Nejste přihlášen/a.
Jsme s manželem oba členy stavebního bytového družstva,máme společná práva k užívání družstevního bytu,práva jsme získali až po uzavření manželství.Protože máme oba již dospělé děti z předchozího manželství,zajímalo by mě,jak to bude s přechodem užívacího práva.Vím,že pokud bych zemřela já jako první,práva přejdou celá na mého poůstalého manžela. Potud je mi vše jasné.Zajímá mě však,jak by to bylo s dědictvím mých dětí,pokud by zemřel jako poslední můj manžel? Mám obavu,že by se to mé děti ani nedozvěděly,žijí daleko od nás a s dětmi mého manžela se nikdy neviděly,protože manžel se se svými dětmi již 2O let nestýká. Nechci manžela ošidit a odkázat svůj podíl na bytu dětem, ae také nechci,aby po mě nic nezdědily,jiný majetek než družstevní byt nemáme.Vím,že je můj dotaz as i složitý,ale třeba má někdo obdobnou zkušenost a poradí. Předem děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.