Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otisova uretrotomie

Od: limetka* odpovědí: 6 změna:

Znáte tento zákrok - rozšiřování močové trubice provedený ambulantně? Prosím, o sdělení zkušeností, mám z toho strach, nevím, co mne přesně čeká.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravděpodobně Vás čeká toto:

... a to by neměl být nějaký až tak strašný zážitek. Hodně štěstí! *palec*

limetka*
hodnocení

No nazdar - tak teď jsem se konečně pořádně vyděsila *blee* to snad radši nevědět nic*ee*

Nebojte se. Myslím, že jsem absolvovala totéž, nebo něco velmi podobného. Dokonce několikrát. Jen si název Otisova uretrotomie nepamatuji. Poprvé jsem napjatě čekala, KDY to přijde. Nepřišlo nic hrozného. U zubaře je to někdy horší.

Problematičtější může být, pokud potom budete mít zavedený stent. O stentu prý mnozí ani neví, že ho mají. I půl roku. Já mívala do tří týdnů řezavku a problémy.

Hlavu vzhůru a hodně zdraví!

limetka*
hodnocení

Bimbam - děkuji za povzbuzení, trochu jste mě uklidnila, nejsem kdovíjak statečná, nicméně doktorka mi vysvětlila, že je to nutné, tak chci vědět do čeho jdu. Dík a pěkný den!

blanch

no nazdar prý nic hrozného,v celkové anestezii,zákrok prý na 5minut,kde se trubice nařízne a zavede hadička a druhý den se jde dom,jenže je to zase pod narkozou a to si neumím představit následky,jsem po rakovině děložního čípku,odstranění dělohy a nyní tohle a časem to opět zaroste.Že bych se těšila to se říci nedá,ale zase pokud to pomůže ledvinám tak proč ne,stejně jako každý se operací bojím.

limetka*

Blanch - už to mám za sebou, dělali to jen v lokálním umrtvení, samotný zákrok tedy vůbec nebolel a byl rychlý, jen ten katetr z močového měchýře, který tam dali do druhého dne, ten byl hnusnej a strašně to štípalo. Ale ležela jsem doma a když se člověk moc nehýbal, dalo se to vydržet. Druhý den se katetr vytáhl (taky děs běs) a pak už to vůbec nijak nebolí nebo jen mírně. Podle doktorky by právě to chirurgické řešení mělo být dobré v tom, že už by to napořád mělo být OK. Tak vám držím moc palečky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]