Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám již svépomocí vyplněné komplet daňové přiznání, ale ač to bude možná znít šíleně, u jedné jediné kolonky nevím, co vyplnit. Paradoxně je to téměř hned první údaj. Je tam něco takového:
P Ř I Z N Á N Í
k dani z příjmů fyzických osob
podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon")
za zdaňovací období (kalendářní rok) 2011 nebo jeho část2) od? (od 1.1.2011 nebo 2.2.2012)?
V příloze 1 mám vyplněno (pravdivě), že jsem začal podnikat 2.2. 2011, celkem tedy 11 měsíců, ale nevím, jestli má být v úvodu za zdaňovací období od 1.1.2011 nebo 2.2. 2011. Díky za odpověď.
Dobrá...
A jste si tím jistý? Já mám živnosťák asi 6 let, ale de facto téměř od počátku stoplý. A obnovil jsem ho a začal podnikat 2.2.2011
A já jsem si úplně jistá, že tam máte mít celý rok
Výňatek z Pokynů:
Zdaňovací období _ vyplňte kalendářní rok, za který DAP podáváte. Pro kód rozlišení typu DAP (např. rozhodnutí o úpadku, zrušení
konkursu, úmrtí) vyplňte příslušnou část kalendářního roku.
Tzn, že "pouze" za část zdaň. období se podává v případech uvedených v závorce (úpadek, úmrtí...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.