Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat , co mám dělat. Před rokem bylo moje manželství rozvedeno s tím, že mám bývalému manželovi vyplatit určitý obnos. On se chtěl zřejmě předvést a řekl mi, ať peníze použiji pro děti. Samozřejmě na to nemám žádný doklad. A nyní tuto částku po mě vyžaduje. Jen bych chtěla vědět jak se mohu bránit. Je mi jasné , že to asi promlčené není, ale v případě, že budu muset platit potřebuji vědět zda to mohu splácet. Jsem sama s dvěmi dětmi. Velice děkuji za odpověď.
Z dotazu nevyplývá,zda bylo vypořádáni provedeno písemně u notáře podle soudního rozhodnutí..Pokud ne,není odhad společného majetku a vyplacení podílu.Manžel by měl asi smůlu.
JABRAKA
Pak by tam měla být i lhůta vyplacení. Pokud nezaplatíte, může se vyplacení domáhat soudně se všemi důsledky. Na splátkový kalendář nárok není, musel by s tím souhlasit (pokud to tedy není v tí dohodě, což jsem pochopila tak, že není.
Tam je jen napsané, že je to splatné ke dni rozvodu, což bylo vloni, na to mi řekl, že peníze nechce, samozřejmě teda ústně, takže nevím, jestli mu je tedy ještě musím vyplatit, když je to rok, ale chápu, že asi ano.Jen mně mrzí, kdyby nemohl být splátkový kalendář, ten on by určitě nechtěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.