Nejste přihlášen/a.
Znáte tento zákrok - rozšiřování močové trubice provedený ambulantně? Prosím, o sdělení zkušeností, mám z toho strach, nevím, co mne přesně čeká.
Nebojte se. Myslím, že jsem absolvovala totéž, nebo něco velmi podobného. Dokonce několikrát. Jen si název Otisova uretrotomie nepamatuji. Poprvé jsem napjatě čekala, KDY to přijde. Nepřišlo nic hrozného. U zubaře je to někdy horší.
Problematičtější může být, pokud potom budete mít zavedený stent. O stentu prý mnozí ani neví, že ho mají. I půl roku. Já mívala do tří týdnů řezavku a problémy.
Hlavu vzhůru a hodně zdraví!
Bimbam - děkuji za povzbuzení, trochu jste mě uklidnila, nejsem kdovíjak statečná, nicméně doktorka mi vysvětlila, že je to nutné, tak chci vědět do čeho jdu. Dík a pěkný den!
no nazdar prý nic hrozného,v celkové anestezii,zákrok prý na 5minut,kde se trubice nařízne a zavede hadička a druhý den se jde dom,jenže je to zase pod narkozou a to si neumím představit následky,jsem po rakovině děložního čípku,odstranění dělohy a nyní tohle a časem to opět zaroste.Že bych se těšila to se říci nedá,ale zase pokud to pomůže ledvinám tak proč ne,stejně jako každý se operací bojím.
Blanch - už to mám za sebou, dělali to jen v lokálním umrtvení, samotný zákrok tedy vůbec nebolel a byl rychlý, jen ten katetr z močového měchýře, který tam dali do druhého dne, ten byl hnusnej a strašně to štípalo. Ale ležela jsem doma a když se člověk moc nehýbal, dalo se to vydržet. Druhý den se katetr vytáhl (taky děs běs) a pak už to vůbec nijak nebolí nebo jen mírně. Podle doktorky by právě to chirurgické řešení mělo být dobré v tom, že už by to napořád mělo být OK. Tak vám držím moc palečky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.