dny na převazy a bohužel to bylo pořád stejné. Tak nám bylo pomalu doporučeno, že bude muset jít ještě jednou a že jí budou muset odřezat kousek palečku a udělat plastiku (kůži vzít z hýždě), protože kůže na palci se již nezahojí. To už jsem ale nevydržel já. Koupil jsem půl litru peroxidu v lékárně a doma vybral jehlu manželce ze šití. Odchytl jsem dceru a sdělil jí, co bude následovat. Umyla si nohu a pomalu jsem vyndával hnis z palce pomocí jehly a vatičky. Nakonec jsem to polil peroxidem. Pak jsem vystřihl ponožku, aby byl palec na vzduchu. Ničím jsem to nelepil ani neobvazoval. Nesla to statečně, ačkoliv se s tím trápila už pět měsíců. Toto jsem praktikoval přes den první tři dny po 3 hodinách. Zlepšení přišlo až po 5 dnech a po 14 dnech to bylo bez hnisu. Už je tomu pět let a od té doby klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]