Nejste přihlášen/a.
S manželem máme dům ve společném vlastnictví -vychováváme mou dceru-kdyby se jednou stalo něco s manželem ,dům jde celý na mě a po mé smrti na dceru,ale kdyby jsem první zemřela já-jde moje půlka manželovi a dceři.Manžel by měl tedy 3/4 dcera 1/4 .Po jeho smrti by dědil kdo?Jde o to,že do domu dáváme my a pomáhá nám pouze má matka-manžel žádné vlastní děti nemá-aby po něm nedědila třeba jeho sestra nebo jeho matka což nikdo nechce.Mě napadlo pouze řešení napsat dům celý na dceru až jí bude 18 s námi jako břemenem.Závětí to řešit nechci,ta jde změnit-a kdybych zemřela já a manžel se popřípadě znovu oženil tak nechci aby dcera přišla zkrátka.Máte jiný nápad jak zajistit,aby byl jednou dům celý dcery?Děkuji.
A že se tak ptám..ehmm...co na to Váš muž? Není to náhodou o tom, že kdybyste se náááhodou chtěla rozvést, tak muž nebude mít na nic nárok.
Tak to mi vůbec nenapadlo-jak jsem psala bylo by to s doživotním bydlením nás dvou,tak to snad nehrozí ne?Jinak manželství máme velmi šťastné,takže s touto variantou se nepočítá,ale jak píšu bylo by to věnování dceři s námi jako břemenem.
Přepsat dům na čerstvě plnoleté dítě je dost unáhlená věc. Nikdy nevíte co v tomto problematickém věku může s dcerou cloumat. Je to věk vzdoru a osamostatňování. Může se chytit nějaké pochybné party, nadělat dluhy a velmi lehce můžete být břemenem v cizím domě. Dům přepsat na potomka, až budete v důchodu a potomek bude mít dostatečnou školu života a rozumu.
Jelikož nám řekli,že je to lepší až v 18 tak ani tu půlku jsme nedávali hned na ní-to bych chtěla až celý.Jiná možnost tedy asi není.Takže je pravda,že by po manželovi ze zákona nedědila dcera ale sestra,matka?dcera má i jeho příjmení.
To jsme chtěli,ale řekli nám,že na nezletilou to nejde-nebo tam byl nějaký zádrhel,že jsme si řekli,že až v 18.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.